Görüş Bildir
Haberler
Koca: '1 Haziran'dan İtibaren 50 Yaş Üstü Vatandaşlarımız Aşılanacak'

Koca: '1 Haziran'dan İtibaren 50 Yaş Üstü Vatandaşlarımız Aşılanacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlarımız da aşılanacaktır' açıklamasında bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedeflediklerini belirten Koca, '1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır' bilgisini verdi.

"Önümüzdeki hafta başında beş milyon doz aşı geliyor"

"Önümüzdeki hafta başında beş milyon doz aşı geliyor"

Haziran ayında 30 milyon doz geleceği Biontech aşısının ilk bölümünün bugün ulaştığını belirten Koca, 'Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon doza yakın aşı daha ülkemize ulaşacak. Destek ve gayretleri için bir kez daha Uğur hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum' dedi. Koca şöyle devam etti:

'Bunlara ek olarak etkinliğini ve başarısını ispat etmiş bir aşı olan Sputnik V aşısını da temin için geliştirildiği günden beri devredeyiz. 50 milyon doz Sputnik aşısının da anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Bu anlaşmaya verdikleri destekler için de Rus makamlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Böylece nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.'

"Yerli aşıda son aşamaya geldik"

"Yerli aşıda son aşamaya geldik"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerli aşıda son aşamaya gelindiğini ifade eden Koca, 'Faz çalışmaları devam eden üç aşı adayımızdan biri insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmiştir. En kısa sürede Faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın liderliğinde yürütülen çalışmalar başarıyla sonuca yaklaşmıştır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
68
34
10
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Psimaxwe

Hani Haziranda 18 yaş üstünü aşılayacaktınız? 18 nere 50 nere

Pasif Kullanıcı

Tam bunu yazacaktim, siz yazmissiniz 👍

kelebek_

yav amk ne dediğiniz belli değil 18 yaş üstü oldu 50 yaş üstü

inci küpeli

çok yavaş ilerliyoruz. şuan 20'li yaşlar aşılanması lazımdı. en azından eylüle kadar 18 yaş üstü 2 doz aşılanıp üniversitelerin açılması lazımdı. şubat ayınd... Devamını Gör