Görüş Bildir
Haberler
Mac'i Parmak Hareketleriyle Kontrol Eden Uygulama: ControlAir

Mac'i Parmak Hareketleriyle Kontrol Eden Uygulama: ControlAir

zeki özütürk
08.02.2015 - 18:03 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 14:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mac bilgisayarlar kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bir yeni uygulama yayınlandı. Uzaktan hareketlerle kontrol sağlayan teknolojileriyle ünlü olan ve ülkemizden de Arçelik ile ortak çalışmalar yürüten İsrail firması eyeSight tarafından geliştirilen ControlAir adlı uygulamayla bilgisayar kullanımınızı kolaylaştırabilirsiniz.

iTunes, QuickTime Player, Rdio, Spotify, VLC ve VOX ile çalışabilen uygulama olan ControlAir, Mac bilgisayarlardaki kamera aracılığıyla uzaktan parmak hareketleriniz ile kontrol sağlıyor.

Tamamen ücretsiz olan bu uygulama yardımıyla müziklerini açma kapama gibi işlevleri kolaylaştıran ControlAir, sadece işaret parmağınızı kaldırmanız ile aktif oluyor. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey ise parmağınızı hareket ettirerek oynat, durdur, geç, geri al gibi işlevleri kontrol etmek.

Bir telefon geldiğinde ya da herhangi bir şekilde müziğinizin sesini kısmanız gerektiğinde Mac'e sus işareti yaparak sessize alabileceğiniz yöntem de bir hayli eğlenceli görünüyor. Tekrar sus işareti yaptığınızda sesini tekrar açan uygulama ilerleyen zamanlarda daha çok uygulamaya entegre olacak gibi duruyor.

OS X 10.7 ve sonrası işletim sistemleri ve 64-bit cihazlarda çalışan ControlAir'ı indirebilmek için iTunes Amerika mağazasına geçmeniz gerekiyor. Bunun içinde hesap ayarlarınızı değiştirmeniz yeterli olacağını belirtelim.

Webtekno

Kaynak: http://www.webtekno.com/apple/mac-i-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın