Görüş Bildir
Haberler
Kripto Para Piyasası Kan Ağlıyor: İşte Kripto Marketteki Son Fiyat Durumu!

etiket Kripto Para Piyasası Kan Ağlıyor: İşte Kripto Marketteki Son Fiyat Durumu!

Merlot Vinho
10.05.2022 - 10:30 Son Güncelleme: 10.05.2022 - 10:35

Kripto para piyasası uzun süredir toparlanma izleri göstermezken yeni hafta da yeni bir düşüşle açıldı. Lider kripto para birimi Bitcoin bütün destekleri tek tek aşağıya kırarken pek çok altcoinde tehlike çanları çalmaya başladı. Peki market gidişatı ne durumda?

İşte haftalık kripto para fiyat analizine genel bir bakış!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para piyasası haftayı çöküşle açtı.

Kripto para piyasası haftayı çöküşle açtı.

Bitcoin 40.000 dolardaki güçlü desteği yitirdikten sonra bir türlü tam anlamıyla toparlanamadı. Geçtiğimiz haftalarda kademe kademe düşüşlerini sürdüren BTC, bu haftayı da düşüşle başlattı. Global piyasalardaki dolar endeksinin güçlenmesine karşılık dev balinalar sahip oldukları varlıkları elden çıkarmaya başladı. Bu nedenle yeni haftaya başlarken yaşanan düşüşler de yüksek oldu.

Uzmanlara göre Bitcoin'deki düşüşün tamamlandığını söylemek için henüz çok erken!

Uzmanlara göre Bitcoin'deki düşüşün tamamlandığını söylemek için henüz çok erken!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu içerik hazırlanırken 31.700 dolar civarından fiyatlanıyordu ve haftalık bazda yaklaşık %14,60 düşmüş durumda idi. Son 24 saatte yaşanan düşüş ise neredeyse %5'e yaklaştı. BTC günün erken saatlerinde ufak çaplı bir yükseliş hareketiyle 34.000 doları zorlamış olsa da bu seviyede tutunmayı başaramadı ve yeniden düşüşe geçti. Analistlerin tahminine göre piyasaya güven vermeyen BTC 28.000 dolara kadar gerileme tehlikesine sahip. Ayrıca bu seviyenin test edilmemesi halinde yüksek hacimli yükselişlerin gelmeyeceği yönünde de pek çok fikir mevcut.

Ethereum psikolojik destek seviyesinin oldukça altında işlem görüyor.

Ethereum psikolojik destek seviyesinin oldukça altında işlem görüyor.

Bitcoin'in en yakın takipçisi ETH için de hafta pek iyi başlamadı. Gerileyen Bitcoin arkasında bütün piyasayı sürüklemeye başladı ve piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan ETH son 24 saat içinde %6,20'lik bir düşüş yaşadı. ETH için haftalık kayıp oranı ise %14 seviyesini aştı. Yazım sırasında  2.400 dolar civarından fiyatlanan ETH için 3.000 dolar önemli bir psikolojik destekti, bu nedenle yeni yükselişlerden bahsetmek için öncelikle bu seviyenin yukarı doğru kırılması gerekiyor. Aksi halde fiyat düşüş tehlikesini koruyor.

Popüler meme coinlerdeki düşüş sürüyor.

Popüler meme coinlerdeki düşüş sürüyor.

Popüler meme token'lardan olan Dogecoin (DOGE) için de genel durum pek farksız değil. Piyasa ile birlikte gerileyen DOGE son 24 saatte %6,23'lik bir kayıp yaşadı ve haftalık fiyatlamada %10'a yakın değer kaybetti. Yazım sırasında  0,01179 dolardan işlem gören DOGE'nin toparlanabilmesi için marketin genel bir denge yakalaması gerekiyor. Benzer şekilde bir diğer popüler meme token olan Shiba Inu da haftaya kötü başladı ve son 24 saatteki kayıplar %12'ye yaklaştı. Haftalık bazda neredeyse %20 düşen SHIB yazım sırasında 0,00001672 dolardan fiyatlanıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 10 para birimi arasında en çok düşen Cardano oldu.

İlk 10 para birimi arasında en çok düşen Cardano oldu.

24 saatlik kayıpların %10'u aştığı Cardano, ilk 10'daki en kötü performansı sergileyen kripto oldu ve fiyat 0,66 dolara geriledi. Uzmanlara göre 1 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılmaması halinde Cardano bu kötü gidişatı sürdürebilir. Haftalık kayıp bazında ilk 10'daki en kötü performans ise sırasıyla Terra (LUNA) ile Solana (SOL)'dan geldi. Sırasıyla %28,51 ve %17,39 oranında düşen bu para birimleri için yazım sırasındaki fiyat 60 dolar ile 72 dolar idi.

Bitcoin hareketi nedeniyle piyasa "Aşırı Korku" seviyesine geriledi.

BTC'de bu kadar yüklü kayıplar yaşanırken korku ve açgözlülük endeksi de 'Aşırı Korku' seviyesini göstermeye başladı. Market düşüşleri devam ederken piyasada panik ortamı oluştu ve Bitcoin yatırımcıları panikle hareket etmeye başladı. Pek çok uzman düşüşlerin devam edeceğini belirtirken 'kapitülasyon fitili' olasılıkları da tartışılmaya başlandı. Bu fitil en son 12 Mart 2020'de BTC'nin bir günde %43 düşmesiyle yaşanmış ve fiyat 4.600 dolara gerilemişti. Sonrasında ise özellikle uzun vadede daha güçlü yükselişler gelmişti.

Bitcoin balinaları eldeki varlıklarını satmaya başladı.

Bitcoin balinaları eldeki varlıklarını satmaya başladı.

Piyasanın düşüşe devam edeceğini gösteren bir diğer faktörün de balinalar olduğu belirtildi. Glassnode verilerine göre elinde minimum 1.000 BTC bulunduran balinalar varlıklarını kripto para borsalarına taşımaya başladı. Bu durum balinaların fiyatta gerileme beklediğini ve satışa hazırlandığını gösteriyor. Dolayısıyla ilerleyen günlerde BTC için çok daha düşük seviyelerin gelme ihtimali bulunuyor.

Bununla birlikte, özellikle uzun vade fiyat performansı göz önünde bulundurulduğunda BTC'nin her zaman kazandırdığı biliniyor. Ancak kısa ve orta vade hedeflerde yaşanan bu düşüşlerin daha aşağı seviyeleri işaret ettiği belirtiliyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın