Görüş Bildir
Haberler
Komadayken Birbirinden İlginç Olaylar Yaşayan 10 Talihsiz Kişi

Komadayken Birbirinden İlginç Olaylar Yaşayan 10 Talihsiz Kişi

Beste İçten
11.07.2018 - 19:27

Duyma, anlama ve tepki yetilerini yitirerek yarı ölü duruma gelmek olarak tanımlanan koma, aylarca ve belki yıllarca bile sürebiliyor. Bunun yanında komada olan bir kişi bitkisel hayatta olsa bile beyninin çarkları dönmeye devam ediyor. Sizin için 10 kişinin koma sırasında yaşadığı ilginç olayları Listverse'den derledik.

Kaynak: http://listverse.com/2018/06/14/10-ex...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Copa Sudamericana'yı kazandı.

10. Copa Sudamericana'yı kazandı.

Kasım 2016'da Brezilya futbolu büyük bir trajedi ile sarsıldı. LaMia Airlines'ın 2933 sefer sayılı uçuşu Brezilya'nın Chapecoense takımını, Sudamericana Kupası finaline götürüyordu. 79 kişiyi taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Kurtulanlar sol bacağını kaybeden Alan Ruschel, kaleci Jakson Follman ve defans oyuncusu Helio Hermito Zampier Neto'ydu. İki hafta boyunca komada kalan Neto kendine geldiğinde, Aralık ayında olduğunu düşünüyordu ve kaza ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyordu. Bu arada futbol dünyasını yasa boğan bu olay sonucunda Atletico Nacional'in isteği üzerine CONMEBOL harekete geçti ve şampiyonluk Chapecoense takımına armağan edildi. Trajik olaylar sonucunda Neto, bir kez bile topa vurmadan şampiyonluk kazanmış oldu.

9. Bir dünya rekoru kırdı.

9. Bir dünya rekoru kırdı.

Dünya'da ne rekorlar var ki bu olmasın. En uzun bitkisel hayatta kalma rekoruna sahip iki kişi var... Bunlardan ilki, Ağustos 1941'de altı yaşında iken komaya giren Chicago doğumlu Elaine Esposito. Doktorların tüm teşhislerine rağmen 37 yıl, 3 ay ve 20 gün yaşadı. Kasım 1978'de Guinness Dünya Rekoru sahibi olarak öldü. Esposito'nun rekoru, lise öğrencisi Edwarda O’Baral diyabetik komaya girmesine kadar uzun süre durdu. Pensilvanya'lı O'Baral ise Kasım 2012'de uyandığında 42 yıl komada kalma süresi ile dünyada en uzun süre komada kalan kişisiydi.

8. Akıcı bir şekilde İspanyolca konuşmaya başladı.

8. Akıcı bir şekilde İspanyolca konuşmaya başladı.

Birçok kişi, inme ya da beyin hasarına yol açan rahatsızlıklar geçiren bir kişinin, uyandığı zaman hiç gitmedikleri bir ülkenin dilini akıcı bir şekilde ve aksanlı konuşabildiğini duymuştur. Amerika'nın bir eyaleti olan Georgia'lı, 16 yaşındaki Reuben Nsemoh, 2016 yılında kötü bir futbol kazası geçirdi ve günler sonra kendine geldiğinde ona ne olduğunu sordu. Birkaç saat içinde de akıcı bir şekilde İspanyolca konuşmaya başladı ne var ki bu yeni yeteneği daha sonra yavaş yavaş kayboldu.

7. Film oldu!

7. Film oldu!

Emily V. Gordon, 2007 yılında hastalandığı zaman gelecekteki eşi, ile 8 aydır birlikteydi. Teşhis olarak konulan Still hastalığı ile suni komaya sokulan Emily, 12 gün sonra uyandırıldı. Çift bu trajedi ile birbirine bakış açılarının değiştiğini söyledi. Daha önce sıradan romantik bir ilişki olarak baktıkları birliktelikleri, büyük bir aşka dönüştü ve Emily iyileştikten  birkaç ay sonra da evlendiler. Çift yaşadıkları bu olayı 2017'de Michael Showalter'in yönettiği romantik komedi filmi The Big Sick için anlattı. Film komanın çiftler arasındaki ilişkiye etkisinin ne olduğu üzerine bir yorumun yanı sıra, farklı ırklar arasındaki ilişkiye de başka bir bakış açısı sunuyor.

6. Eşi, boşanma davası açtı. 😕

6. Eşi, boşanma davası açtı. 😕

2014 yılında İsrailli bir kadın, 2007 yılında bir motosiklet kazası geçirip komaya giren eşine boşanma davası açtı. Yahudilik inancında her ne kadar bu durumlarda eşin rızası ve bilgisi olması gerekse de, genç kadın imtiyazla istediğini elde etti. Tabii bu olayı takip eden yıllarda yasal mücadele devam etti. İsrail'in Yüksek Adalet Mahkemesi'nden, Şef Haham Yitzhak Yosef Safed asıl kararı bozma girişimlerinde bulundu. Mücadele sonucunda verilen karardan geri dönülemeyeceği bildirildi ve kadın, komadaki eşini boşadı. Böylelikle adam, karısı tarafından boşanma davası açılıp olumlu sonuçlanan ilk Yahudi erkek oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ailesi onun için büyük bir hukuk mücadelesi verdi.

5. Ailesi onun için büyük bir hukuk mücadelesi verdi.

Nisan 1989'da dünya futbolunun en ölümcül ve kötü kazası meydana geldi. Sheffield Wednesday'in sahası Hillsborough Stadyumu'nda gerçekleşen kazada polis ihmali ile 96 Liverpool taraftarı hayatını kaybetti. Bu felakette 96 kişiden 94'ü olay sırasında yaşamını yitirdi. Kurtulan kişilerden Lee Nicol, bir haftadan kısa bir süre sonra hastanede öldü. 18 yaşındaki Tony Bland, ise bitkisel hayatta neredeyse dört yıl kadar yaşadı. Oğullarının iyileşme şansının olmadığını öğrendikten sonra, Bland’ın ebeveynleri hastanenin yaşam desteğini geri çekme ihtimaline karşı yasal bir eylem başlattı. Bunun yanında ülke çapında dogmatik inanışlı kişiler ile ötenazi savunucuları arasında tartışmalar yaşanmaya başladı. Mahkemeler, ailenin iddialarını reddetti ve doktorlara Blade'in yaşamını sürdüren beslenme tüpünü uygun bir şekilde çıkarmalarına izin verdi. Yine de ilk kez bir mahkeme 'tedaviyi sonlandırma koşulu olarak iyi tıbbi uygulamalarla uyumlu olduğu'na dair bir karar süreci gösterdi.

4. Kendini, Matthew McConaughey sandı.

3. Bir seks bağımlısı oldu.

3. Bir seks bağımlısı oldu.

İsviçreli adam Angelo De Luca, dört günlük komadan,gerçekten doyumsuz bir seks bağımlısı olarak uyandı. Avustralya’nın Daily Telegraph gazetesine göre, 81 yaşındaki adam bahçesindeki erik ağacından düştükten sonra ciddi bir şekilde yaralandı. Büyük bir operasyonun ardından uyandığında, yerel genelevlere düzenli ziyaretler yapan biri haline geldi. Babasının birikiminden yaklaşık 5.200 doları genç bir hayat kadını ile harcadığını gören oğlu para kontrolünü ele aldı ve babasını sıkı bir ev hapsine soktu.

2. Oğlunun hayatını kurtardı.

2. Oğlunun hayatını kurtardı.

2010 yılında hamile olan Valerie Leah, doğumundan 3 ay önce ciddi bir şekilde domuz gribine yakalandı. Leah, Manchester'daki Tameside Hastanesi'ndeki doktorların, bebeğinin ciddi şekilde tehlikede olabileceğini söylemesi üzerine komaya girmeyi kabul etti. Ve kendine geldiğinde, yeni doğan oğlu Oliver'ı kollarına bıraktılar. İnanılmaz bir şekilde, dört aylık bir süre boyunca sağlık görevlilerinin dikkatli gözetimi altında komada kaldı ve doğumdan sonra uyandırıldı. Ve ikisi de tamamen sağlıklı bir şekilde evine döndü.

Bu durumda Leah'ın komada iken doğurduğu ve oğlunun hayatını kurtardığı söylenebilir.

1. Nepal Kralı oldu!

1. Nepal Kralı oldu!

2001 yılında Nepal'de gerçekleşen olayda, 29 yaşındaki Veliaht Prens Nepal Kralı Birendra, Kraliçe Aishwarya, Prens Nirajan, Prenses Shruti ve kraliyet ailesine mensup toplam 11 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Ama komaya giren Veliaht Prens acil olarak toplanan Devlet Konseyi tarafından kurallar gereği, Nepal’in yeni kralı olarak tahta geçirildi. Bu konumda da sadece 3 gün kalabildi ve hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
28
13
10
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Durgun

Evet bir onedio cahilligi daha Gürcistan büyük ihtimal amerikanın georgia eyaleti. Georgiayı gören arkadas hiç akıl süzgecinden geçirmeden gürcistan yazmıs :... Devamını Gör

portside

Zenci gürcü :) Afrika'da doğan bembeyaz çocuk gibi bir şey :D