Görüş Bildir
Haberler
Kleopatra'nın Güzellik Sırları

Kleopatra'nın Güzellik Sırları

Loxy Net
11.03.2015 - 10:46 Son Güncelleme: 11.03.2015 - 12:50

Efsanevi güzelliğiyle kralları bile kendisine aşık etmeyi başaran, kraliçe Kleopatra‘nın bu dillere destan güzelliğini duymayan yoktur sanırım. Kleopatra güzelliği ve bakımı için hiç kimsenin bilmediği yöntemler kullanırdı.

Hepimizin evinde uygulayabileceği Kleopatra’nın bu yöntemlerine gelin hep birlikte bir göz atalım.

Süt banyosu

Kleopatra eşek sütü, bal ve badem yağından oluşan bir banyo suyu kullanırdı. Eşek sütünü nereden bulalım dediğinizi duyar gibiyim. Korkmayın; bu muhteşem banyoyu hazırlamak için her türlü sütü kullanabilirsiniz. Sadece 3 bardak sütü yarım su bardağı bal ve 6 yemek kaşığı badem yağı ile iyice karıştırın. Sonrasında hazırladığınız sıcak banyo suyuna bu karışımı ilave edin ve muhteşem banyonuzun keyfini çıkarın. Bu banyo suyu cildinizi pamuk gibi yapacak.

Deniz tuzu

Cildimizdeki ölü deriler gözeneklerimizi tıkar ve vücudumuzun hava almasını engeller. Cildimizi bu ölü derilerden arındırmamız gerekir. Cildimizdeki ölü deriyi arındırmak için kullanılabilecek en doğal malzemelerden birisi deniz tuzudur. Az önce yazdığımız süt banyosundan sonra tüm vücudunuzu deniz tuzu ile ovarak cildinizdeki ölü derilerden kurtulun. Cildinizin daha taze, yumuşak ve canlı olduğunu fark edeceksiniz.

Gül suyunu tonik olarak kullanın

Gül suyu etkili bir nemlendiricidir. Kleopatra gül suyunu cildini nemlendirmek için kullanırdı. Sprey olarak veya pamukla yüzünüze uygulayacağınız gül suyu cildinizin nem dengesini korur ve canlılık verir.

Üzümlü cilt maskesi

Üzümlü cilt maskesi fazla bronzlaşmış ciltler için uygundur. Kleopatra’nın cildi bu maske sayesinde her zaman parlak görünürdü. 100 gr yeşil üzümü iyice ezin ve üzerine iki kaşık bal ekleyin. Temizlediğiniz yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra iyice durulayın.

Elma sirkeli yüz temizleme suyu

Elma sirkesinin; kan dolaşımını arttırdığı ve cildimizin pH dengesini koruduğu bilinmektedir. Kleopatra’da bunun farkına varmış ve yüzünü temizlemek için elma sirkesi kullanmıştı.

Kleopatra’nın yüz temizleme suyunu hazırlamak için büyük bir kabın içine  1/4 su bardağı elma sirkesi ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Yüzünüzü bu suyla yıkayın ve kendiliğinden kurumasını bekleyin, hepsi bu.

Dudaklar için aşı boyası, gözler için sürme

Kleopatra katı yağ ile aşı boyasını karıştırıp belkide Dünya’nın ilk rujunu yapmıştı. Gözlerini daha büyük ve çekici göstermek için ise sürme kullanırdı.

Oje yerine kına 

Kına tırnakları besler ve güçlendirir. Ayrıca kına kendine özgü kırmızı rengiyle tırnaklar için doğal bir boyadır. Kleopatra ellerini ve ayaklarını kınayla boyardı.

Bal maskesi

Bir sürü maske tarifi denemiş olabilirsiniz, birde balı deneyin. Bal; harika bir yüz maskesidir. Kleopatra yüzüne düzenli olarak bal maskesi uygulardı.

Kleopatra’nın Saç bakım maskesi

Kleopatra’nın saçları çok sağlıklı ve parlaktı. Yapılan araştırmalar sonucu tam olarak bu maskenin sırrı bulunamasa da, uzmanlar onun kullandığına benzer bir saç maskesi için şu tarifi veriyor;

  • 3 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı badem yağı (yoksa zeytin yağı da kullanılabilir)

Malzemeleri güzelce karıştırın ve yeni yıkanmış saçınıza iyice yedirerek 15 dakika bekletin ve sonrasında durulayın. Özellikle yıpranmış saçlar için idealdir.

Kleopatra’nın kullandığı yüz kremi

Kleopatra’nın güzellik alışkanlıklarını yıllardır bir çok uzman araştırdı ve sonuç olarak uzmanlar, en ideal Kleopatra yüz kremi için şu tarifi verdiler;

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı bal mumu

  • 2 yemek kaşığı aloe vera suyu

  • 4 damla gül yağı

  • 1 yemek kaşığı badem yağı

Hazırlanışı:

2 yemek kaşığı bal mumunu bir tavada ısıtın, bal mumu iyice eriyince içine 2 yemek kaşığı aloe vera suyu, 4 damla gül yağı ve 1 yemek kaşığı badem yağını ilave edin. İçine 1 ampulde E vitamini ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu krem karışımını cam bir kap içinde soğutun ve buzdolabında saklayın.

Kaynak: http://kizlaryaziyor.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
15
14
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın