Görüş Bildir
Haberler
Kültür ve Tabiatın Bir Sentezi: Mengen

Kültür ve Tabiatın Bir Sentezi: Mengen

Murat DEMİR
14.06.2014 - 15:44 Son Güncelleme: 14.06.2014 - 16:18

Doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve etkinlikleri ile dikkat çeken Bolu Mengen, yetiştirdiği dünyaca ünlü aşçıları ile de adından söz ettiriyor. Babadan oğula geçen aşçılık sırlarına geçtiğimiz yıllarda açılan Aşçılık ile ilgili meslek yüksek okulu da eklenince, Mengen, tabiat ve kültür varlıklarının yanı sıra yemek sektöründe de oldukça meşhurdur.

Yüz ölçümünün %80'inden fazlasını kaplayan ormanlık alanları ve yaylaları ile Megen, şehire yakın olması ve ulaşımın da kolay olması nedeniyle tatilciler ile günü birlik piknikçilerin uğrak yeridir. Ayrıca bu yaylalarda çeşitli aktiviteler de düzenlenmektedir. Örneğin geçtiğimiz günlerde Konak köyünde düzenlenen Uçurtma Şenliği’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yakın çevreden birçok insan ve ailesi toplandı.

Ayrıca her yıl Ağustos ayının ilk haftasında, ülkenin ve dünyanın dört bir yanından isim yapmış aşçılar, yapılan şölende toplanıp, birbirinden leziz yemeklerini ve görsel açıdan birer sanat eserini andıran tabakları ile gelenleri mest ediyor.

Bu etkinliklerin yanı sıra gerek doğa gerekse de kültür turizmi ile de adını

duyuran bu kasabayı, evinizden çıkıp oralara gitmeden de görebilirsiniz. Mengen canlı yayın linkleri sayesinde internet üzerinden bu kasabayı izleyebilir, ayrıca yine bu kasabaya bağlı olan pazarköy canlı yayın mobese linkleri ile de bu şirin köyü canlı olarak izleyebilirsiniz.

Eminiz ki, bu yayınları izledikten sonra en kısa zamanda kasabayı ve  kasabaya bağlı birbirinden güzel köyleri ziyaret etmek isteyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın