Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS ve e-Devlet Üzerinden Aşı Randevusu Alınır Mı?

Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS ve e-Devlet Üzerinden Aşı Randevusu Alınır Mı?

Türkiye’de koronavirüs aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rusya’da geliştirilen Sputnik V aşısının acil kullanım onayı aldığını açıkladı. Bakan Koca, önümüzdeki günlerde 50 milyon doz Rus menşeili Sputnik V aşısının geleceğini duyurmuştu. Peki, koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e-Devlet üzerinden randevular devam ediyor mu? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHRS Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Koronavirüs aşı randevusu almak için önelikle MHRS adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıkladığınızda T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte aile hekimizini seçip, aşı randevusunu alabilirsiniz.

Eğer aşı önceliğinde değilseniz randevu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU AL

e-Devlet Üzerinden Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

e-Devlet Üzerinden Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan e-Nabız üzerinden geçmiş bütün sağlık kayıtlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Aşı randevularının da e-Nabız üzerinden verilmeye başlanmasıyla birlikte e-Nabzı giriş sayfası sosyal medyada en çok aratılan konuların başında gelir oldu.

E-Nabız sistemine e-Devlet şifresiyle giriş yapmak mümkün. enabiz.gov.tr sayfasına girdikten sonra ‘e-Devlet ile giriş’ kısmından sisteme ulaşabilirsiniz.

Sayfada bulunan ‘COVİD-19 aşı durumu sorgulama’ sayfası üzerinden aşı randevusu alabilirsiniz.

Aşı randevuları, bakanlığın belirlediği öncelik sırasına göre veriliyor. Eğer öncelik sıralamasında değilseniz koronavirüsü aşı randevusu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekmekte.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın