Görüş Bildir
Haberler
Kripto Market Çöküşe Devam Ediyor: BTC 30.000 Altına İnerken Terra (LUNA) %60 Oranında Eridi!

etiket Kripto Market Çöküşe Devam Ediyor: BTC 30.000 Altına İnerken Terra (LUNA) %60 Oranında Eridi!

Merlot Vinho
10.05.2022 - 15:29

Hafta başı itibariyle kripto markette tam anlamıyla büyük çaplı bir çöküş başladı. Bitcoin öncülüğünde yaşanan bu çöküş bütün altcoin fiyatlarında ciddi gerilemeye neden oldu. Marketin en yüksek kayıp yaşayan ismi ise sadece bir gün içinde %50'den fazla düşüş yaşayan Terra (LUNA) oldu.

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BTC fiyatı Temmuz 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi.

BTC fiyatı Temmuz 2021'den beri en düşük seviyeye geriledi.

BTC bu haftaya ciddi kayıplarla başlayarak bütün piyasanın dalgalanmasına yol açtı. Lider para birimi günün erken saatlerinde 29.731 dolar dip seviyesini gördü ve buradan yukarı sekti. Temmuz 2021’den beri ilk kez 30.000 dolar altına düşen BTC marketteki genel güven ortamını iyice zedeledi ve bundan en kötü etkilenen para birimlerinden biri Terra (LUNA) oldu.

Terra platformu stabil coini sabit değerini korumayı başaramadı.

Terra platformu stabil coini sabit değerini korumayı başaramadı.

Terra platformunun sabit para birimi UST, BTC fiyatındaki bu hareketlilikten etkilenerek sabitliğini daha fazla koruyamadı ve 1 doların altına geriledi. Ekosistem yerel tokenı LUNA'da ise günün erken saatleri için 24 saatlik kayıp oranı %60 olarak ölçüldü ve token fiyatı 23,4 dolara kadar geriledi. Daha sonra ufak çaplı bir toparlanma yaşayan LUNA kayıpların bir kısmını bertaraf etti ve 35 dolara kadar çıkmayı başardı. Yazım sırasında 32 dolardan fiyatlanan LUNA için 24 saatlik kayıplar %46'yı aşmışken haftalık kayıplar %62 seviyesine geldi.

UST krizi Anchor Protocol yerel token fiyatını da etkiledi.

UST krizi Anchor Protocol yerel token fiyatını da etkiledi.

Hem düşen borsa hem UST krizi token fiyatında ciddi kayıplara neden oldu fakat bu durumdan etkilenen tek varlık LUNA değildi. UST ticaretinde önemli bir yeri olan Anchor Protocol yerel para birimi ANC de gün içinde %50'ye varan değer kaybı yaşadı. Yazım sırasında 0,87 dolar seviyesinden fiyatlanan ANC için günlük kayıplar yaklaşık %36 seviyesindeydi.

Terra ekosistemi stabilcoin fiyatını 1 dolara çıkarmak için BTC rezervlerinden kullandı.

Terra ekosistemi stabilcoin fiyatını 1 dolara çıkarmak için BTC rezervlerinden kullandı.

Normal şartlarda fiyatı 1 dolar olması gereken UST, stabil yapısını bozunca Terra ekosisteminden bu duruma karşı tepki alımı geldi. Hafta sonundan beri token üzerinde ağır bir satış baskısı olduğu için ekosistem kendi BTC rezervlerinden 750 milyon dolar harcayarak fiyatı tekrar 1 dolara taşımaya çalıştı. Ancak tehdit etkisi bir miktar azaltılmış olsa da fiyat gerektiği kadar yükselemedi ve ikinci bir satış baskısı ile 0,67 dolara kadar düştü. Yazım esnasında ise yüksek oranda toparlanarak 0,92 dolar seviyesine ulaşmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terra kuruluşunun BTC cüzdan bakiyesi sıfırlandı.

Terra kuruluşunun BTC cüzdan bakiyesi sıfırlandı.

UST rezervlerinin çoğu BTC'den oluştuğu için token fiyatında ciddi bir erime söz konusu oldu. Yerel token LUNA ise daha önce benzeri görülmemiş bir düşüş yaşayarak marketin en çok kaybettiren varlıkları arasında yer aldı. Buna rağmen ekosistemin arkasındaki kuruluş sakin bir tavır sergileyerek durumu kontrol altına almaya çalıştı. Yapılan hamlelerin fiyatı olması gereken seviyeye taşıyamamış olması mevcut rezerv miktarındaki yetersizliği gösterdi. Terra Luna Foundation cüzdanındaki bakiye sadece 24 saat içinde 70.000 BTC'den 0'a indi.

Marketin daha ne kadar derine ineceği tahmin edilemiyor.

Marketin daha ne kadar derine ineceği tahmin edilemiyor.

Terra (LUNA) fiyatı ekosistem değeriyle birlikte çöküş yaşarken bazı analistlerden fiyatın eski seviyelere yeniden çıkacağına dair tahminler gelmeye başladı bile. Çoğu kişi için hem sabit para birimi hem de LUNA tekrar yükselme potansiyeline sahip fakat öncelikle marketin toparlanması gerekiyor. An itibariyle BTC öncülüğünde düşen bir market var ve derinliğin ne kadar olacağı kimse tarafından kesin olarak bilinemiyor.

UST için sıfırlanma tehdidi olabilir mi?

UST için sıfırlanma tehdidi olabilir mi?

BTC/USD paritesi 10 Mayıs itibariyle yaklaşık 31.500 dolardan fiyatlanırken 30.000 dolardaki düşüşü alım fırsatı olarak görenler de yok değil. El Salvador Başkanı Nayib Bukele gün içinde yaşanan BTC düşüşünü değerlendirerek rezervlerine 500 BTC eklediğini belirtti. Ancak fiyatın güçlü bir toparlanma sinyali vermemiş olması daha alt desteklere inme ihtimalini bir kez daha hatırlatıyor. Fiyatı BTC ile doğrudan ilişkili olan ve halihazırda ciddi bir düşüş yaşayan Terra (LUNA) ile sabit kripto UST ise yatırımcıları korkutan bir seviyeden fiyatlanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın