Kocası İzin Vermediği İçin Maça Katılamayan İranlı Kadın Futbolcuya Sosyal Medyadan Destek
Kocası İzin Vermediği İçin Maça Katılamayan İranlı Kadın Futbolcuya Sosyal Medyadan Destek
Sosyal medya kısa süre önce ses getiren bir olayla çalkalandı. Nilüfer Ardalan isimli İranlı kadın futbolcu, Malezya'daki bir maçta ülkesini temsil edecekti. Fakat kocası bu maça katılmasına izin vermedi. Ardalan'ın eşi de ülkesinde ünlü bir spor yazarı olan Mehdi Toutounchi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Nilüfer Ardalan'ın yaşadığı bu durum ülkedeki evli erkekleri ve çiftleri ayağa kaldırdı. Eşitlik isteyen insanlar sosyal medyada bir kampanya başlattı.

İran’da yeni evliler tarafından imzalanarak kabul edilen evlilik sözleşmesi, kadının yurt dışına seyahat edebilmesini, kocasından boşanabilmesini ve çalışabilmesini kocasının iznine bağlıyor

Bu sözleşmeye rağmen eğer kocalar isterlerse evlilik sözleşmesinin bazı haklarından vazgeçebiliyorlar.

Nilüfer Ardalan'ın maça gidememesinin ardından evli erkekler "eşitlik" çağrısı yapan pankartlarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar.

Eşitlik yanlısı erkekler, mesajlarını 1 milyona yakın kişi tarafından izlenen “My Stealthy Freedom” (Benim Kaçamak Özgürlüğüm) adlı Facebook sayfasının yaratıcısı olan İranlı gazeteciye yolluyorlar.

Sayfaya da buradan ulaşabiliyorsunuz: My Stealthy Freedom آزادی یواشکی زنان در ایران
Bütün fotoğrafların gerçek ve orjinal olduğunun tespit edilmesinden sonra 1 milyon kişiye yayınlanıyor.

Mevzubahis Facebook sayfası da geçen yıl kadın hakları için "zorunlu başörtü"süne tepki olarak kadınların saçlarını göstermesi üzerine kuruldu.

Eşitlik isteyen İranlı erkekler, sayılarının günden güne artmasını diliyorlar.

Bu kampanyaya katılanlar, kadınların kendi kararlarını verebilmeleri ve erkekler kadar eşit yaşadığı bir ülke için mücadele veriyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Sadece İran'dan değil artık dünyanın her yerinden destek gelen Nilüfer Ardalan, Malezya'daki maça katılamadı ama belki bir diğer maça kendi kararıyla gidebilmesinin önü açıldı.

Kadınların özgürce karar aldığı yepyeni bir dünya için mücadele devam ediyor.
Yorum Yazın
1 Kasım'da sandığa gidecek olan Kadınlarımız bir kez daha düşünün oy atarken , bugün 3 çocuk evde otur diyen 2 gün sonra Kocandan izin aldın mı der mi demez mi?
kim öyle dicek sacmalamayin
nerden nereye... zamanında rejime hayır deselerdi su an bu durumda olmayacaklardı. Gelismis bir ulke olan İranı kendi halkı bu hale getirdi... akılsız basın... Devamını Gör
Ama hala "7.4 yetmedi mi" diyenler gerçeği göremiyor. Aynı şeylerin bir gün kendi başlarına gelebileceğini de düşünemiyorlar. Daha doğrusu düşünmek istemiyor... Devamını Gör
Kadın konussun bi bakalım kocamın dediğini yaparım ona uyarım diyorsa kimsenin konuşmaya hakkı yok çünkü oda onun özgürlüğü
edeb, ahlak yok sen de. önce insan gibi düşüncelerini paylaşmayı öğren. sonra başkalarının fikirlerini eleştirirsin.