Görüş Bildir
Haberler
Koca: '35 Yaş Üstü Yarından İtibaren Aşı Yaptırabilecek'

Koca: '35 Yaş Üstü Yarından İtibaren Aşı Yaptırabilecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bugün itibariyle uygulanan aşı sayısının 37 milyonu bulduğunu belirten Bakan Koca, yarın itibarıyla 35 yaş üstünün aşı randevusu alabileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Koca, aşı programımızın arzu ettikleri ivmede devam ettiğini belirterek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koca, 'Salgınla birlikte girdiğimiz zorlu mücadelede düşmanın zayıf tarafını yakalamış ve onu köşeye sıkıştırmış durumdayız' dedi.

35 yaş yarından itibaren

35 yaş yarından itibaren

Son bir hafta içinde aşılama programın pek çok yaş ve meslek grubunu dahil ettiklerini hatırlatan Koca, 'Yarın itibariyle 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz' açıklamasını yaptı. 

Koca, 'Bugün itibariyle birinci dozda yaklaşık 23 milyon, ikinci dozda 14 milyon olmak üzere toplam uyguladığımız doz sayısı 37 milyonu buldu' dedi.

"Bu yaz maskeyle geçen son yaz olacak"

"Bu yaz maskeyle geçen son yaz olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yaz maskelerden ve salgın haberlerinden kurtulacağımızı ifade eden Koca, salgının sürdüğünü hatırlatıp önlemlere uyulması gerektiğini vurguladı:

'Aşılanmış nüfusumuzu artırmak ne kadar önemli ise, vaka oranlarımızı hızlı şekilde azaltmak da aynı derecede önemli. Covid 19 bulduğu imkanları değerlendirme gücünü hala koruyor. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman varlığını vaka tablolarına yansıtacağını biliyoruz. Vaka, hasta, ağır hasta, vefat oranlarımız tedrici olarak düşüyor. Ancak halen aktif 80 binden fazla vakamız olduğunu göz ardı edemeyiz. Unutmamalıyız ki zafere en yakın zaman riskin de en yüksek olduğu zamandır. Teyakkuzda olmalı ve asla tedbirleri boş görmemeliyiz. Hep birlikte verdiğimiz üstün mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
6
6
5
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın