Görüş Bildir
Haberler
Makyaj İçin Sınırlı Vakti Olanlara: 10 Adımda Günlük Hayatta Pratik Makyaj Nasıl Yapılır Anlatıyoruz!

Makyaj İçin Sınırlı Vakti Olanlara: 10 Adımda Günlük Hayatta Pratik Makyaj Nasıl Yapılır Anlatıyoruz!

Lisa Campton
13.03.2023 - 14:39

Hayatın koşturmacadan ibaret ve zamanın kısıtlı. Ancak makyaj yapmayı da çok seviyorsun! İşte pratik bir şekilde günlük makyaj yapmanın yolları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk aşama olarak yüzünü nemlendirmelisin.

Makyaja hazırlığın ilk kuralı temiz bir cilttir. Bu yüzden cildini makyajdan önce temizlemen gerekiyor. Temizleme işlemi bittikten sonra yüzüne uygun bir nemlendirici sürerek makyaj işlemine hazır olabilirsin. Pul pul dökülmelerden kurtulmanın yolu nemlendirilmiş bir ciltten geçer.

2. Makyajın sabit kalabilmesi için baz uygulamalısın.

Baz kullanımı makyajının gün içerisinde parlamaması ve kusurları iyi bir şekilde saklaması açısından da önemli bir uygulama diyebiliriz. Bu yüzden cilt tipine uygun bir baz kullanmalısın.

3. Artık fondöteni sürmeye başlayabilirsin.

Cilt tonuna en uygun olan fondöteni seçtiğinden emin olursan kesinlikle işin çok daha kolay bir hale gelir. Biraz deneme yanılma yöntemiyle bunu tespit edebilirsin. Doğal ten rengine en yakın olanı tercih edebilirsin. Fırça veya sünger yardımıyla tek kat halinde fondötenini uygula. Kat kat olmaması makyajını özellikle doğal gösterecektir.

4. Sırada göz altı kapatıcısı uygulamak var.

Likit kapatıcı, yüzün geniş bir alanında hafif kapatıcılık istediğin zaman en iyisidir. Özellikle göz ve ağız çevresi gibi kırışıklı bölgelerde hafif bir bitiş yaratmak isteyenler için de uygun. Koyu göz altı halkalarının görünümünü azaltmak ve ışıltılı, parlak bir görünüm yaratmak için nemli bir sünger veya makyaj fırçasıyla gözlerin altına hafif kapatıcı uygulayabilirsin.

5. Daha önce uyguladığın fondöten ve kapatıcıyı transparan pudra ile sabitlemelisin.

Makyajın gün içinde daha uzun kalması ve kusursuz durması için transparan bir pudra yardımı ile sabitleme yapmalısın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Allık yardımıyla yanaklarını renklendir.

Kızarmış yanaklar, yüzyıllardır makyaj cazibesinin temel dayanağı olmuştur. Cildine biraz daha renk ve canlılık katmak istiyorsan, allık anahtar olabilir. Yüz renginde en iyiyi ortaya çıkaran pembe tonlu bir allık seçebilirsin. Allık fırçasını kabın içinde döndür, gülümse ve elmacık kemiklerine dairesel hareketlerle uygula.

7. Artık gözlere geçebiliriz. Far ve fırçasını hazırlamakla işe başlayabilirsin.

7. Artık gözlere geçebiliriz. Far ve fırçasını hazırlamakla işe başlayabilirsin.

İster nötr tonları tercih et, ister renkli tonlarla cesur ol.Göz farı makyaj görünümünüze ilgi katabilir. Hangi görünümü kullanırsan kullan, iki tamamlayıcı göz farı almalısın. Bir açık gölge ve bir koyu gölge. Cilt tonuna yakın bir renkte bir temel gölge uygulayarak başlamalısın. Göz kapağına ve kaşına kadar uygulamak için parmağını veya bir göz farı fırçasını kullanabilirsin.

8. Eyeliner ve rimelle gözlerini ortaya çıkartmalısın.

Far uygulamasını bitirdikten sonra ince bir eyeliner ile devam edebilirsin. İnce olması özellikle önemli. Bu sayede hem doğal hem de şık bir görünüm yakalayabilirsin. Eyeliner'ı uyguladıktan sonra yuvarlak bir sürüşle kirpiklerine rimel sürmelisin. Kat kat ve topak görünümünden uzak durmak önemli. Maksimum iki kat yeterli olacaktır.

9. Yüzü en çok ortaya çıkartan kaşlarla devam edelim. Kaşlarını tarak yardımıyla hızlıca tara.

9. Yüzü en çok ortaya çıkartan kaşlarla devam edelim. Kaşlarını tarak yardımıyla hızlıca tara.

Boşlukların varsa kaş rengine en yakın tonla boyama işlemi yapabilirsin. Sonrasında kaş sabitleyicisi ile kaşlarını sabitle.

10. Son olarak sıra dudaklarda...

10. Son olarak sıra dudaklarda...

Açık tonda bir dudak kalemiyle çerçeveni yap. Akabinde nude tonlardaki rujunu güzelce sür. Belki üzerine biraz lip gloss ekleyebilirsin. Makyajın kolayca bitti bile!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
6
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın