Görüş Bildir
Haberler
Köfte Nasıl Yapılır? Evde Izgara Köfte Tarifi…

Köfte Nasıl Yapılır? Evde Izgara Köfte Tarifi…

Şebnem Sucu
06.08.2021 - 08:23

Türk mutfağının en popüler yiyeceklerinden biri olan köfte, çocuklar başta olmak üzere herkesin çok sevdiği bir tarif. Ana malzemesi kıyma olan köfte; ızgarada, fırında pişirilebilir ya da yağda kızartılarak tüketilebilir. Aynı zamanda bu harika lezzet ile hazırlayabileceğiniz birçok yemek tarifi de bulunmaktadır. Enfes tadı ile pilav, makarna ya da patates ile servis edebileceğiniz köfteyi dilerseniz sandviç olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki, köfte nasıl yapılır? İşte tüm püf noktaları ile evde ızgara köfte tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her zaman aynı klasik köfte yapımından sıkıldıysanız ızgara köfte yapmaya ne dersiniz? O halde ızgara köfte yapımına ilk olarak önemli ipuçlarından başlayalım. Dumanı üzerinde tüten, yumuşacık ve daha da önemlisi lezzetli bir ızgara köftelerinizi hazırladıktan sonra kapalı bir kabın içine alarak 2 saat buzdolabında bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede köftelerinizin lezzeti daha da artacaktır. Ayrıca aldığınız kıymanın dana ve koyun eti ile harmanlanmış olmasına özen gösterin. Köftenizi ne kadar iyi yoğurursanız o kadar da güzel sonuçlar alacağınızı da unutmayın. Peki, köfte nasıl yapılır? İşte evde ızgara köfte tarifi…

IZGARA KÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

-Orta yağlı kıyma (600 gr.)

-1 adet soğan

-Bayat ekmek içi

-1 adet yumurta

-1 çay kaşığı kimyon

-½ çay kaşığı karabiber

-½ çay kaşığı tuz

Eğer isterseniz köfte malzemelerinize ince ince kıydığınız maydanozları da ilave edebilirsiniz. 

YAPILIŞI

Orta yağlı kıymanızı bir kabın içine aldıktan sonra 1 adet yumurta, rendelenmiş 1 adet soğanı kaba ekleyin. Ardından bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğurun. Köftenizi yoğurduktan sonra kabın ağzını streç filmle kapatın ve en az 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Köftenizi buzdolabından aldıktan sonra ellerinizi ıslatın ve şekil vermeye başlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yassı biçimde şekil verin. Son olarak tavanıza biraz yağ ilave edin ve ısıtın. Tavanız kızmaya başladığında köftelerinizi arkalı önlü pişirerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Köftenizi ızgara için uygun bir tavada kızartırsanız tam olarak ızgara köfte görünümü verebilirsiniz. Tabi ki isterseniz hazırladığınız köfteyi kızartmak için farklı bir tavada kullanmanız mümkün.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın