Görüş Bildir
Haberler
Kraliçe Elizabeth Tahttan İndi, Rihanna Ulusal Kahraman İlan Edildi!

Kraliçe Elizabeth Tahttan İndi, Rihanna Ulusal Kahraman İlan Edildi!

GNS
30.11.2021 - 18:13

Ünlü yabancı şarkıcı Rihanna'nın ülkesi Barbados 1966 yılında tam bağımsızlığına kavuştu. Dün akşam başlatılan ve bugün de devam eden bir tören ile Karayipler ülkesi Barbados, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in hükümdarlığı altından tamamıyla ayrıldı. Ülke 'Barbados Cumhuriyeti' adını alırken, Rihanna ülkede ulusal kahraman ilan edildi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en ünlü pop şarkıcılarından Rihanna, cumhuriyet ilan eden ülkesi Barbados'ta Ulusal Kahraman nişanına sahip oldu. Kraliçe Elizabeth'in yönetiminden çıkan ülkede kutlama törenleri devam ederken Prens Charles'ın da törenlerde yer aldığı bildirildi.

Charles Rihanna'yı Ulusal Kahraman İlan Etti

Charles Rihanna'yı Ulusal Kahraman İlan Etti

Barbados'ta Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'i devlet başkanı statüsünden çıkarma töreninde konuşan Prens Charles, köleci geçmişle ilgili nedamet getirdi. Dünyanın en genç cumhuriyeti, açtığı yeni sayfaya, Rihanna'yı ulusal kahraman ilan ederek başladı.

Barbados Cumhuriyet Oldu

Barbados Cumhuriyet Oldu

Güney Karayipler'in ada ülkesi Barbados, 29 Kasım'ı 30 Kasım'a bağlayan gece yarısı düzenlenen törenle Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'i devlet başkanı statüsünden çıkararak dünyanın en yeni cumhuriyeti oldu.

Barbados'un başkenti ve en büyük şehri Bridgetown'da düzenlenen törende 2. Elizabeth'in büyük oğlu, Veliaht Prens Charles da hazır bulunurken, Britanya Kraliçesi'ni temsil eden kraliyet bayrağı indirildi.

Fırtınalara Göğüs Gersin

Fırtınalara Göğüs Gersin

Genel Vali Dame Sandra Mason, ilk Barbados Devlet Başkanı olarak yemin edip görevine başladı. Mason, törende yaptığı konuşmada,'Barbados Cumhuriyeti'nin gemisi ilk yolculuğuna başlıyor. Fırtınalara göğüs germeyi başarsın, ülkemize vatan olsun ve halkımızı geleceğe taşısın' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2018'den beri adanın genel valisi olan 72 yaşındaki kadın lider, geçen ay parlamentoda yapılan oylamayla seçilmiş başkan olarak belirlenmişti. Eski Britanya sömürgesi Barbados, bağımsızlığının 55. yıldönümünde kraliyetle bağlarını kesse de Britanya Milletler Topluluğu içinde kalmaya devam edecek.

Tarihimizi Sonsuza Dek Lekeleyen Vahşet

Tarihimizi Sonsuza Dek Lekeleyen Vahşet

Galler Prensi Charles, törende yaptığı konuşmada, 'Geçmişimizin en karanlık günlerinden ve tarihimizi sonsuza dek lekeleyen köleliğin korkunç vahşetinden beri bu adanın insanları yollarını olağanüstü bir metanetle çizdi' vurgusunda bulundu. Kendisini “Barbados dostu” olarak tanımlayan Prens Charles, iki ülke ilişkilerinin anayasal değişime karşın devam edeceğini söyledi.

Rihanna'nın Ulusal Kahraman İlan Edilmesi

Rihanna'nın Ulusal Kahraman İlan Edilmesi

Dünyanın pek çok yerinde insanlar Barbados'u Rihanna'nın memleketi olarak bilirken, tören Rihanna'ya ulusal kahraman nişanı verilmesine de sahne oldu. Başbakan Mia Mottley'nin 33 yaşındaki süper yıldızın “Barbados Ulusal Kahramanı” unvanına layık görüldüğünü açıklaması, tezahüratlarla karşılandı. Rihanna'yı platforma çağıran Mottley, ünlü şarkısına atıfla 'Elmas gibi parlamaya ve çalışmalarınla, eylemlerinle ulusunu onurlandırmaya devam et' diyerek resmen ulusal kahraman ilan etti. Barbados'un 11. ulusal kahramanı ve 2. kadın ulusal kahramanı olan Rihanna'nın resmi adının önüne artık bir saygı unvanı da eklendi.

Ünü ABD'den dünyaya yayılan, ancak Barbados'ta doğup büyüyen Rihanna, 2018 yılında Barbados hükümeti tarafından Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçi olarak atanıp adaya eğitim, turizm ve yatırımı teşvik etmekle görevlendirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
6
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın