Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Salgınına Karşı Bu Hafta Yeni Kararlar Bekleniyor: Salgına 'Aç-Kapa' Önlemleri

Koronavirüs Salgınına Karşı Bu Hafta Yeni Kararlar Bekleniyor: Salgına 'Aç-Kapa' Önlemleri

Batuhan
26.10.2020 - 08:35

Tüm dünyanın kış alarmına geçtiği koronavirüs salgınıyla mücadelede il il uygulanan kararlara yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta yapılacak Bilim Kurulu toplantısında yeni kararlar alınacak. Türkiye’nin kasım ve aralık ayını bir dizi yeni önlemle geçireceği belirtiliyor. Uzmanlar buna ‘aç-kapa’ taktiği diyor. Salgının artış hızına göre yeni yasaklar olacak veya kaldırılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulis haberine göre; yapılan toplantılarda, İstanbul ve Marmara bölgesi illeri başta olmak üzere büyükşehirlere yönelik yeni kararlar alınması planlandı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası kararlar açıklanacak

Bilim Kurulu toplantısı sonrası kararlar açıklanacak

Önümüzdeki çarşamba günü yapılacak bilim kurulu toplantısından sonra yeni yasaklar açıklanacak. Sorunun özellikle, kapalı mekanlarda “toplu buluşmadan” kaynaklandığı ifade ediliyor.

Apartman ve site bahçelerinde toplanmak yasaklanacak

Apartman ve site bahçelerinde toplanmak yasaklanacak

İllerde, apartmanlar ve sitelerin bahçelerindeki toplanma alanlarına yasak getirilmesi, bunun denetiminin apartman ve site yönetimlerine verilmesi planlanıyor.

Köy konakları da bu çerçevede değerlendirilecek ve muhtarın sorumluluğunda toplanılması yasaklanacak.

Sokağa çıkma yasakları sonraki aşama

Sokağa çıkma yasakları sonraki aşama

Büyükşehirlerdeki vaka sayısındaki ciddi artış nedeniyle, gerekli olması durumunda haftasonu sokağa çıkma yasağı da dahil “kesmelere” başvurulabileceği, ancak bunun daha sonraki aşamada gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı da son aşamada başvurulacak önlemler arasında sıralanıyor. Uzmanlar “Salgınla mücadele dinamik bir süreç, gelişmelere bakarak yeni kararlar alınabilir. Buna aç-kapa taktiği diyoruz” dediler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
33
21
11
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Aç kapa.... Bi kendine gelir.... .... Bilgisayar mı lan bu... ..... Virüsle son derece "etkin" mücadele ediliyor.... Karar alıncaya kadar ülkenin yarısı h... Devamını Gör

Kafiye

Sen yorulmadın mı müzmin muhalif

Hulusi Baba

15 gün sokağa çıkma yasağı yapacak ekonomi olsa, hastalığın yarısı biter... Ama Ne bizde o ekonomi var, ne de o kadar dayanacak halk...

Aykızı

Şehirlerarası seyahat yasağı son aşama? İlk bunu yap bari çok olan yerlerde giriş çıkış yasak olsun. Yada çıkış için sağlıklı raporu verilsin