Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs ve Kredi Taahhütname Onayı Nedir, Nasıl Yapılır? E-Devlet KYK Burs ve Taahhütname Onayı Ekranı...

KYK Burs ve Kredi Taahhütname Onayı Nedir, Nasıl Yapılır? E-Devlet KYK Burs ve Taahhütname Onayı Ekranı...

Bakan Kasapoğlu, az önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile birlikte, KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medya hesabından sonuçları açıklaması ile birlikte, KYK burs ve kredi taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır soruları merak ediliyor. Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. Peki, KYK burs ve kredi taahhütname onayı nedir, nasıl yapılır? İşte E-devlet KYK burs ve taahhütname ekranı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taahhütname onayı, KYK'dan burs ve kredi almaya hak kazanan tüm öğrencilerin yapması zorunlu olduğu bir işlemdir. Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor.

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan 'taahhütname onayı' işlemini yapmaları gerekmektedir.

Burs Taahhütnamesi Nasıl Yapılır?

Burs Taahhütnamesi Nasıl Yapılır?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığımız linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler. Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi ödenmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs/Kredi Taahhütnamesinde Bulunan Kredi Miktarı ile Ödenen Kredi Miktarı Aynı mıdır?

Burs/Kredi Taahhütnamesinde Bulunan Kredi Miktarı ile Ödenen Kredi Miktarı Aynı mıdır?

Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler, 'aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak kendilerine ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutar üzerinden ve belirtilen şartlarla ödeyeceğini, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların kendilerine banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu' kabul ve taahhüt etmektedir.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın