Görüş Bildir
Haberler
Kulis: İYİ Parti, AK Parti'den Daha Fazla Vekil Transfer Edebilir

Kulis: İYİ Parti, AK Parti'den Daha Fazla Vekil Transfer Edebilir

Burak Boyoglu
20.10.2022 - 19:02 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 19:12

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba'nın istifa edip İYİ Parti'ye katılacağını açıklaması sonrası kulisler hareketli. Seçime doğru daha fazla vekilin AK Parti'den İYİ Parti'ye geçebileceği konuşuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifa eden Fakıbaba İYİ Parti’ye katılacağını doğrulamıştı

İstifa eden Fakıbaba İYİ Parti’ye katılacağını doğrulamıştı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bugün parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Sosyal medya hesabından istifa kararını duyuran Fakıbaba, “Siyasi ve ahlaki anlayışına uygun olmayan kişilerle bundan sonra beraber olmayacağı için mutlu olduğunu” söylemişti. Fakıbaba İYİ Parti’ye katılacağı iddalarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı vermişti: “Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum

"Seçime doğru AK Parti'deki çözülme daha da hızlanabilir"

"Seçime doğru AK Parti'deki çözülme daha da hızlanabilir"

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, AK Parti'den Fakıbaba'nın istifasıyla başlayan çözülme önümüzdeki günlerde hızlanabilir. İYİ Parti’lilere göre bu transferlerle ‘hem AKP içindeki çözülme gözler önüne seriliyor hem de AKP’de tabu olan istifa kurumu’ yeniden hatırlanıyor. İYİ Partili bir isim Fakıbaba'nın açıklamaları ve önümüzdeki aylara dair şunları söyledi: “Muhalefetten partilerle dirsek teması kuran hem vekil hem de eski vekil çok sayıda AKP’li var. AKP istifaya ‘af talebi’ diyerek bu kurumun işletilmesini engellemek istedi, Eşref Bey’in çıkışıyla bu kurum hatırlanmış oldu. Yakında başka sürprizler de olacak.”

AK Parti bir vekil transfer edip bir vekil kaybetmiş oldu

AK Parti bir vekil transfer edip bir vekil kaybetmiş oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir vekil transfer edip, bir vekil kaybeden AKP’deyse istifadan habersizliğin şaşkınlığı var. Fakıbaba’nın istifası için “Uzun süredir gönül bağı kopmuştu” yorumları gelirken parti yetkililerinin istifayı sosyal medyadan öğrendiği aktarılıyor. Söz konusu istifa aynı zamanda AK Parti'de uzun bir süredir partilerin il ve ilçe teşkilatları düzeyinde devam eden dalganın üst düzeye tırmandığının da bir ispatı.

CHP’den istifa ederek geçtiği Memleket Partisi’nden de istifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin son durağı AK Parti olmuştu. Çelebi’ye rozetini AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
13
7
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Milletvekili olmak da ne güzel iş değil mi? Senelerce bir partiye üye ol, baktın o parti bocalıyor hoppp diğerine kayıver. Sonra o parti de bünyesindeki artı... Devamını Gör

Crystal Maiden

Bence sorun maaşlarda ve ipini koparanın milletvekili olabilmesinde

Ece anay

ne münasebet yaa fikirler değişir falan şu bu taamam eyvallah, ama ben o adamın vekilliğini istesem o partideyken verirdim, şimdi geliyor başka partiye..

Tugi

işte böyle yorumların önüne geçmek için milletvekilliğinden de istifa etmiş bulunuyor kendisi.

Adam

o altılı masada akp den doğma sağcı partiler ve milliyetcilik adı altındaki partilerde akp nin eski "yiyiciler" olduğu sürece benden size oy yok