Görüş Bildir
Haberler
Korkacaksak Da Beraber Korkalım: Arkadaşlarla Oynanabilecek En İyi 13 Korku Oyunu

Korkacaksak Da Beraber Korkalım: Arkadaşlarla Oynanabilecek En İyi 13 Korku Oyunu

Korku oyunlarını tek başına korkmak için oynayanlar var. Bunu biliyoruz ancak en azından çoğunluğumuz tek başına korkmak istemez. Karşınıza birden çıkan korku ögelerini kendi kendinize göğüslemeniz hiç de adil değil. Bunu da düşündük ve arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en iyi 13 çok oyunculu korku oyunlarını derledik. Dilerseniz başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Escape: Together

1. The Escape: Together

Listemizin ilk oyunu 3 kişiye kadar oynanabilen The Escape: Together. Bir evin içerisinde korku dolu saatler geçirmek istiyorsanız Nightstuff Games'in bu yapımı size çok şey sunuyor.

2. Escape the Backrooms

2. Escape the Backrooms

Bu 'escape' kelimesinde bir iş var orası kesin. Burada ise kaçış işi 4 kişiye kadar destekli. Escape the Backrooms odadan odaya koşarak ve korkarak geçmeye çalıştığınız bir yapım. Arkadaşlarınız ile oynaması ise oldukça keyifli.

3. SCP: 5K

3. SCP: 5K

Anthony Shaklad'ın SCP-5000 eserinden esinlenilerek ortaya çıkarılan yapım bir taktiksel korku oyunu. Bildiğimiz 'kaçmalı' korku oyunlarına nazaran elinizde bir silahınızın olması ise SCP: 5K'yı oynarken kendinize güven duymanızı sağlıyor.

4. Hunt: Showdown

4. Hunt: Showdown

PvPvE ilginç bir kavram. Hem NPC'lere hem de rakiplerinize karşı mücadele ettiğiniz ilginç bir konsept. Hunt: Showdown ise size tam olarak bunu sunuyor. Hem ödül avcılığı yaparken korku ögelerine katlanmanız hem de rakiplerinize dikkat etmeniz gerekiyor. İlginç olan da bu zaten.

5. Distrust: Polar Survival

5. Distrust: Polar Survival

Distrust: Polar Survival aslında tam olarak bir korku oyunu değil. Ancak soğuk havalarda hayatta kalmaya çalışmanın verdiği gerilim korkuyu aratıyor mu? Aratmıyor. Yine arkadaşlarınızla birlikte oynayabildiğiniz yapımda en çok dikkat etmeniz gereken şey ise soğuk (mantıken).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. GTFO

6. GTFO

Canavalar var mı? Var. Biz kaç kişiyiz? 3-5 kişiyiz. Ne yapıyoruz? Tarıyoruz. Bunu neden yapıyoruz. Çünkü GTFO oyunuyoruz. 

GTFO birinci şahıs shooter ve korku karışımı bir yapım. Left 4 Dead'e hayranlarının bayılacağı bir yapım olmasının yanı sıra sizi bilgisayar başında bağırdığınız saatler mahkum edebilir.

7. Salt and Sacrifice

7. Salt and Sacrifice

Bu senenin ilk çeyreğinde yaptığı çıkışla birlikte çok beğeni topladı Salt and Sacrifice. Kasvetli görselliği ve karakterimizden katlarca büyük düşmanları ile sevilmişti. Steam ve Switch'e çıkış yapmaması onun için bir kayıp olsa da sizin için engel değil.

8. Alien Swarm: Reactive Drop

8. Alien Swarm: Reactive Drop

Alien Swarm: Reactive Drop -oyunun adı fazla uzun- co-op platform korku oyunu olarak karşımıza çıkıyor. 2017'de yaptığı çıkıştan itibaren sayısız insanın böcek avına çıktığı yapım Steam'de ücretsiz bir şekilde mevcut.

9. Depth

9. Depth

Şimdi bu yapımda iki seçeneğiniz var. 'Korkunç köpek balığı!' veya insan. Denizlerin uçsuz bucaksız evrenine ulaşmak için bir şans Depth. Dediğim gibi arkadaşlarınızı avlayabilir veyahut arkadaşınız tarafaından avlanabilirsiniz

10. Phasmophobia

10. Phasmophobia

4 kişilik psikolojik korku oyunu olan Phasmophobia çıkışını 2020'nin üçüncü çeyreğinin sonunda yaptı. O zamandan beri sayısız oyuncusu ile farklı bir deneyim alanı haline geldi. Aynı zamanda VR da destekliyor ancak kaç kişinin evinde VR gözlük var bilmiyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Killing Floor 2

11. Killing Floor 2

Dalga dalga düşmana karşı dakikalarca savunmak mı istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Çoğu kişinin Left 4 Dead'den korkmaması gibi aynı durum bunda da mevcut. Elinde silah olana bir cesaret yükleniyor.

12. Dead By Daylight

12. Dead By Daylight

Sabaha kadar ölmeyin veya sabaha kadar kaçın. Amaçlarının bunlar. 5 kişiye kadar oyuncu destekleyen PvP oyunda bir saklambaç işi mevcut. Dört oyuncuyu bulup öldürmekle hükümlü olan kişiyse oyunda en çok eğlenen gibi duruyor.

13. Sons Of The Forest

13. Sons Of The Forest

Sons Of The Forest yaptığı çıkış ile The Forest'ın sevenleri tarafından çokça beğenildi. Sadece bununla kalmadı insanları bir süre bilgisayar başına kilitlemeyi başardı. Zaten hepimizin bir dönem sıkılıp 'Forest mı oynasak?' dediği ve 2 3 saat oynayıp ters ettiği kayıt dosyaları bulunuyor. Bunlara yenilerini eklemenin zamanı geldi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın