Görüş Bildir
Haberler
Mardin ve Muş'ta Terör Saldırıları: 3 Şehit

Mardin ve Muş'ta Terör Saldırıları: 3 Şehit

Onedio Medya
04.05.2016 - 08:59 Son Güncelleme: 04.05.2016 - 16:15

Mardin Derik'te günün ilk saatlerinde jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu. İlerleyen saatlerde bir acı haber de Muş’tan geldi. Muş'un Varto ilçesinde PKK'lılar jandarma ekibine pusu kurup ateş açtı. Saldırıda yaralanan askerlerden biri kurtarılamayarak şehit oldu. Son olarak Varto'daki operasyonda yaralanarak GATA'da tedavi gören bir polis memurunun daha şehit olduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin Derik'teki saldırı gece 01:00 sıralarında gerçekleştirildi. Karakola yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe İlçesi'nden de hissedilen patlamada 1 asker şehit olurken, 4 asker ve bir sivil yaralandı.

DHA: 'Saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcı kullanıldığı tespit edildi'

DHA: 'Saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcı kullanıldığı tespit edildi'

DHA'nın verdiği bilgiye göre iki giriş kapısı bulunan karakola saldırının Derik-Mazıdağı ilçeleri tarafındaki kapısında gerçekleşti.

Karakolun çevre duvarının önüne teröristler aracı bırakıp hızla uzaklaşırken, karakol bahçesindeki nöbetçi kulübesinde bulunan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz bu durumu fark edip kontrol etmeye giderken, bombalı araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz şehit oldu.

Saldırıda yaklaşık 2,5 ton patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bu sabah branda çekildi

Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı binasına bu sabah branda çekildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin Valiliği tarafından bu sabah yapılan açıklamada 'Derik ilçemizde 4 Mayıs Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlenen bombalı araçla saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Ayrıca 1 askerimizin ağır yaralandığı menfur saldırıda 2'si sivil olmak üzere 11 yaralımız süratle Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir' denildi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

'04 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 00.50'de, içerisinde lojmanların da bulunduğu Mardin-Derik İlçesi Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı yakınında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucu, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve onların bir yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınına acil şifalar temenni ediyoruz.'

Varto'dan da acı haber geldi: 1 asker şehit

Varto'dan da acı haber geldi: 1 asker şehit

DHA'nın haberine göre, Varto'ya bağlı Kayalıkale Köyü'nde yakalama emri bulunan bir kişiyi almak için giden jandarma ekibine PKK'lılar pusu kurdu. 

Açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada 'Varto kırsalında yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen durumu ağır olan silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur' denildi. 

Şehit askerin ismi henüz açıklanmadı

İçeriğin Devamı Aşağıda

GATA'da tedavi gören polis memuru şehit düştü

GATA'da tedavi gören polis memuru şehit düştü

Yine Varto'daki operasyonda yaralanarak, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi altına alınan polis memuru Yücel Kurtoğlu,şehit düştü.

Muş'un Varto ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda yaralanan Özel Harekat Polisi Yücel Kurtoğlu, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti.

DHA ve TSK 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

ne o kimsede yorum yazacak yüz yok dimi.bok var savaşta.

Angelic

bu tür haberleri okumayacağımız günler gelecek inşallah