Görüş Bildir
Haberler
Kristen Stewart'ın Kendini Kanıtladığı 10 Film

Kristen Stewart'ın Kendini Kanıtladığı 10 Film

sine perest
26.12.2016 - 11:34

Bazı sinemaseverler için o hala soluk tenli vampir sevdalısı ''Bella''. Genç izleyici kitlesi tarafından sevilen Alacakaranlık serisi, kimi izleyiciler tarafından yerden yere vurulmuştu. Ortak düşünce olarak ''Kitapları efsane fakat film vasat seviyede.'' cümlesi yanlış olmaz sanırım. 

Tüm seri filmlerde olduğu gibi (bkz; Harry Potter) başrol oyuncuları, üstlerine yapışan karakterin etkisinden kurtulmak adına çeşitli filmlerde rol almak ve oyunculuklarını kanıtlamak için can atarlar. Bazıları başarılı olsa da çoğu oyuncu, yıllar sonra bile o karakter ile anılır ve sonrasında bahsetmeye değecek bir yapımda rol alamadan kariyerini noktalar. 

(Bu değerlendirmem, oyunculuğa yeni adım atmış ya da yeni yeni ünlenmiş kişiler için geçerli. Yoksa Ian McKellen gibi üstadlar, Magneto ile Gandalf karakterlerini başarı ile taşıyabilir. Saygılar üstad.)

Peki Kristen Stewart kendini kanıtlayabildi mi? Alacakaranlık serisi sonrasında rol aldığı yapımlar ile oyunculuğunu ön plana çıkartabildi mi? 

Bu içeriğimizde Kristen Stewart'ın rol aldığı 10 film bulunuyor. Her biri ortalamanın bir tık üzerinde yapımlar ve Stewart'ın oyunculuğu göz dolduran cinsten. Ayrıca çalıştığı oyuncuların ve yönetmenlerin isimleri oldukça önemli!

Dünya çapında geniş yankı bulan filmler olmadığı için bir süre daha ''Bella'' etiketini taşımak zorunda fakat güzel oyuncunun doğru yolda olduğuna inanıyorum. Filmleri izlediyseniz eğer siz de hak vereceksiniz. 

Dip not olarak; Kristen Stewart, Fransa'nın ulusal film ödülü olan César Ödüllerinde, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almış ve bu ödülü alan ilk Amerikalı kadın oyuncu olarak tarihe geçmiştir.

Kaynak: http://www.tasteofcinema.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Equals / Aşk Uğruna (2015)

1. Equals / Aşk Uğruna (2015)

Yönetmen; Drake Doremus

''İnsanlığı kurtaracak tek şey duygusuzluktur.'' düşüncesi ile harekete geçilmiş, tüm insanlık aşk, nefret, sevgi gibi duygulardan arındırılmıştır. Ancak bir hastalık sonucu tekrar hissetme yeteneğine kavuşan ve aşık olan karakterlerin hikayesi..

Stewart, hiçbir şey hissetmeyen -hissetmemesi gereken-  ve gizli gizli aşk girdabında boğulan bir karaktere hayat veriyor. Filmi kurtaran tek şeyin onun oyunculuğu olduğunu söylersek yanlış olmaz sanırım. İki farklı duygu, iki farklı karakter ortaya çıkartıyor ve bu rolün hakkını veriyor.

IMDb 6,1

2. American Ultra (2015)

2. American Ultra (2015)

Yönetmen; Nima Nourizadeh

Mike ve sevgilisi Phoebe, sakin bir hayat sürerken, Mike'ın gizlediği gerçek kimliği ile her şey değişir. Mike aslında gizli servis için çalışmaktadır ve kimliği açığa çıktı bahanesi ile kendi örgütü tarafından av konumuna düşmüştür. Mike, tüm hünerlerini sevgilisi ile kaçmak için göstermek zorundadır. Mike rolünde Jesse Eisenberg'in sempatik yüzü ve doğal oyunculuğu ile film renkleniyor.

IMDb 6,1

3. On the Road / Yolda (2010)

3. On the Road / Yolda (2010)

Yönetmen; Walter Salles

Beat kuşağının babası Jack Kerouac'in 1947 yılında yaptığı yolculuğu kaleme aldığı aynı adlı romanın beyazperde versiyonu. Kristen Stewart, yol boyunca yaşanan uyuşturucu ve cinsel deneyim şehvetleri, merak, yükselme anları ve ruhen dibe çöküşlere hayat verme konusunda oldukça başarılı. (Bu tip karakterlerin onun oyunculuğuna yakışmasını, iltifat olarak sayabiliriz sanırım.)

IMDb 6,1

4. Personal Shopper (2016)

4. Personal Shopper (2016)

Yönetmen; Olivier Assayas

Yönetmen, diğer filmlerinde olduğu gibi oyuncusunu rahat bırakıyor ve ona geniş bir alan sağlıyor. Kristen Stewart'ta bu basit ortamda başlayıp, gerilim ile devam eden rolün altından başarıyla kalkıyor. Bu kez uyuşturucu müptelası ya da salaş görünümlü başıbozuk bir tip değil, sıradan bir hayatın parçası olan karakterin, git gide garipleşen hikayesine hayat veriyor.

IMDb 6,5

5. Cafe Society (2016)

5. Cafe Society (2016)

Yönetmen; Woody Allen

Usta yönetmen Woody Allen'ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapım adeta bir yıldızlar geçidi. Kadroda Stewart'ın yanı sıra Jesse Eisenberg, Blake Lively, Steve Carell ve Parker Posey gibi isimler bulunuyor.

Renkli bir ailenin en küçük oğlu olan Bobby hayattan bezmiş, yenilikler peşindeyken dayısı aracılığı ile Hollywood'a adım atar. Fakat hiçbir şey dışarıdan gözüktüğü gibi renkli ve eğlenceli değildir. Sancılı bir deneyimi ardında bırakmak isteyen Bobby, New York'a döner fakat geçmişi onu yalnız bırakmaz.

IMDb 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Certain Women (2016)

6. Certain Women (2016)

Yönetmen; Kelly Reichardt

Farklı hayatlara mensup dört kadının, kesişen yolları ve hayata tutunma çabalarını konu alan filmde Stewart'a Michelle Williams ve Laura Dern eşlik ediyor.

Film, batı banliyölerinde yer alan dört kadının mücadelesiyle ilgili eş zamanlı hikayelerini anlatıyor. Muhalif bir ortamda ayakta kalmaya çalışan bu kadınların özünü, çeşitliliğini ve bağımsızlığını ortaya koyuyor. Stewart, uysal ve çekingen duran fakat içinde bir yanardağ bulunan Beth Travis rolünü hakkıyla oynuyor.

IMDb 6,7

7. Clouds of Sils Maria / Ve Perde (2014)

7. Clouds of Sils Maria / Ve Perde (2014)

Yönetmen; Olivier Assayas

Yine bir yan rol gibi gözüken fakat gizli gizli ekranın ortasına ve film sonunda hafızalara kazınan bir rolde görüyoruz kendisini. Ünlü oyuncu Juliette Binoche'e eşlik ettiği yapım, çoğu eleştirmene göre Kristen Stewart'ın rol aldığı en iyi film.

Genç bir lezbiyenin olgun partneri ile olan ilişkisini konu eden bir film ile kariyerinin zirvesine çıkan Maria,yıllar sonra aynı filmin yeniden çevriminde olgun karakteri oynaması için teklif alır. Yıllar önce kendisini ünlü yapan roldeki genç yıldız adayında kendi gençliğini görür fakat bu, onunla zıtlaşması / kıskanması için bir engel değildir. Bu esnada sürekli yanında olan yardımcısından akıl isteyip, ondan destek almaktadır

Diğer yardımcı rolde, ördek dudaklı Chloë Grace Moretz bulunuyor. Fakat filmin sonunda, saçlarını ve gözlüğünü düzeltirken verdiği akıllar ve düşünceleri ile hafızalarda Valerie (Kristen Stewart) kalmaktadır. 

IMDb 6,8

8. Welcome to the Rileys / Yeni Başlangıçlar (2010)

8. Welcome to the Rileys / Yeni Başlangıçlar (2010)

Yönetmen; Jake Scott

Kristen Stewart'ın,16 yaşındaki bir striptizciyi canlandırdığı filmde ona James Gandolfini eşlik ediyor. Hayatını sürdürmek için dans eden genç Mallory, kızını kaybetmiş ve bu şoku hala atlatamamış bir baba olan Riley ile karşılaşmasını ile iki tarafında dengede durmak için birbirlerinden destek almalarını anlatan yapım ülkemizde pek fazla ilgi görmedi. Yine de izlenmesi tavsiye edilen yapımlar arasına koyabiliriz.

IMDb 7,0

9. Camp X-Ray (2014)

9. Camp X-Ray (2014)

Yönetmen; Peter Sattler

Kendi hayatından sıkılan ve farklılık için orduya yazılan Cole, Irak'a gitme düşüncesindeyken, kendini bambaşka bir deneyimin içinde bulur. Görev yeri olarak hapishaneye gönderilen Cole'e, mahkumları izleme görevi verilir hiçbir şekilde onlarla konuşmamalı, muhatap olmamalıdır. Mahkumlarla geçen zaman boyunca onlarında birer insan olduğunu, öncesinde farklı hayatlar yaşadığını fark eder ve istemeden de olsa onlarla arasında bir bağ kurulur. Filmde Stewart'a eşlik eden önemli oyunculardan biri de Peyman Moaadi.

IMDb 7,0

10. Still Alice / Unutma Beni (2014)

10. Still Alice / Unutma Beni (2014)

Yönetmenler; Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Ünlü bir dilbilim profesörü olan Alice'e, erken Alzheimer teşhisi konulur. Mesleği gereği sürekli yeni şeyler öğrenmek isteyen Alice, hastalığını kabullenmek istemese de zaman içinde ailesi ile olan bağlarına başka açılardan bakmak zorunda kalır. Artık bambaşka bir yaşamın başlangıcında olan Alice, kızlarıyla olan ilişkisini düzeltme ve aile bağlarını onarma çabasına girer.

Ünlü oyuncu Julianne Moore'un başrolünde olduğu filmde Stewart yardımcı roldedir fakat eğitimci olan bir annenin, hastalıkla yüzleşmesi ve aile bağlarını gözden geçirmesinin anlatıldığı hikayeyi tamamlayıcı rolü ile eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştır.

IMDb 7,5

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
53
29
13
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın