Görüş Bildir
Haberler
Başbakan'a Bir Yanda Destek Bir Yanda Protesto

Başbakan'a Bir Yanda Destek Bir Yanda Protesto

adem kara
24.05.2014 - 11:32 Son Güncelleme: 24.05.2014 - 15:40

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmek üzere gittiği Köln’de hem destekçileri hem protestocular tarafından karşılandı.  Erdoğan’ı destekleyenler Ren nehrinin bir kıyısında, protesto edenler ise karşı kıyısındaki merkez tren istasyonu yakınlarında toplandı.

Başbakan Erdoğan’ı destekleyen bir grup Köln’de kalacağı otelin önünde toplanıp Erdoğan’ın makam aracına güller attı, “Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle” sloganıyla destek verdi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da konuşma yapacağı 10′uncu Yıl Etkinliği’nin yapılacağı Lanxess Arena’ya yoğun ilgi gösterildi. Arena girişinde izdiham yaşanınca AKP milletvekili Metin Külünk, gelenleri sabırlı olmaya çağırdı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF) organize ettiği protesto mitingine ise Avrupa’nın pek çok ülkesinden ve Almanya’nın hemen her kentinden katılım yaşandı. Gruplar toplantı alanına otobüslerle geldi. Protestocu grup Ebertplatz’dan yürüyüşe başladı. Grup Ring Caddesi, Rudolfplatz ve Aachener Caddesi üzerinden İnnere Kanalstrasse ile Schmalbeinstrasse arasındaki yeşil alana geldi. Burada miting düzenlendi.

“Her Yer Taksim Her Yer Direniş” yazılı tişörtler giyip Soma yazılı baretler takan göstericiler, “Ekmek Almaya Gidiyoruz, Cenazemiz Geliyor”, “Ekmek Parası Kazanmaya Çalışıyoruz, Cenazemiz Geliyor”, “Cenazeye Gidiyoruz, Yine Cenazemiz Geliyor” pankartları taşıdı, Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisine polisin verdiği bilgiye göre 50 bine yakın kişi katıldı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker mitinge 100 bin kişinin katıldığını söyleyerek Başbakan Erdoğan’ın Almanya’daki Alevilerle ilgili daha önce yaptığı açıklamasına karşı bir ders olduğunu söyledi.

Erdoğan Köln’deki Lanxess Arena’da 15.000’den fazla kişiye bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın ziyareti hafta boyunca Alman siyasetçiler tarafından eleştirilmişti. Alman gazeteleri de bugün ‘İstenmiyorsunuz’ yazılı manşetlerle çıkmıştı.

  • zete.com
Kaynak: http://zete.com/ren-nehrinin-bir-kiyi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zete

Deutsche Welle Türkçe

BBC Türkçe

BBC Türkçe

CNN Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

Al Jazeera

t24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0