Görüş Bildir
Haberler
Kuran Kursunda Çocuk İstismarına Temizlik Cezası İddiası: 'Bir Daha Böyle Şeyler Yapmayın'

Kuran Kursunda Çocuk İstismarına Temizlik Cezası İddiası: 'Bir Daha Böyle Şeyler Yapmayın'

Beykoz’un İshaklı Köyü’ndeki Kuran kursunda 13 yaşındaki bir çocuğun, 11 yaşındaki başka bir çocuğu istismar ettiği iddia edildi. Olayı öğrenen kurs yöneticilerin ise iki çocuğa da temizlik cezası vererek 'bir daha böyle şeyler yapmayın' dediği öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, Beykoz’un İshaklı Köyü’ndeki Kuran kursunda yaklaşık bir ay önce 11 yaşındaki çocuğu, 13 yaşındaki bir başka çocuğun istismar ettiği iddia edildi. Olayı gören 16 yaşındaki A.Ç. isimli bir başka çocuk gördüklerini gidip kurs hocalarına anlattı. Hocanın iki çocuğa temizlik cezası vererek, “bir daha böyle şeyler yapmayın” dediği belirtildi.

Olayı gören çocuk yaşananları ailesine anlattı

Olayı gören çocuk yaşananları ailesine anlattı

Olayın tanığı 16 yaşındaki çocuk bir süre sonra sigara içtiği için yurttan atılarak Erzurum’daki ailesinin yanına gönderildi ve kursta yaşanan olayı ailesine anlattı.

Aile, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Beykoz Çocuk Büro Amirliği’nce mağdur çocuğun ifadesi alındı. İfadesinde yaşadıklarını anlatan mağdur çocuk “Abi yapma haramdır” dediğini, kursta istismar edilen diğer çocuklar olduğunu da iddia etti, ancak şikayetçi olmadı.

'Günah sevap kavramlarından dolayı barıştı'

'Günah sevap kavramlarından dolayı barıştı'

İfade işlemleri sırasında çocuğun yanında bulunan psikolojik danışman, çocuğun kaldığı yurdun dini eğitim veren bir kuruluş olması nedeniyle çocuğun ahlaki normlar çerçevesinde ifadelerde bulunduğu aktararak şöyle konuştu:

'Bu durum çocuğa vicdani sorgulamalar yaşatmıştır. Çocuk kendisini istismar eden kişi ile günah sevap kavramlarından dolayı barışmıştır.'

'Öğrenciler arasındaki istismar vakalarını önleyecek bir mekanizma yok'

'Öğrenciler arasındaki istismar vakalarını önleyecek bir mekanizma yok'

Konuyla ilgili konuşan CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, cemaat yurtlarında denetim yapılmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

'Ne yazık ki; cemaat yurdunda yaygınlaşan bir istismar zinciri var. Öğrenciler arasındaki istismar vakalarını önleyen ve önleyecek bir mekanizma da yok. Küçücük çocuklar ailelerinden uzak güvensiz bir ortamdalar. Bu ve buna benzer binlerce cemaat yurdu var! Ne bir denetim var; ne de bu tür vakaları engelleyecek bir sistem... Yeter! Din eğitimi adı altında çocuklarımızın geleceğini karartmayın. O çocuklar ülkemizin geleceğidir. Çocuklarımızı istismara kurban ettirmeyin. İçimiz acıyor.'

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
özkan mart

Tutucu,radikal ailelerde cinselliği aşırı baskılanmış çocuklar yetiştiriliyor.Haremlik Selamlık uygulamaları,haram-yasak korkutmaları,çevre baskısı derken ka... Devamını Gör

Emre Akdağ

İleri de evlenip çocuk sahibi olursam Kuran kursuna göndermem son olaylar fazlasıyla beni kaygıya düşürdü. Dini evde öğrenmek ve öğretmek daha sağlıklı artık... Devamını Gör

Buse Gümüş

Göndermeyin ! Tek tek eğitimiyle okuluyla yetiştirilmesiyle ilgilenemeyeceğiniz çocukları da dünyaya getirmeyin .