Görüş Bildir
Haberler
Komşuda da Hükümet Kurulamadı

Komşuda da Hükümet Kurulamadı

Yunanistan’da, Laiki Enotita partisi lideri Panayotis Lafazanis, pazartesi günü verilen hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’a iade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'da hükümet kurma süreci başarısızlıkla sonuçlandı. SYRIZA ’dan ayrılan milletvekillerinin oluşturduğu ve mecliste sandalye sayısı itibarıyla üçüncü parti konumunda bulunan Laiki Enotita lideri Lafazanis, kendisine verilen hükümeti kurma görevinin başarısızlıkla sonuçlandığını Pavlopulas'a bildirdi.

Hükümeti Kurma Süreci Artık Sona Erdi

Hükümeti Kurma Süreci Artık Sona Erdi

Pavlopulos, Lafazanis ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, son olarak hükümeti kurma görevi verilen Lafazanis’in görevi iade etmesiyle hükümeti kurma sürecinin sona erdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Yunanistan anayasasına göre bundan sonra erken seçim tarihinin belirlenmesi için siyasi liderlerle görüşmeler yapacak.

Çalışmalar Sonuçlanamıyor

Çalışmalar Sonuçlanamıyor

SYRIZA lideri Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinin geçen hafta istifa etmesinin ardından hükümeti kurma görevi ilk olarak ana muhalefette bulunan Yeni Demokrasi Partisi lideri Evaggelos Meymarakis ’e verilmiş, Meymarakis’in çalışmaları da başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Karşı Gazete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0