Görüş Bildir
Haberler
Kuruyemiş Kullanarak Yapabileceğiniz Nefis 10 Tarif

Kuruyemiş Kullanarak Yapabileceğiniz Nefis 10 Tarif

Kuruyemiş Kullanarak Yapabileceğiniz 10 Tarif

Kuruyemişler, içerdiği protein ve mineraller düşünüldüğünde, tüketimi de kontrol altında tutulursa vücut için oldukça faydalı besinlerdir. Genelde sade olarak tüketimi tercih edilen kuruyemişler; kek, tatlı, pasta ve salata gibi değişik tarifler ile de birleşebiliyor.

Aşağıda belirtilen kuruyemiş kullanarak yapabileceğiniz 10 tarif şöyle;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşure

Aşure

Aşure kuruyemiş ile hazırlanan en bilindik tariflerden birisidir. Aşure malzemeleri; 2 su bardağı buğday, 1 su bardağı nohut ve kuru fasulye, 1 çay bardağı pirinç, 4 su bardağı toz şeker, 1 avuç kuru üzüm, 1 su bardağı kuru kayısı, 1 su bardağı kuru incir ve bir tutam tuzdan oluşmaktadır. Öncelikle buğday ve pirinç 10 su bardağı su ile beraber büyük bir tencerede haşlanır. Malzemeler içerisinde yer alan nohut ve fasulyeler ayrı ayrı haşlandıktan sonra buğday ve pirincin üzerine ilave edilir. Malzemeler iyice kaynadıktan sonra tencereye sırası ile, kuru üzüm ve dilimlenmiş kayısı ilave edilir ve biraz kaynatılır. En son şeker ve incirler de eklendikten sonra ocağın altı kapatılır ve soğuduktan sonra servis edilir. 

Aşure servis yapılırken isteğe bağlı olarak üzerine dövülmüş ceviz ya da nar eklenilebilir. Burada unutulmaması gereken şey aşurenin içeriğinin kişiden kişiye ve damak zevkine göre değişiklikler göstermesidir.

Kuruyemişli Tart

Kuruyemişli Tart

Kuruyemişli tartın hamuru için; oda sıcaklığında 1 yumurta, 125 gram margarin, 1 fincan şeker, yarım paket kabartma tozu ve 2 su bardağı su gerekmektedir. Tüm malzemeler çırpılıp kıvam aldıktan sonra boyutu tart kabını biraz geçecek şekilde açılır. Yağlanmış kaba alınan hamur, öncesinde ısıtılmış 175 derecelik fırında pişmeye bırakılır. Tartın kreması hazır olarak alınabileceği gibi evde de hazırlanabilir. Evde hazırlanacak krema malzemeleri; 3 su bardağı süt, 4 dolu yemek kaşığı un, 50 gram tereyağı, 1 fincan krema, tek paket vanilya, isteğe göre şeker ve bir yumurta sarısıdır. Krema ve tereyağı dışındaki tüm malzemeler muhallebi kıvamında pişirilip ocaktan alındıktan sonra, karışıma tereyağı ve bir fincan krema ilave edilir. Tartın kreması soğuduktan sonra hamur üzerine dökülür. En son ceviz, Çiğ Badem , fındık ve fıstık ile süslendikten sonra servis edilir.

Cevizli Kabak Tatlısı

Cevizli Kabak Tatlısı

Cevizli kabak tatlısı kuruyemiş kullanarak yapabileceğiniz 10 tarif arasında yer almaktadır. Yapımında 1 kilogram balkabağı, 2 fincan şeker; üzeri için de yarım fincan tahin ve 3 fincan ceviz kullanılmaktadır. Tatlıyı yapmadan bir gece önce kabaklar soyulduktan sonra küçük parçalar halinde doğranır ve üzerine şeker ilave edildikten sonra beklemeye bırakılır. Ertesi gün kısık ateşte suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirilir. 

Kuruyemiş kullanılarak hazırlanan en güzel tatlılardan biri olan kabak tatlısı, üzerine tahin ve ceviz eklendikten sonra servis edilir.

Kuru Üzümlü ve Bademli Kurabiye

Kuru Üzümlü ve Bademli Kurabiye

Kuru üzüm ve bademli kurabiye kuruyemiş ile yapılabilecek lezzetli tariflerden biridir. Kurabiye hamuru için; 1,5 su bardağı sıvıyağ, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı toz şeker, oda sıcaklığında 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 kilogram un, isteğe bağlı miktarda kuru üzüm ve badem kullanılır. Tarifin püf noktası kuru üzümlerin bir saate kadar suda bekletildikten sonra kullanılmasıdır. Tüm malzemeler karıştırılıp hamura şekil verdikten sonra, yağlı kağıt üzerine dizilen kurabiyeler 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi

Vücuda enerji patlaması olarak geri dönen yer fıstığı ezmesi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, 1 tatlı kaşığı vanilya, yarım su bardağı pekmez ve yarım kilogram yer fıstığı kullanılarak hazırlanır. Önceden kabuğu soyulmuş fıstıklar uygun bir tavada 5 dakika kadar kavrulur. Ardından akışkan bir kıvam alana kadar bir robot yardımı ile ezilir. Tarifte yer alan diğer malzemeler ilave edildikten sonra karıştırma işlemine devam edilir. Püre haline gelen ezme, uygun bir kaba alınır ve soğuması beklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fındıklı ve Fıstıklı Kekler

Fındıklı ve Fıstıklı Kekler

Fındık kalp dostu olarak bilinen ve doktorlar tarafından günlük olarak tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Hem fındığın hem de fıstığın kullanılarak hazırlandığı mini kekler, lezzeti ile iştah kabartmaktadır. Mini kek malzemeleri; 100 gram tereyağı, 6 yumurtanın beyazı, 250 gram pudra şekeri, 75 gram un ve isteğe bağlı olarak fındık ile antep fıstığı içidir. Kek hamuru hazırlanırken, öncelikle yumurta beyazları köpürünceye kadar çırpılır. Ardından geriye kalan malzemeler eklenir ve karıştırılır. Kıvamına gelen hamur, yağlanmış küçük kek kalıplarına pay edilir ve öncesinde ısıtılan 160 derecelik fırında pişirilir.

Kuruyemişli Çikolata

Kuruyemişli Çikolata

İnsanlar arasında vazgeçilmez tatlardan biri olan çikolataya kuruyemiş katılarak farklı bir bakış açısı katan çikolata dilimleri, oldukça basit bir tarife sahip. 25 gram tereyağı, 1 çay bardağı krema ve 300 gram bitter çikolata uygun bir tencerede eritildikten sonra soğumaya bırakılır. İsteğe göre kuru kayısı ve incir küçük dilimler halinde çikolatalı sosa ilave edilir. Yine isteğe ve damak zevkine bağlı olarak fındık, fıstık ve badem de ezilip sosa katılır. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra bir kalıbın içine dökülür. Hazırlanan çikolata soğumak üzere 2 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Draje Leblebi

Draje Leblebi

Leblebili toplar da kuruyemiş kullanılarak hazırlanabilecek basit tarifler arasında yer almaktadır. Leblebili top tarifinde; 1,5 su bardağı ezilmiş leblebi, 2 yemek kaşığı kadar fıstık ezmesi, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 3-4 yemek kaşığı bal, isteğe göre damla çikolata ve bir tane bitter çikolata kullanılmaktadır. Damla çikolata dışındaki tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra hamur kıvam alıncaya kadar yoğurulur, en son damla çikolata eklenilerek top halinde şekil verilir. Yağlı kağıt üzerine dizilen toplar önceden ısıtılan 175 derecelik fırında pişirilir. En son eritilen bitter çikolataya bulanan toplar, servis edilmeden önce soğumaya bırakılır.

Fındıklı Krokan

Fındıklı Krokan

Fındıklı krokan, hamur ve krokan karışımı olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Tarifin hamuru için; 250 gram tereyağı, yarım su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı un gerekmektedir. Tüm malzemeler karıştırılıp kıvama gelene kadar karıştırıldıktan sonra, bir tepsiye konulur ve 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Krokan karışımı için de öncelikle 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı fındık uygun bir tavada eriyene kadar kavrulur. Ardından, eriyen malzemeye birkaç damla limon eklenir. Önceden pişen hamurun üzerine bir kat krem çikolata sürüldükten sonra, fındıklı krokan ilave edilir ve servise hazır hale getirilir. Fındıklı Krokanlar, servis edilirken isteğe bağlı olarak çikolata sosu kullanılabilir.

Cevizli Ali Nazik

Cevizli Ali Nazik

Cevizli Ali nazik diğer tariflerden farklı olarak, kuruyemiş kullanılarak yapılan bir yemektir. Yemek için kullanılacak malzemeler; 3 sivri biber, 1 Arnavut biberi, 1 adet orta boy soğan, 3 yemek kaşığı tereyağı, 50 gram kıyma, isteğe bağlı ceviz ve baharattır. Yoğurtlu patlıcan için de 4 tane patlıcan, 4 diş kadar sarımsak ve yarım kilogram yoğurt kullanılır. Tereyağı eritilen tencereye önce kıyma eklenip, kızarana kadar kavrulur. Kavrulan kıymaya; soğan, biberler ve baharatlar eklendikten sonra ocaktan alınır. Közlenen patlıcanlar iyice ezildikten sonra, sarımsaklı yoğurt ile ayrı bir kapta karıştırılır. Servis tabağına yoğurtlu patlıcan ve üzerine cevizli karışım konulduktan sonra hazır hale gelir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın