Görüş Bildir
Haberler
Ofiste Lider Olarak Saygı Kazanmanız için 10 Altın Niteliğinde İpucu

Ofiste Lider Olarak Saygı Kazanmanız için 10 Altın Niteliğinde İpucu

Çoğu insan, yüksek pozisyonlar ve unvanlara zorunlu hissettiği için saygı duyar ve bu durumda sizin için minimum çaba sarf eder. Size siz olduğunuz için saygı duyulmasını nasıl sağlayacaksınız? Peki ya şirkette yeniyseniz, bir organizasyon içerisinde nasıl saygınlık kazanacaksınız?

Kaynak: http://www.hbrturkiye.com/blog/liderl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şirketinize duyduğunuz tutkunuzu gösterin ve sürekli buna dikkat çekin

İnsanlar işine tutkuyla bağlı insanları takip etmekten daha çok hoşlanırlar.

2. Güvendiğinizi belli edin

Otorite sahibi pozisyonlardaki insanlar güvenlerini genelde iyi belli etmezler, özellikle takımlarına olan güvenlerini. Patronunuza olan güveninizi göstermek ne kadar önemliyse, sizin de size bağlı çalışanlara güvendiğinizi hissettirmeniz o kadar önemli.

3. Takımınızla ilgili olun

3. Takımınızla ilgili olun

Takımla ilgilenin. Çalışanlarınızı toplantıya çağırıp, ne yapmaları gerektiğini söyleyip sonra da tekrar kapalı kapılarınızın arkasına çekilmeniz saygı ve güven kazanmanızı sağlayamaz.

4. Ulaşılmaz olmayın

Takımınız, gerektiği zaman size ulaşabileceğini bilsin. Takımınızı dikkatinizi vererek dinleyin; fikirlerinin değersiz olduğunu ve sizden iyi bilemeyeceklerini düşündürecek biçimde davranmayın.

5. Biliyormuş gibi yapmayın

Takımınız, bilmedikleriniz konusunda biliyormuş gibi davranmadığınızı gördüğünde, kendinizden emin bir şekilde konuştuğunuzda size daima güvenecektir. Kimse liderlerden her şeyi bilmelerini beklemiyor, ama beklenen bir şey varsa o da dürüstlük ve içtenlik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sabırsız olmayın

Takıma yeni katılan biri için bu itibarı inşa etme süreci sabır gerektireceğinden can sıkıcı olabilir. Bu her daim adil gözükmeyebilir; hatta bazen çok iyi fikirleriniz duyulmayıp çöpe bile gidebilir. Bir geçmişiniz veya itibar puanınız olmadan saygı kazanma süreci elbette zor olacaktır.

7. “Patron böyle istiyor” gibi sözler kullanmayın

7. “Patron böyle istiyor” gibi sözler kullanmayın

Hiyerarşideki üst düzey isimlere vurgu yapmaktan kaçının. Bu tarz sözler işlerin kısa dönemde halledilmesini sağlayabilir, ama amaçladığınız saygınlığı geciktirebilir.

8. Tebrik edin

Büyük çaba veya katkı gösteren insanları topluluk önünde tebrik edin. Bu tüm takımınızın kopyada olduğu bir teşekkür e-postası bile olabilir.

9. Yeni fikirler isteyin

9. Yeni fikirler isteyin

Proaktif olarak belirli bir konu hakkında yeni fikirler isteyin ve sadece iyi olanları uygulayın. Bu hem size duyulan saygıyı arttırır; hem de takım üyeleri dikkatinizi çekmek için daha iyi fikirler geliştirmeye gayret eder.

10. Daha zor görevlerle ödüllendirin!

İlk bakışta garip gelebilir ama iyi çalışan bir ekip üyesini ilginç ve zor bir görev ile ödüllendirin, takdir gördüğünü anlamak takdir etmesini de kolaylaştıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'The Open Organization: Igniting Passion and Performance'dan uyarlanmıştır.

Harvard Business Review Türkiye, Eylül 2015

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
8
4
3
3
2
0