Görüş Bildir
Haberler
Kuduz Tanısı Konulan Çocuğun Babası Konuştu: 'Sadece Dua Ediyoruz'

etiket Kuduz Tanısı Konulan Çocuğun Babası Konuştu: 'Sadece Dua Ediyoruz'

Bitlis'te köpek ısırdıktan sonra kuduz olduğu için tedaviye alınan M.E'nin babası Murat E. oğlunun tedavisi ile ilgili bilgi verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Murat E., 'Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor.' dedi.

Murat E., 'Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor.' dedi.

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde sokak köpeklerinin ısırdığı 9 yaşındaki P.E ile 10 yaşındaki M.E, durumu ailesinden sakladı. Kolunda uyuşma başlaması sonrası ailesi tarafından hastaneye götürülen M.E, kuduz şüphesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkikler sonrası M.E'nin kuduz olduğu tespit edilirken, P.E'nin hastalık kapmadığı ortaya çıktı.

Detaylı bilgiyi bu haberimizde vermiştik 👇

'Durumu Allah'a kalmış'

'Durumu Allah'a kalmış'

Hastanede yapılan ilk iki testi negatif çıksa da üçüncü örnek alımında tükürüğünde kuduz virüsünün saptanmasıyla tedavi altına alınan M.E.'nin babası Murat E., SABAH'a konuştu.

Oğlunun tedavisinin devam ettiğini söyleyen baba Murat E., 'Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Solunum cihazına bağlı, uyutuyorlar. Ağrı kesici veriliyor. Çocuğumuzu görebiliyoruz. Doktorlar ilgileniyorlar. Durumu Allah'a kalmış. Diyecek bir şey yok, ne diyebilirim ki sadece dua ediyoruz' dedi.

Köyde korku hakim

Köyde korku hakim
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

600 haneli köyde Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ekipleri tarafından çalışmalar yürütülürken, tehlike nedeniyle çocuklar dışarıya çıkamıyor. 

Köy Muhtarı Halis Uruçlu, 'Köyümüzde köpek sayısı oldukça fazla. Hiçbir şey yapamıyoruz. Herkes korku içinde. Kimse dışarıya çıkmak istemiyor. Okula bile çocukları gönderemiyoruz' dedi.

'İğneden korktuğu için doğruyu söylememiş'

'İğneden korktuğu için doğruyu söylememiş'

M.E.'nin babaannesi Ayşe E. ise 'Bundan 1.5 ay kadar önce Mustafa okuldan geldi. Üstü başı tozlanmıştı. Bisikletten düştüm dedi. Aradan biraz zaman geçti. Kaşıntıları oluyordu ama çok şiddetlendi.

Kaşıntılar artınca hemen hastaneye götürdük. Doktora kendisini köpek ısırdığını itiraf etti. İğneden korktuğu için doğruyu söylememiş. Köpekleri çok severdi. Hayali polis olmak. Şimdi ayağa kalkması için dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
33
18
4
4
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ahh yavrum ya.. acı çekmemesi adına uyutuluyor sanırım... O bölgede hala aşısız köpeklerin geziyor oluşu yetkililerin sorumsuzluğu.!! Neden hala buna bir çöz... Devamını Gör

Uyutulması , acı çekmesinden ziyade bilinçsiz saldırganlıktan dolayı kendine ve çevresine zarar vermemesi amaçlı .

Rurouni Kenshin

keşke kurtulsa ama kuduzun belli bir döneminden sonra ne yazık ki tedavisi yok.

Adige Shapsug

Az da olsa kurtulanlar var

Salgın Hastalık

Durum kötü, küçüğe şifa aileye sabır dilerim ancak kuduzda Allah’ın yapabileceği bşi yok. Isırıldığı zaman aşı ve Kuduz-ıg dediğimiz özel bir tedavi gerekiyo... Devamını Gör