Görüş Bildir
Haberler
Masallarda Rol Çalma Derdindeki 5 Yan Karakter

Masallarda Rol Çalma Derdindeki 5 Yan Karakter

diazepam
20.08.2014 - 14:24

Üç dakikalık rolüyle 2 buçuk saatlik filmin yıldızı olmaya çalışan tipler vardır ya... Hah işte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sihirli Ayna - Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

1. Sihirli Ayna - Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Ahmet Çakar bir numarada olmasaydı rahatlıkla eyyamcılıkta bir numaraya oturabilecek masal karakteridir. Karşısına kim gelirse gelsin 'en güzel sensin' diyeceğinden hiç şüphemiz yok. Kraliçeye 'en güzel sensin' deyip bütün yaşananları sonlandırabilecekken 'siz çok güzelsiniz ammaaaa.....' diyerek sürekli ortalığı bulandıran. Mazlum ayaklarıyla pamuk prensesin kuyusunu kazan, iyi niyetli görünüp aklında kırk tilki dolaşan, eyyamcı, fesat, fettan bir karakterdir. Kraliçeye en güzel sensin de geç, sana mı kaldı dünya üzerindeki en güzeli bulmak? Kaldı ki nasıl bir dünyada yaşıyorsanız kraliçe ve pamuk prenses dışında başka güzel yok mu yani? Hem Allah aşkına kraliçe güzel mi? Bildiğin orta yaşlı İngilizce öğretmeni tadında bir kadın. Sen kimsin ki bu kadını dünyanın en güzel kadını ilan edebiliyorsun? Aslında sen de biliyorsun en güzeli olmadığını, hatta pamuk prensesin de en güzel olmadığının farkındasın, yalan konuşuyorsun çünkü rol çalma derdindesin, kraliçe her gün gelip benimle konuşsun istiyorsun. En güzel sizsiniz desen bir daha senin kapını kimsenin çalmayacağını biliyorsun. Onun için hem kraliçeyi katil hem pamuk prensesi maktul yapmakta bir beis görmüyorsun. Çok daha mutlu bir sonla bitebilecek, kraliçenin 'evladım' diye pamuk prensese sarılmasıyla sonlanabilecek bir masalı piç etmekte hiçbir sakınca görmüyorsun. Tez zamanda kırılasın inşallah!

2. Peri Anne - Külkedisi

2. Peri Anne - Külkedisi

Külkedisi'nin küllere bulanmış yırtık pırtık elbisesinden harikulade bir abiye kıyafet çıkar, fareleri at, kertenkeleleri uşak yap, bal kabağını arabaya çevir ve bir yetimi, genç kızların akın akın gittiği bir partiye yollayarak sevabın büyüğünü kazan ama bütün bunlar sadece gece yarısına kadar geçerli olsun? Yahu zaten kızı hazırlaman, şatoya gidişi, partiye girişi, prensi görüşü saat 11 buçuğu bulur. Neden kıza harala gürele iş yaptırıyorsun? Neden adam akıllı bir büyü yapıp da 'gün doğana kadar süren var' diyemiyorsun? Yani bal kabağını arabaya dönüştürecek gücün var ama sadece 3 saatliğine mi? Beni hiç kimse bu zırvalara inandıramaz. Külkedisi sana 'peri anne' diyor olabilir ama sen kötü kalpli, kıskanç bir menopoz teyzesin. Belki prenste senin gözün var, belki külkedisine bir hıncın var bilemiyorum ama külkedisi'ni baloya yollamak senin için bir iyilik değil bir intikam alma, kendinden söz ettirme aracı. Zaten Masalda sadece bir kere ortaya çıkıyor, olaylar boka sardığında hiç ortalarda görünmüyorsun. Çünkü kıskanç, içten pazarlıklı ve zalimsin. Külkedisi'nden rol çalma peşindeki bir zavallısın. Belki de prens külkedisi'ni bulduğunda sinirinden bir kurbağaya dönüştün ha kim bilir?

3. İğneci Teyze - Uyuyan Güzel

3. İğneci Teyze - Uyuyan Güzel

Masalda, en başta verilen bebek partisini saymazsan topu topu 2-3 kişi var zaten. Uyuyan kızımız, anne baba, cadı ve finalde kızı öpen klasik prens. Ama bir bakıyoruz bütün ilgiyi üzerine toplayan bir kişi. Kral babası yıllar önce krallıkta tek bir iğne dahi kalmayacak dediği halde, sarayın tepesindeki odalarda, gizli kaçak dikiş nakış işi yapan, kimin ne söylediğinden habersiz, yaşlı kadın. Yahu 18 yıl olmuş nereden bakarsan, bu arada hiç mi yemeğe inmedin, hiç mi helaya gitmedin, hiç mi koridorda birileriyle karşılaşmadın, hiç mi kapını çalıp teyze iğne var mı diyen olmadı? Niye böyle yaptın, neyin peşindesin? Malefiz'den para mı yedin? Saray yıkılırken, kral iğneleri toplamak için seferberlik ilan etmişken sen ne yapıyordun? Ah be teyzem, hiçbir şey yapmadan şu masalın baş kahramanı oluverdin ya aşk olsun. Ne Malefiz kaldı gözümüzde, ne prens, ne prenses. Varsa yoksa 18 yıl boyunca bir iğneyi kaybetmeden, kırmadan, eskitmeden saklayan sen. Aşk olsun be teyze, aşk olsun.

4. Woodcutter/Hunter - Little Red Riding Hood

4. Woodcutter/Hunter - Little Red Riding Hood

Seni anlatmalara doyamıyorum avcı. Nice masallar okuduk, nicelerini dinledik. Ne tilkiler, ne kargalar, ne yancılar, ne üçkağıtçılar gördük, hatta ne anneler ne babalar gördük de senin gibisine denk gelmedik be avcı. Senin kadar masalda öne çıkmaya çalışan, 10 saniyelik rolünü köpürte köpürte neredeyse masalı ele geçirecek olan, bu uğurda vahşetten, aymazlıktan, terbiyesizlikten zerre kaçınmayan kimseyi görmedik biz. Masalın sonuç bölümünde ortaya çıkıp, hayvanlığın kralını sergileyen, insan kurtarıyorum diye barbarlığın dibine vuran birisin sen. Oysa olayı kendi akışına bıraksan, mecrasında akmasına izin versen senin müdahalen olmadan da çözülebilecek. Hiç olmadı kurt salak bir kızla büyük annesini yemiş olacak. Ama olur mu? Sen kahraman avcı, sen o diyarların paşası, son anda devreye girip o kurdun karnını yarmalı, içine taş doldurup diktikten sonra hayvanı dipsiz kuyulara atmalısın. Sen kahramansın çünkü, sen on numarasın... Yazık, cidden yazık, sen nasıl bir çocukluk geçirdin, nasıl eziyetler gördün ki bu hale geldin. Hiç mi hayvan sevgin yok, hiç mi aklın izanın yok, sen nasıl kötü bir insan evladısın da şuncacık masala bile girip rol çalma derdindesin. Batsın yere senin avcılığın, batsın yere senin insanlığın ya!

5. Belediye Başkanı - Fareli Köyün Kavalcısı

5. Belediye Başkanı - Fareli Köyün Kavalcısı

Ne iş yaptığını da bilmiyorum. Belediye başkanı mısın, muhtar mısın, kont, dük, arşidük falan mısın hiç bilmiyorum. Bildiğim tek şey, köyünü bok götürürken kahraman gibi ortaya çıkıyor, durumu kurtarayım diye kahramanlığa soyunuyor, son hamle ile ne kadar adi, terbiyesiz bir insan evladı olduğunu ele güne haykırıyorsun. Köyünü fareler basmış, halk illallah demiş, yaka silkmiş, birisi çıkıp çözümü söylemiş, kalkıp getirmişsin eyvallah da adam işini alnının akıyla yaptıktan sonra niye çamura yatıyorsun? Niye adamın altın terinin hakkını ödemiyorsun? 3 lira, 5 lira seni kral mı yapacak? Daha iki gün önce tüm malını mülkünü verecek durumdayken, tehlike geçince neden çirkefleşiyorsun? O çocukları götürülen aileler seni oracıkta kazığa oturtsalar haksızlar mı? Kimin parasını kimden esirgiyorsun da kimin çoluğunu çocuğunu tehlikeye atıyorsun sen ya? Sırf masalda öne çıkmak, silik rolünü parlatmak için kimi hayatıyla kumar oynuyorsun sen birader?! Bu nasıl bir ahlaksızlık, bu nasıl bir gözü dönmüş kapitalistliktir deyyus! Ah o kavalcı çocukları geri vermeyecekti ki ben o zaman görecektim senin halini pis adam.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
18
9
4
4
4
0