Görüş Bildir
Haberler
Mantı Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mantı Tarifi…

Mantı Nasıl Yapılır? Evde Kolay Mantı Tarifi…

Şebnem Sucu
09.08.2021 - 07:18

Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan mantı, ülkemizde en sevilen değerli yiyeceklerin başında geliyor. Sarımsaklı yoğurt ve sosu ile birleştiğinde bu eşsiz yemeği yemek daha da keyifli bir hal oluyor. Farklı birçok çeşidi ile bilinen mantının en sevileni de bildiğimiz klasik mantı tarifi. Aynı zamanda hazır mantı ile ev yapımı mantı arasındaki farkı bilmeyenimizde yok. Hal böyle olunca da mantı nasıl yapılır? Sorusu Google arama motorunda sıklıkla araştırılıyor. Peki, mantı nasıl yapılır? İşte evde mutlaka denemeye değer lezzetli mi lezzetli kolay mantı tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel bir mantı hazırlamak için hiç kuşkusuz ince bir mantı hamuru açmak ve lezzetli bir iç harcı hazırlamak gerekiyor. Her ne kadar zahmetli bir yemek olsa da damakta bıraktığı müthiş lezzeti tüm bu zorlu aşamalara kesinlikle değiyor. Şimdi, çoluk çocuk yemeye doyamayacağınız mükemmel bir mantı tarifini sizler için paylaşacağız. Öyleyse mantı nasıl yapılır? İşte evde kolay mantı tarifi…

Mantı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Mantı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

-1 su bardağı ılık su

-3 su bardağı un

-1 tane yumurta

-1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN;

-1 orta boy soğan

-250 gram kıyma

-1 çay kaşığı tuz

-Yarım çay kaşığı karabiber

-Yarım çay kaşığı pul biber

SOSU İÇİN;

-2 çorba kaşığı tereyağı

-2 çorba kaşığı salça

YOĞURT SOSU İÇİN;

-2 diş sarımsak

-Yoğurt

Kolay Mantı Tarifi ve Yapılışı

Kolay Mantı Tarifi ve Yapılışı

İlk olarak 3 su bardağı unu temiz bir kabın içine alın. Ortasını hafifçe açarak 1 tane yumurta, 1 su bardağı ılık su ve tuzu ekleyerek yoğurun. Hamurunuzun ağızını kapattıktan sonra 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Hamurunuzun ele yapışmayan bir kıvam almasına özen gösterin.

Kıyma harcınızı hazırlamak için 1 adet soğanı rendeleyerek kıymanın içine ekleyin. Ardından tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bezelere ayırdıktan sonra elde ettiğiniz bezeleri oklava ile açabildiğiniz incelikte açın. 

Açtığınız yufkayı dilediğiniz boyutta kare şeklinde kestikten sonra bu karelerin ortasına bir parça kıymalı harç yerleştirin. Şimdi ise bohça şekli verin. 

Daha sonra tencerede su kaynatın ve hazırladığınız mantıları yavaşça tencereye alın. 20 dakika kadar pişirmeniz yeterlidir. 

Sosu için uygun bir kabın içinde 2 çorba kaşığı tereyağını eritin ve 2 çorba kaşığı salçayı da ekleyerek biraz kavurun. Mantının suyunda alarak biraz açıp sosun kıvamını ayarlayabilirsiniz. Mantınızı süzgeçli bir kaşıkla servis tabağınıza aldıktan sonra hazırlamış olduğunuz yoğurt ve sosu üzerinde gezdirin. Dilerseniz en son nane pul biber ve sumağı sosun üzerine serpebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?