Görüş Bildir
Haberler
Paralimpik Sporcu, Lösemi Hastası Çocuk İçin Altın Madalyasını Satışa Çıkardı

Paralimpik Sporcu, Lösemi Hastası Çocuk İçin Altın Madalyasını Satışa Çıkardı

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar gülle atmada altın madalya kazanan Ewa Durska, madalyasını lösemi hastası bir çocuğun tedavi masraflarının karşılanması için satışa çıkardı. Polonyalı sporcu kızın durumundan etkilendiğini ifade ederek 'Rio'da kazandığım altın madalya sadece onun için olsun' dedi. Durska, gülleyi 13.94 metreye kadar atarak dünya rekoru kırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda kadınlar gülle atmada birinci olan Polonyalı sporcu Ewa Durska, lösemili bir çocuğunun tedavisi için altın madalyasını açık artırmaya çıkardı.

Polonyalı sporcu, Szczecin Radyosu'na yaptığı açıklamada, ağır hastalanan kız çocuğunun durumundan etkilendiğini söyleyerek, 'Ben o kızı görerek yardım etmek zorunda olduğumu düşünüyorum. Rio'da kazandığım altın madalya sadece onun için olsun.' ifadelerini kullandı.

Anaokulu öğrencisi Wiktoria, ağustos ayında rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldı. Durska'nın altın madalyasından elde edilecek gelirle, Wiktoria'nın tedavisi ve rehabilitasyon masrafları karşılanacak.

Açık artırma 8 Ekim'de yapılacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rio'da birinciliğe ulaşan Durska, gülleyi 13.94 metreye kadar atarak yeni bir dünya rekoru kırmıştı. 39 yaşındaki sporcunun, 2012 Londra ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'ndan da birer altın madalyası bulunuyor.

Daha önce başka bir Polonyalı sporcu olan Piotr Malachowski madalyasını satmıştı

Daha önce başka bir Polonyalı sporcu olan Piotr Malachowski madalyasını satmıştı

Daha önce Rio 2016'da erkekler disk atmada ikinci olan Polonyalı atlet Piotr Malachowski, gümüş madalyasını kansere yakalanan bir çocuğun tedavisi için 126 bin dolara satmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın