Görüş Bildir
Haberler
Mahallelilerden Kavşak Eylemi

Mahallelilerden Kavşak Eylemi

silviya alaskarova
30.10.2014 - 14:21 Son Güncelleme: 30.10.2014 - 15:12

Mahallelilerden Kavşak Eylemi

Mahallelilerden kavşak eylemi

Afyonkarahisar'ın Sadıkbey Mahallesi'ni Afyonkarahisar- Kütahya karayoluna bağlayan kavşağın kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, eylem yapıp karayolunu trafiğe kapattı.

Köy statüsündeyken 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlanan Sadıkbey Mahallesi'nde kavşak isyanı çıktı. Afyonkarahisar- Kütahya karayolunun 12'nci kilometresinde, termal oteller bölgesinden Afyonkarahisar'a dönüşü sağlayan kavşağın Karayolları 31'inci Bölge Şefliği'nce kapatılmak istenmesine tepki gösteren yaklaşık 200 mahalleli, eylem yaptı.

'Can güvenliği yok'

Şehir içi toplu taşıma araçlarının her gün mahalle içine girerek öğrenci ve işçileri Afyonkarahisar'a götürdüğünü söyleyen mahalleli, kavşağın kapatılması halinde toplu taşıma araçlarının mahalleye giremeyeceğini, öğrenci ve işçilerin can güvenliğini tehlikeye atarak işlek karayolunda karşıya geçmek zorunda kalacağını savundu. Kavşağın kapatılmasıyla kendilerine alternatif olarak hayvanların kullandığı altgeçidin önerildiğini kaydeden mahalleli, altgeçidin kullanılamaz durumda olduğunu öne sürdü.

Emniyet müdürü yatıştırdı

Mahalle sakinleri, muhtar Hüseyin Sağlam'a da tepki göstererek, etkisiz kalmakla suçladı. Seslerini duyurmak için Afyonkarahisar- Kütahya karayolunu kapatan mahalleliyi, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel ikna etti. Özel, 'Valimiz Hakan Yusuf Güner talimat verdi. Konunun ilgilileri burayı inceleyecek. Gerekirse altgeçit genişletilecek ve vatandaşın kullanabileceği hale getirilecek' dedi. Özel'in sözleri üzerine grup bir süre daha yolda bekledi, ardından dağıldı.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0