Görüş Bildir
Haberler
Koreli Kadın Dövme Sanatçılarının Zorluklarla Dolu Hayatlarına Yolculuk

etiket Koreli Kadın Dövme Sanatçılarının Zorluklarla Dolu Hayatlarına Yolculuk

Güney Kore'de dövme yapmak yasa dışı değil; ancak bir dövme sanatçısı olmak yasa dışı. Kore’de kadınlar için klasik bir kulak delme işleminin ötesine geçen herhangi bir şey suç faaliyeti teşkil eder ve onların anlayışlarına göre fiziksel ve sembolik saflığı yok eder.

Peki, Kore’de birçok dövmeye sahip bir kadın dövme sanatçısı olsaydınız ne olurdu? Gelin, onların zorluklarla dolu hayatlarına doğru bir yolculuğa çıkalım…

Kaynak: http://i-d.vice.com/en_us/article/ins...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lyuhwa 27 yaşında ve 100'den fazla dövmeye sahip.

Lyuhwa 27 yaşında ve 100'den fazla dövmeye sahip.
i-d-images.vice.com

Lyuhwa'nın dövme macerası, lisede çok sayıda dövmesi olan bir kızın zorbalığına uğrayıp ondan daha fazla dövmeye sahip olmak istemesiyle başlar. Onu dışarıda gören bazı kişilerin dövmelerinden büyülendiğini ama çoğunun korkup çekindiğini söyleyen Lyuhwa, ailesine ilk dövmesinin geçici olduğunu söylemek zorunda kalmış.

'Dövmeleriniz günlük hayatınızı nasıl etkiledi?' sorusunu ise bir örnekle şöyle yanıtlamış: 'Kore'de hamam ve kaplıcalar çok popüler ancak dövmelerim satanizmi yansıttığı düşünüldüğü için gidebileceğim tek bir kaplıca var.' 

Lyuhwa'nın çalışmalarına göz atmak isterseniz instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz: holy_night_girl

Mirae 25 yaşında ve 13 dövmeye sahip.

Mirae 25 yaşında ve 13 dövmeye sahip.
i-d-images.vice.com

Karalama yapmaktan ve moda tasarımından çok keyif aldığını söyleyen Mirae için dövmenin tanımı eskizimi kişisel stil ve moda anlayışıyla birleştirmek. Mirae'nin dövmelerinden babasının haberi yok. Bu yüzden sadece kış aylarında eve gidiyor ve dövmelerini uzun kıyafetlerle örtbas ediyor. Kore'deki dövme algısının moda gibi zamanla ve oldukça hızlı değiştiğini hatta daha da gelişeceğini düşünüyor.

Mirae'nin çalışmalarına göz atmak isterseniz instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz: tattooist_mirae

Mighi 30 yaşında ve 50'den fazla dövmesi var.

Mighi 30 yaşında ve 50'den fazla dövmesi var.
i-d-images.vice.com

Dövme tarzının günlük nesneleri insan vücudunun uzantıları olarak görmek olduğuna inanıyor Mighi. Ailesi dövmelerini çıkartma zannediyor, sadece kollarında ve bacaklarında dövmeler olduğunu biliyor. Vücudunun geri kalanındaki dövmeleri saklamakta çok zorluk çekiyor. Dövme yaparken çok mutlu olduğunu ifade eden Mighi, sonunda aradığı işi bulduğunu vurguluyor.

Mighi'nin instagram sayfası: hi_mig_hi

Ellie 23 yaşında ve 11 dövmesi var.

Ellie 23 yaşında ve 11 dövmesi var.
i-d-images.vice.com

Daha önceleri sadece piercing ile uğraşan Ellie, dövme işinde çok yeni olduğunu söylüyor. Ailesi onun dövmelerini gördüğünde aşırı şaşırmışlar. Kore'de dövmeli bir kadın olmanın çok zor olduğunu vurgulayan Ellie, dövme yaptıran erkeklerin cool görülmesi; ancak dövmeli kadınların kötü olarak nitelendirilmesini anlayamadığını söylüyor ve Kore'deki dövme algısının ileriki zamanlarda iyi yönde değişebileceğini ifade ediyor.

Ellie'nin çalışmalarına göz atmak isterseniz instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz: elliegreenlee

Jiran 27 yaşında ve 12'den fazla dövmesi var.

Jiran 27 yaşında ve 12'den fazla dövmesi var.
i-d-images.vice.com

Beş yıl önce dövme kültürü hakkında birçok şey öğrendiğini söyleyen Jiran, çizim yapmayı da çok sevdiğini vurguluyor. Jiran hayvan çiziminde uzman olduğunu belirtiyor. Kendi dövmelerinin çoğu da kedilerden oluşuyor. Jiran'ın abisi de dövme yapıyor ve ailesi ne Jiran'ı ne de abisini yargılıyor. Jiran bu konuda çok şanslı olduğunu söylüyor. Gençler dövmelerini çok havalı bulsalar da, bir gün bir kadın Jiran'a bu kadar çok dövmesi varken nasıl evleneceğini sorarak onu yargılamış.

Jiran'ın instagram sayfası: jirantattoo

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim Kyung Eun 23 yaşında, Hana ise 25 yaşında ve ikisinin de 30'dan fazla dövmesi var.

Kim Kyung Eun 23 yaşında, Hana ise 25 yaşında ve ikisinin de 30'dan fazla dövmesi var.
i-d-images.vice.com

5 yıldır birlikteler Kyung ve Hana. Kyung, ortaokuldan beri dövme sanatçısı olmak istediğini ve TV izlerken Amerikalı bir adamın dövmelerinden çok etkilendiğini söylüyor. Ailesi Kyung'un dövmelerini görünce oldukça şaşırmış ve dövmenin getireceği reaksiyonlardan kendisini korumasını istemiş.

Kyung ve Hana'nın çalışmalarına göz atmak isterseniz instagram sayfalarını ziyaret edebilirsiniz:  dan_tattoo_o ve 21lee21

Nini 22 yaşında ve birçok dövmeye sahip.

Nini 22 yaşında ve birçok dövmeye sahip.
i-d-images.vice.com

Nini hatıralarından izler taşımayı sevdiğini ve dövmeye başlamasında da bu durumun ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Taşıdığı her dövmenin bir anısı olduğunu belirten Nini, ölen eski sevgilisinin baş harfini kolunda taşıyor. Diğer ailelerle karşılaştırıldığında ailesinin oldukça açık fikirli olduğunu, yalnızca dövmelerinin toplumda nasıl karşılanacağı konusunda endişeleri olduğunu söylüyor ve Kore'deki kadın dövmecilerin birbirine zarar vermesi yerine birbirlerini desteklemesi gerektiğini vurguluyor.

Nini'nin çalışmalarına göz atmak isterseniz instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz: tattooist_nini

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
128
50
39
37
36
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Dilmen

Hana ve Kyung çok güzel bir çift abi bayıldım

Pasif Kullanıcı

Cok seksiler yaa..:P

Tugbadnmzr

Nedenini bilmiyorum ama Kore'de dövme yaptırılmak pek hoş karşılanmıyor. Bence çok cool duruyor ama cesaretimm yok ^^ Dövmeler harika bir yaptıranlar korel... Devamını Gör