Görüş Bildir
Haberler
Mahir Ünal'ın Demirel Hakkındaki Sözleri Tartışma Yarattı: #ÖzürDileMahirÜnal TT Oldu

Mahir Ünal'ın Demirel Hakkındaki Sözleri Tartışma Yarattı: #ÖzürDileMahirÜnal TT Oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için “vesayetin sigortası” ifadesini kullanması tartışma yarattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “AKP önce FETÖ ile işbirliği içinde ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek devleti çökertmenin hesabını versin” diyerek Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösterdi.

Enginyurt: Demirel adamlığının zekatını verse size 40 yıl yeter

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Demirel size çok ağır gelir. Süleyman Demirel üzerinden çirkin yalan yakışmamış” açıklamasında bulundu.

Enginyurt, bir başka paylaşımında ise, “Süleyman Demirel, Rahmeti Rahmana ulaşmış bir devlet adamıdır. Adamlığının zekatını verse, size 40 yıl yeter” ifadelerini kullandı.

Öte yandan DP teşkilatlarının ve vatandaşların da  Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösterirken, #özürdilemahirünal etiketi Twitter’de TT listesine girdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahir Ünal ne demişti? 🎥

Mahir Ünal, muhalefetin “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı” çağrısının hukuki değil siyasi olduğunu savunarak 'Bunlar milletin kendilerini iktidar yapmayacağını bildikleri için milletle mücadelelerine ve milletinin iradesinin temsilcisi olan siyasetle mücadeleye devam edeceklerdir. O yüzden hala vesayet aklıyla düşünüyorlar. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığı hukûkidir, siyasi değildir. Siyasi olarak mücadele etmiş, milletin önüne çıkmış, milletten oy almış, siyaset yapmış bir Cumhurbaşkanı, millet iradesini temsil ediyor demektir. Dolayısıyla bunlar siyasi olarak tarafsız Cumhurbaşkanı isteyerek aslında ne istiyorlar? Geçmişte vesayetin sigortası durumunda olan Cumhurbaşkanları vardı ya, Süleyman Demirel diyor ki; 28 şubatla ilgili boyun eğmek zorundaydım. Neden? Çünkü telefon ettiler, tankları çıkarıyoruz dediler ben de 28 Şubat'a razı olmak durumunda kaldım diyor. Biz böyle bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz, biz milletin emanetini ölümüne savunan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz' demişti.

Independent Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
25
8
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Bunların fabrikası tek tip ürün üretiyor.... ...... Farklı birşey beklemeyin..... ...... 🤪😡🤪😡🤪

feyk

oyle bir devre geldik ki demirel gibi politikacilara rahmet okutuyorlar.

ersaglamnihat

Net olarak söyleyebilirim ki bu adamlar Türk değil. Kendilerinden olmayan herşeye nefret kusuyorlar. Bir siyasi duruşları da yok, herkesle herşeyle kavga ede... Devamını Gör