Görüş Bildir
Haberler
Makyajınızı Mükemmel Şekilde Uygulamanıza Yardımcı Olacak 12 Küçük Detay

etiket Makyajınızı Mükemmel Şekilde Uygulamanıza Yardımcı Olacak 12 Küçük Detay

Fulin
24.05.2018 - 12:35

Konu güzellik olunca en önemli noktalar en küçük detaylarda gizli oluyor. İdeal makyajın da sırrı kullanılan çok pahalı ürünlerde, saatlerce uğraşılmasında değil, uygulama tekniğinde yatıyor. Gelin, bir uzman gibi mükemmel makyaj yapmanızı sağlayacak detaylara bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Makyaj bazını tampon hareketlerle uygulayın.

Bazın asıl amacı üstüne sürülen ürünlerin kalıcılığını artırmak olsa da, günümüzde pek çok baz gözenek, iz, ince çizgi problemlerini düzenleyip daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt vaat ediyor. Bazı parmaklar ile cilde tampon yaparak uygulamak ürünün gözeneklerle bütünleşmesi açısından önemli.

2. Makyaj süngeri ne kuru, ne de ıslak kullanılmalı.

Kuru makyaj süngerleri hem bol ürün emer, hem iz bırakır. Süngerin en yumuşak haline gelmesi ve elbette ürün emmeyecek kadar dolup şişmesi için suya ihtiyacı var. Öyle spreyle ıslatmak yerine su dolu bir kapta ya da musluğun altında iyice ıslatmak gerekiyor. Daha sonra suyunu tamamen sıkıp bir havluya sararak iyice ıslaklığını almak önemli. Kısacası ideal uygulama için nemli bir süngere ihtiyacınız var.

3. Ürünlerin etkisini artırmak için makyaj fırçaları da ıslatılabilir.

Tıpkı sünger gibi ıslatılıp nemi alınmış fırçalar ürünlerin pigmentini ve yoğunluğunu artırır. Özellikle far, aydınlatıcı ve jel eyeliner fırçaları bunun için çok uygun.

4. Gün ışığı kullanmaya özen gösterin.

Makyajınızı yaptıktan sonra gün ışığına çıkacağınızı göz önünde bulundurursanız, en iyi sonuç için uygulama da gün ışığında olmalı. Eğer gün ışığında makyaj yapma imkanınız yoksa da en doğal gün ışığı ampullerini seçmeli ve en azından fondöten, kapatıcı gibi ten ürünlerinde pencere yakınına gidip kontrol etmelisiniz.

5. Dirseğinizi bir yere dayayın.

Far ve eyeliner uygularken ellerin titremesi, olmayacak yerlere bulaştırma yapmak çok olası. Bunu önlemenin en iyi yolu dirseği bir masa ya da rafa dayayıp uygulama yapmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mimik yapmaktan kaçının.

Kapatıcı, rimel sürerken şaşırmak, eyeliner sürerken şekilden şekle girmek kontür ve allık sürerken yanakları içeri .ekmek... Bunları herkes yapıyor, ancak normale döndüğümüzde uygulama hataları ortaya çıkar. Olabildiğince mimiksiz durmak daha iyi sonuç verir.

7. Makyaj öncesi ellerinizi yıkayın ve uygulama yapmadan önce ellerinizi ısıtın.

Makyaj öncesi elleri iyice yıkamak zaten şart. Eğer elle uygulama yapacaksanız parmaklarınızı birbirinize sürterek hafif ısıtırsanız ürünü ciltle daha iyi buluşturursunuz.

8. Fırçanıza çok ürün almayın.

Fazla ürün, yoğun ve dalgalı bir görüntüye sebep olur ki bu hiç hoş bir görüntü değil. Az ürün alıp fazlalığını fırçayı ürün kutusunun kenarına vurarak uçurursanız daha iyi sonuç alacaksınız. Ürünün az gelmesi durumunda bir kat daha aynısını yapabilirsiniz.

9. Kaş ve kirpiklerinizi mutlaka tarayın.

Birbirine yapışmış duran kaş ve kirpikler hiç profesyonel bir görüntü vermiyor. Bu yüzden makyaj öncesi de, sonrası da son bir dokunuş daima iyidir.

10. Islak ürünlerin kuruması için bir süre açık bırakın.

Elbette uzun süreler değil, ama çok ıslak olup uygulama sorunları yaşatan rimel ve eyelinerları bir süre açık bırakmak ideal kıvamı almalarını sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ruj ve dudak kaleminizi peçeteyle sabitleyin.

Bunu zaten herkes yapıyor ama dudak makyajı yaptıktan sonra dudakları birbirine sürmek zaten bozulmaya meyilli ruj için mantıklı değil. Peçete öperek dudak şeklini ve ruju sabitlemek daha doğru. Kalıcılığı artırmak için peçete üzerinden pudra da geçebilirsiniz.

12. Üst üste kullandığınız ürünler arasına süre koyun.

Kat kat ürün kullanıyorsanız, bir sonraki üründen önce kısa bir süre ürünün cilt tarafından emilmesini bekleyin. Nemlendirici ve güneş kremi için bu süre birkaç dakikayken, fondöten ve kapatıcı için 20-30 saniye yeterli.

Kusursuz makyajlar! ✨

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
58
14
11
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın