Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Kredi Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuçları Nereden Yapılıyor?

KYK Burs Kredi Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Sonuçları Nereden Yapılıyor?

dila bahar
08.11.2021 - 12:28

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl kredi ve burs başvuruları alınıyor. Öğrenciler merakla burs başvuru tarihini bekliyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları başladı. Yeni eğitim öğretim senesinin ilk gününden bu yana beklenen süreç geçtiğimiz gün başlatılmış ve 8 Kasım'da sona ereceği bildirilmişti. Peki KYK bursuna nasıl ve nereden başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK burs başvuru sonuçları için gözler yeniden GSB’den gelecek açıklamaya çevrildi. 2021-2022 eğitim öğretim senesinin başlamasıyla birlikte öğrenciler başvuru tarihlerini bekleyişe geçti.

KYK Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

KYK Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

5 Kasım Cuma günü itibariyle başlayan KYK burs başvuruları, 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvuran öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekmektedir. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, başvuru tarihinin son gününe kadar e-Devlet üzerinde değişim yapabilecekler. KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı daha belli değil.

KYK Burs Başvuru Ekranı

Kimler KYK Bursu Alabilir?

Kimler KYK Bursu Alabilir?

KYK burs başvurusu sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla kontrol edilmektedir. Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor. Şehit ve gazi yakınları ile %40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, aktif milli sporcu öğrencileri değerlendirmeye girmeden burs hakkından yararlanabilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın