Görüş Bildir
Haberler
Malavi'den Bir Hapishane Orkestrası Grammy Adayı Ama Onlar Bunu Bilmiyor Olabilir!

Malavi'den Bir Hapishane Orkestrası Grammy Adayı Ama Onlar Bunu Bilmiyor Olabilir!

FreiGeist
15.12.2015 - 13:33 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 19:09

Malavi'nin ilk Grammy adaylığı, müebbet mahkumlarının çoğunlukta olduğu Zomba Hapishanesi'nde kurulan bir orkestranın albümüyle geldi. Mahkumlar, Grammy adaylığından haberdar olmayabilir...

Fotoğraf: Guardian

Afrika'nın çok fazla gündemde olmayan ülkelerinden Malavi, ABD'nin ve dünyanın en ünlü müzik ödülleri Grammyler'de beklenmedik bir müzisyen profili ile yer alıyor. Ülkenin güneyindeki Zomba şehrinin en yüksek güvenlikli hapishanesinde kalan mahkumların kurduğu orkestra, Grammy ödüllerine aday.

Dünya çapında ünlü isimlerle yarışıyor

En İyi Dünya Müziği Albümü dalında aday gösterilen 'I Have No Everything Here' ile Zomba Prison Band (Zomba Hapishane Orkestrası), Ladysmith Black Mambazo, Angelique Kidjo, Gilberto Gil ve Anoushka Shankar gibi dünya çapında ünlü isimlerle yarışıyor.

Albümün yapımcısı haber karşısında şoka girmiş...

Albümün yapımcısı haber karşısında şoka girmiş...

Guardian gazetesine konuşan albümün yapımcısı Ian Brennan, haber karşısında şoka girdiğini söyledi.

Grammy'ye aday gösterilen ilk Malavili müzisyenler

Grammy'ye aday gösterilen ilk Malavili müzisyenler

Brennan mahkumların Grammy'ye aday gösterilen ilk Malavili müzisyenler olduklarını vurguladı. Ancak yapımcı, tüm iletişim hapishane müfettişi ya da yerel STK'lar üzerinden yapıldığı için mahkumların tarihi adaylıklarından haberdar olup olmadıklarını bilmiyor.

Zomba Prison Project 16 mahkumdan oluşuyor

Müebbet hapis cezasına çarptırılmış mahkumların çoğunlukta olduğu hapishanede kurulan Zomba Prison Band, 'I Have No Everything Here'ı Brennan'ın yapımcılığında 2013 yazında kaydetti. 

Malavi'nin yanı sıra Zambia, Zimbabwe ve Mozambik'te yaklaşık 12 milyon kişi tarafından konuşulan Chichewa dilinde şarkılardan oluşan bir saatlik albümde, cezaevinde kalan erkek ve kadın 16 mahkumun ismi yer alıyor. 

Kayıtta bulunan mahkumlardan biri yakın zamanda, 37 yaşında hayatını kaybetmiş.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
15
6
2
2
1
0