Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsünü Atlatanlar Akciğer Fonksiyonlarında Kayıp ve Nefes Darlığı Yaşayabilir

Koronavirüsünü Atlatanlar Akciğer Fonksiyonlarında Kayıp ve Nefes Darlığı Yaşayabilir

Hong Kong Hastanesi İdaresi, yeni tür koronavirüs hastalığını atlatan kişilerin akciğer fonksiyonlarında yüzde 20-30 azalma ve nefes darlığı konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'in aktardığına göre, Hong Kong Hastanesi’nden yapılan açıklamada, koronavirüs hastalığını atlatmış olan 12 kişiden oluşan bir grup üzerinde yapılan araştırma sonrasında hastalığın tedavi sonrasında farklı etkilerinin olduğu açıklandı.

"Yüzde 20 ila 30'luk bir düşüş görülüyor"

"Yüzde 20 ila 30'luk bir düşüş görülüyor"

Hong Kong Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi Başkanı Margaret Owen Zeng, hastalığı atlatanlardan iki veya üçünün daha önce yapabildiklerini yapma yeteneğinden yoksun kaldığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

'Hızlı yürürken nefes darlığı çekiyorlar. Bazı hastaların akciğer fonksiyonlarında yüzde 20 ila 30'luk bir düşüş görülüyor.'

Uzun vadeli etkileri ise araştırılıyor

Uzun vadeli etkileri ise araştırılıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu hastaların solunum fonksiyonlarının ne kadar zayıfladığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirten Owen Zeng, hastalara akciğerleri güçlendirmek için fizyoterapi uygulandığını ifade etti.

Owen Zeng, aynı zamanda hastalığın uzun vadeli etkisinin ne olduğunu anlamak için çalışmaların devam ettiğini, örneğin, Covid-19'un solunum organları dokularına müdahale eden bağ dokusu şeritlerinin oluştuğu bir durum olan pulmoner fibroz gelişimine etki edip etmediğini bulmayı amaçladıklarını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
68
14
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jey

Bunu tam olarak bilmek için henüz çok erken ama evet iyileşen kişilerin zaman kaybetmeden rehabilitasyona alınması gerekli.

doriangrayy

Geçici bir %20 kayıpsa önemli değil fakat kalıcıysa tam olarak nefes alamıyormuş hissi ölene dek kaybolmaz bu da kötü bir his tabi ki...

Ee ne anladım ben bu skşten. Neyse yıllardır spor yapıyorum %20 koymaz bana.

Dümen yapıyom gayet koyar korona oldum sanıp panikten nefesim kesiliyor ve götüm üçbuçuk atıyor.