Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsünde Evde Kalan 20 Yaş Altı İçin Efsane Film Önerileri

Koronavirüsünde Evde Kalan 20 Yaş Altı İçin Efsane Film Önerileri

65 yaş üzeri ve 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağının gelmesinin ardından, evde kalan gençler için film izlemek en büyük hobilerin başında gelmektedir. Sizler için birbirinden efsane filmleri derleyerek, özellikle şu günlerde evde kalmanın ne kadar önemli olduğunu da izlemiş olacaksınız. Önereceğimiz filmler herkes tarafından biliniyor olsa da, bugünlerde açıp yeniden izlemek elzemdir. 

Listemizde gelişi güzel sıralama yaptık. Eklediğimiz filmlerin tamamı toplum içerisinde dışlanan ve kendi azınlıklarında boğuşan insanların hikayelerini anlatıyor. Bol atraksiyonlu, acılı, gizemli, eğlenceli filmlerin karmaşık listesi olsa da, aslında her film kendi içerisinde bir diaspora olarak karşımıza çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayret Verici Bir Sona Hazır Olun; Esaretin Bedeli

Hayret Verici Bir Sona Hazır Olun; Esaretin Bedeli

Özgürlük günümüzde içi boşaltılmış bir kavram olmakla birlikte, özellikle son 30 yılda dünyaya gelenler için ve şanslı topraklarda yaşayanlar için hiçbir şey ya da her şey demektir. Çünkü kavramın yani özgürlüğün tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. İşte 'Esaretin Bedeli' tam olarak bize bunu gösteriyor. Özgürlüğü elinden alınan muhasebeci, işlemediğini iddia ettiği bir suçtan hapis yatar. İlk iş olarak hapishane şartlarını lehine çevirir ve her geçen gün mahkumların da insan olduklarını, toplumdan dışlanmış olsa da yaşama haklarının olduğunu gösterir. Filmin sonu ise kesinlikle hayret verici ve sizi bir kaç dakikalık içinden çıkılmaz girdaba sokacaktır.

Bir Başkaldırının Hikayesi ; V For Vendetta

Bir Başkaldırının Hikayesi ; V For Vendetta

Hükumete karşı neden suç işlersiniz? İntikamınızı almak için mi? Yoksa yanlış gider bir şeylerin düzeltilmesi için mi? İşte tam olarak V For Vendetta ile bu soruya cevap bulacak ve her iki intikamınızı da bir arada almış olacaksınız. Bunu yapmak zor iştir. Büyük emek ister ve üstelik tek başınaysanız, insanlardan soyutlanacak, hırsızlık yapacak, zevklerinizden uzak duracak ve sevdiğiniz objeleri bir araya getirerek onlarla yaşayacaksınız. Film izle tercihlerinizi değiştirecek olan V For Vendetta, size benzerlerini aratacaktır.

Gerçek Olan Nedir? Sorgulamaya Hazır Mısınız? ; Matrix

Gerçek Olan Nedir? Sorgulamaya Hazır Mısınız? ; Matrix

Matrix filmi ile ilgili yazarken, inanın spoiler vermeden yazmak çok zor. Neo'nun kurşunlardan kaçmak için yaptığı atikliği mi anlatsak? Ya da Trinty ablanın bir kaç saniye içerisinde helikopter pilotu olmasından mı bahsetsek? Bilemedik. Ama bildiğimiz tek şey varsa, o da Matrix serisini izlediğiniz zaman sorgulayacağınız bir çok sorunun olacağı ve cevabını da bulamayacak olmanızdır. Zamanında yapılmış en iyi aksiyon sahnelerini içermenin yanında, felsefesi ile halen konuşulan ve gelecekte de konuşulmaya devam edecek filmlerin arasında ilk sırada yer alıyor. Kesinlikle izlemeli ve arşivinizin baş köşesine atmalısınız.

Bir Soru İle Başladı Her Şey.. Paradoks ; Predestination

Bir Soru İle Başladı Her Şey.. Paradoks ; Predestination

Paradoks en anlaşılmaz ve en fazla sorunun üretildiği felsefi bilimlerin başında geliyor. 1940'larda bilim adamının anlatmış olduğu hikayeden yola çıkarak yapılan 2014 yapımı Predestination ile tam anlamı ile paradoksun ne olduğunu anlıyorsunuz. Anlamanın da ötesinde, ilk başta beyniniz yanacak, ben şimdi ne izledim diyecek ve kafanız yerine geldikten sonra sorgulamaya başlayacaksınız. Bir hayatın içerisine sığdırılan onlarca farklı hikayeyi izleyecek ve tamamını bir puzzle gibi birleştirmeye başlayacaksınız. Bir yerden sonra film izlemenin ötesinde, sizin hayata bakış açınızı değiştirecek.

İnsanlar Vampir Olarak Yaşar Mı? Nasıl Yaşar? Cevabı ; Daybreakers

İnsanlar Vampir Olarak Yaşar Mı? Nasıl Yaşar? Cevabı ; Daybreakers

İnsanların kanını emerek ölümsüz olan vampirlerin hayatı çok sıkıcı değil midir? Kimse ölmüyor, kimse yaşlanmıyor ya da kimse içilecek kan bulamıyor. Bu soruların tamamına cevap arayanlar için Daybreakers oldukça iyi bir film olacaktır. Yeniden insan olmak isteyen bir avuç insanın hikayesini de izleyecek ve bir noktada, sevinsek mi? üzülsek mi? tam olarak bilemeyeceksiniz. Ama vampir filmlerinde ki şık giyinimli yakışıklı beyler, kırmızı dudaklı güzel hanımların ötesine çıkacak ve gerçek bir hayat karmaşasını da görmüş olacaksınız. Bu tür filmler çok fazla olmadığı gibi başyapıtları izlerken hd film izle seçeneklerini de kullanmayı unutmamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yahudilerin Nasıl Bir Zulme Uğradığını Öğrenin ; Schindler'in Listesi

Yahudilerin Nasıl Bir Zulme Uğradığını Öğrenin ; Schindler'in Listesi

Bir iş adamı ve yanında çalışan Yahudilerle yaşadığı acı dolu tecrübeler. Gerçek hikayeler her zaman acıklıdır. Çünkü sizin yaşadığınız toplumda, sizin içinde bulunduğunuz dünyada, birileri kadeh tokuştururken, birileri yiyecek ekmeği zor bulur ve hatta bulamayarak, açlıktan hayatını kaybederler. Bir film düşünün acının, zenginliğin, başkaldırının, korkunun ve mutluluğun bir arada olduğu. Bunların tamamını Schindler'in Listesi filminde görebileceksiniz. Oldukça duygusal bir film olmasına karşın, girişmiş oldukları mücadeleden, her an mutlu bir şekilde ayrılmalarını isteyeceksiniz. Evet mutlu olarak ayrılan bir avuç insan elbette olacaktır. Ama ya geride kalanlar?

Zamanda Yolculuk Yapmayı Kim İstemez Ki? Bol Eğlenceli ; Geleceğe Dönüş

Zamanda Yolculuk Yapmayı Kim İstemez Ki? Bol Eğlenceli ; Geleceğe Dönüş

Acıklı, esrarengiz, gizemli filmlerden sıkıldınız mı? Kesinlikle eğlencesi bol ama sizi de içine çekecek olan Geleceğe Dönüş film serisini izlemelisiniz. Hatta film serisini bir kere değil, birden fazla kere izleyeceğinizi de emin olabilirsiniz. Film tutkunları için vazgeçilmez olmasının yanında, bir kaç farklı dönemde Amerika yaşamını da öğrenmiş olacaksınız. Film geleceği tam olarak ön görememiş olsa da, geleceğin o keyifli ambiyansı sizi içine çekecek ve bunların ne zaman olacağını sorgulayacaksınız.

Düzene Tek Başına Başkaldıran Acılı Bir Hayat; Eşkıya

Düzene Tek Başına Başkaldıran Acılı Bir Hayat; Eşkıya

Bu kadar yabancı film arasında bizde de izlenmesi gereken filmler yok mu? Sevgiye, dostluğa, arkadaşlığa adanmış bir hayat. Dağlarda gezinmiş, askerle çatışmaya girmiş, yakalanmış ve ömrünün büyük bir bölümünü hapishanelerde geçirmiş Eşkıya. Hapisten çıkınca Keje'sini aramaya koyulan Eşkıya, İstanbul'un bitirim mahallelerinde ki hayatları bizlere göstermiş, burada ki yaşananları en çarpıcı halleri ile karakterlere yansıtmış ve herkesin karakterinde iyiyi ve kötüyü göstermiş. Asıl önemli olan ise Keje'sine kavuşabilecek mi Eşkıya? Yerli filmler arasında bir başyapıt olan ve her daim kendini izleten bu filmde, sizinde kendinize göre bir şeyler bulacağı kesindir. 

Bir spoiler verelim.. 'Ben sana çocuğa kefilim demiştim, bir mesele olursa benimle konuşmalısın demiştim. Sözünü tutmadın, çocuğu öldürdün... olmadı. anlaşmayı bozdun!'

Hızlı Bir Yükseliş ve Ani Bir Düşüş ; Yaralı Yüz

Hızlı Bir Yükseliş ve Ani Bir Düşüş ; Yaralı Yüz

Aslında Yaralı Yüz Türkçede ki karşılığı olsa da, orijinal ismi olan 'Scarface' daha yakışıklı görünüyor. İşte sahnede yakışıklımız Tony Montana. Ne kadar hızlı yükselirsiniz? Bu yükseliş o kadar hızlı ki, Amerika'nın en büyüğü olursunuz ve sadece bir kaç yılda. Patronunuzun o güzeller güzeli eşini dahi elinden alırsınız. Altın varaklı koltuğunuzda oturur, köpük dolu dev jakuzide 1980'li yılların sınırlarını zorlayarak, zamanın dev ekranında haberlere kızıp herkese küfür etmeye ve yanınızdan uzaklaştırmaya başlarsınız. Tam olarak kaybettiğiniz nokta burası mı? Yoksa aşırı öz güvenli olmanız mı? Soruların cevabı filmin içinde..

Krizi Fırsata Çevirmek İster Misiniz? İzleyin O Zaman ; Para Avcısı

Krizi Fırsata Çevirmek İster Misiniz? İzleyin O Zaman ; Para Avcısı

Özellikle bizim siyasilerimizin ağzından sıklıkla duyduğumuz bir terimdir 'krizi fırsata çevirmek' deyimi. Aslında film bunun üzerine değil. Yani bir yerde krizi fırsata çevirmiyor, sistemde olan açığı kullanarak kriz yaratıyor. Yerle yeksan edildiği gazete haberinin ardından 'artık bize kimse gelmez' dediğinin sabahında, kapısında binlerce işe girmek isteyen brokerleri buluyor. Deneyimsiz bir borsacı iken, işten atılıyor ve sonrasında ufak çaplı bir borsa şirketine başvuruyor. Bir kaç dakikalık görüşmenin ardından 'siz burada tam olarak ne yapıyorsunuz' sorusunu kahkahalar ile yönetiyor. Ama o kahkahanın sonunda kafasında ışık yansıyor ve ardından sistemin açığını kullanarak her gün milyonlarca dolar para kazanıyor. Para Avcısı gerçek bir hikayeden alınmış olup, gerçek kahramanımız ise halen hapis yatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
16
7
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın