Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Makyaj Malzemelerinizi Başkalarıyla Paylaştığınızda Başınıza Gelebilecek 13 Korkunç Şey!

etiket Makyaj Malzemelerinizi Başkalarıyla Paylaştığınızda Başınıza Gelebilecek 13 Korkunç Şey!

Dale Cooper
07.08.2017 - 14:38 Son Güncelleme: 07.08.2017 - 15:10

Yakın arkadaşlar arasında, kuaförde ve belki de farkında olmadığınız birçok yerde...

Sağlığınızı tehdit eden unsurlardan biri: Makyaj ve güzellik ürünlerini başkalarıyla paylaşmak, beraber kullanmak! 

Kişisel makyaj ürünleri başkalarıyla ortak kullanıldığında, ilk bakışta gözle görülmesi güç pek çok ciddi hastalığa yol açıp sağlığınıza büyük zararlar verebiliyor.

Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmanın zararlarına biraz yakından bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her ne kadar arkadaşlar arasında paylaşılmadığında cimrilik gibi görülse de makyaj malzemelerini kişisel kullanım ötesine taşımamak sağlığınız için bir hayli önemli.

Kuaför vb. yerlerdeki ortak kullanılan ürünlerden uzak durmaya aynı şekilde ihtimam göstermek gerek.

2. Bulaşıcı hastalıklar, ortak kullanılan makyaj malzemeleri ve güzellik ürünleri sebebiyle çok kolay bir şekilde size geçebilir.

3. Lakin, herhangi bir bulaşıcı hastalıktan önce makyaj malzemeleri paylaşımı basit ve hızlıca bakteri üretmeye başlar.

4. Tüm bunlardan korunmak için her zaman kendi makyaj malzemelerinizi yanınızda taşıyıp kimseyle paylaşmamanızda fayda var!

Zira siz kendi ürünlerinizi düzenli temizleyerek kullansanız bile en yakın arkadaşınızın ya da gittiğiniz kuaförün ürünlere ne kadar özen gösterdiğin, ne sıklıkta temizlediğiniz ve nasıl kullandığınız bilemezsiniz.

5. Gözlerimizin ne kadar hassas olduğu artık bilinen bir gerçek. Başkalarıyla paylaşılan maskara, göz kalemi gibi ürünler pembe göz hastalığı başta olmak üzere birçok enfeksiyona yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bu enfeksiyon gözlerinizde kızarıklık, beyaz & sarı kalın akıntı ve şişmeye yol açmakla beraber ağrılı bakteriyel enfeksiyonlardan biri olan arpacık da çıkarabilir.

7. Diğer büyük bir tehlike de paylaşılan ruj ve dudak ürünlerinde! Dudaklarda oluşan herhangi bir enfeksiyon bu ürünlerle kolayca bulaşabilir ve uçuklara yol açabilir.

8. Fondöten, pudra ve allık gibi ürünlerin paylaşımı da hafife alınmamalı; ilkin saçkıran olmak üzere mantar enfeksiyonları bu tip ürünlerle tahmininizden çok daha basit şekilde yayılıyor.

9. Bir de akne oluşumu var tabii!

10. Cilt üzerinde kullanılan ortak makyaj ürünleri ve bilhassa fırçalar bakteriler için mükemmel bir üreme ve çoğalma zemini hazırlar.

Makyaj ürünleri ve fırçalar bir ciltteki tüm bakterileri doğrudan diğer cilde taşır. 

Yani, başkasıyla paylaşılan bir fırçanın cildinizde akne oluşumuna sebebiyet vermesi ve halihazırdaki aknelerinizi kötüleştirmesi neredeyse kaçınılmazdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendi ürünlerinizi başkalarıyla paylaşmamak ve başkalarının ürünlerini de kullanmamanın yanında dikkat etmeniz gereken bir husus daha var.

12. O da testers yani deneme ürünleri! Başka bir deyişle bakterilerin en yoğun bulunduğu ve çabucak dağılabileceği yerler...

12. O da testers yani deneme ürünleri! Başka bir deyişle bakterilerin en yoğun bulunduğu ve çabucak dağılabileceği yerler...

Herhangi bir deneme ürününü hiçbir şekilde yüze sürmeyip her zaman el üzerinde denemek gerek.

13. Bu ürünlere boşu boşuna 'kişisel ürünler' dememişler. Rujunuzu evde unuttuğunuz bir gün başkasının rujunu ödünç almaya gerek yok çünkü güzelliğinizden hiçbir şey eksilmiyor! ❤️ 💋

Her şeyden önce sağlık...💐

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
490
114
58
40
39
37
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hiç bi şeyimi paylaşmam kusura bakmayın. gidin alın. iğrençlik resmen. cimrilikse de cimrilik.

cookielyon

paylaşmayınca da ne cimrisin diyorlar valla bıktım bacım bıktım ağzından yüzünden uçuklar çıksın

Gaye

bunun için çok tartışma yaşamışımdır. cimrilik olarak algılanır bu hep arkadaşlar arasında. kimsenin makyaj malzemesini kullanmam, benimkinin de kullanılması... Devamını Gör