Görüş Bildir
Haberler
Soma'dan Amasya'ya Giden Maden İşçisi Göçükte Hayatını Kaybetti

Soma'dan Amasya'ya Giden Maden İşçisi Göçükte Hayatını Kaybetti

Deniz Gök
09.06.2015 - 00:58 Son Güncelleme: 09.06.2015 - 13:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Amasya’nın Suluova ilçesinde kömür madeninde meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı. Yaşamını yitiren işçinin çalışmak için Soma'dan Amasya'ya geldiği öğrenildi.

Suluova’nın Oğulbağı köyü civarında özel bir firma tarafından işletilen kömür madeninde akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Göçük sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekipleri 40 yaşındaki maden işçisi Zeki Ese, 38 yaşındaki Yüksel Demir ve 29 yaşındaki Hüseyin Ergün’ü güçlükle çıkardı. 

Ordu nüfusuna kayıtlı olan ve yaklaşık 2 ay önce Manisa’nın Soma ilçesinden Suluova’ya çalışmak için gelen Zeki Ese, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar ise tedavi için Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde inceleme başlatıldı.

'Maden ocağını kontrol altına alındı'

Öte yandan Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, 'Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu' dedi.

Taşdan, ilçeye bağlı Oğulbağı köyü yakınlarındaki maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçinin ölmesi, 2 işçinin de yaralanmasıyla ilgili, Belediye Başkanı Fatih Üçok ile maden sahasında gerekli incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Olayla ilgili adli sürecin başladığını ifade eden Taşdan, 'Jandarma ekipleri maden ocağını kontrol altına aldı. Ocakta çalışma durduruldu. Bir işçimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teknik ekip çalışmasına başlayacak. Olayın adli boyutu devam edecek' dedi. 

Taşdan, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralı Yüksel Demir'in (38) endişe verici bir durumunun bulunmadığını da kaydetti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0