Görüş Bildir
Haberler
Kızını İstismar Eden Babaya Mahkemeden Beraat: 'Bekâreti Bozulmadı'

Kızını İstismar Eden Babaya Mahkemeden Beraat: 'Bekâreti Bozulmadı'

6 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve 30 yıl hapis cezasına çarptırılan baba hakkında, çocuğun bekaretinin korunduğu gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Davayı takip eden Avukat Müjde Tozbey Erden “Çocuğu mahkeme salonunda tacizci baba ile yan yana getirdiler. Çocuğun bekareti bozulmadı diye babaya beraat verdiler. Karısını öldürdüğü davayı da etkileyecek bu karar. Şükrü Şengül, 6-7 yıl sonra serbest bırakılabilir” dedi.

Baba Şükrü Şengül, kendisini istismarla suçlayan eşini öldürdüğü için müebbet hapse mahkûm edilmişti.

Döndü Şengül 18 Şubat 2019 tarihinde, küçük kızına istismarda bulunduğu iddiasıyla şikâyet ederek boşanma davası açtığı eşi Şükrü Şengül tarafından sokak ortasında öldürülmüştü.

Şükrü Şengül, 'Eşe karşı kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, kızına yönelik 'cinsel istismar' suçundan ise 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şükrü Şengül'ün avukatları 'Cinsel istismar' suçu ile ilgili kararı üst mahkemeye taşımıştı.

Babaya beraat "Bekâreti bozulmadı"

Babaya beraat "Bekâreti bozulmadı"

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi’nde dün (21 Ekim 2020 Çarşamba) görülen davada mahkeme heyeti, “çocuğun bekâreti bozulmadı”ğını gerekçe göstererek 30 yıl hapis cezası kararını bozdu, Şükrü Şengül hakkında beraat kararı verildi.

Davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı avukat Müjde Tozbey Erden, karar sonrası bu paylaşımı yaptı 👇

Hâkimler hakkında suç duyurusu

Hâkimler hakkında suç duyurusu

Avukat Müjde Tozbey Erden, hâkimler hakkında 'görevi kötüye kullanma' suç isnadıyla şikâyetçi olduklarını belirterek şöyle dedi:

“Döndü, eşi tarafından 2019 yılının başında Ankara’da öldürüldü. Öldürülmeden önce de Döndü, yıllarca ağır bir şekilde eşinden şiddet görmüş. Ancak her defasında yoksullukları nedeniyle boşanmadan vazgeçmiş.

“Döndü’nün küçük kızı babasının her gece uyutma bahanesi ile bacaklarının arasına dokunduğunu, eğer söylerse annesini öldüreceğine dair tehditte bulunduğunu annesine anlatmış. Bunun üzerine Döndü, 5 aylık bebeği ve küçük kızı ile birlikte karakola sığınmış.

“Önce baba gözaltına alınmış. Ancak küçük kızın bekâretinin korunduğu tespit edilince, küçük kızın ve Döndü’nün iftira attığı söylenerek, baba serbest bırakılmış. Baba serbest kaldıktan birkaç gün sonra Döndü’yü –küçük kızını sabah okula götürürken- öldürdü.‘Çocuk duruşma salonuna getirildi’

“Biz Döndü’nün küçük kızı için sürdürdüğü mücadeleyi devam ettirdik. Önce Döndü’nün öldürülmesi nedeniyle katiline “eşini kasten öldürmesinden dolayı” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldırdık.

'Küçük kızın babası tarafından cinsel olarak istismar edilmesinden dolayı da babaya 30 yıl hapis cezası aldırdık.

“Bugün Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde Döndü’nün küçük kızının istismar dosyası, üst mahkemede görüldü ve duruşması yapıldı.

“Duruşma esnasında, karşı çıkmamıza rağmen küçük kız duruşma salonuna getirildi. Oysa ki ÇİM kamera kaydı izlenmeli veya başka bir odada pedagog ile birlikte dinlenmeliydi. Ancak birçok insanın gözü önünde cinsel istismar ile ilgili sorular sorularak çocuk yeniden travmaya uğratıldı.

'Çocuğun cinsel istismarı çocuğa yönelik her tür cinsel eylem, söz ve davranışı içeren bir suçtur. Bekaret bir ölçüt değildir.  Çocuğun İstinaf duruşmasında ifadeye zorlanması travmatize edicidir ve hukuka aykırı.

'Üye hakim ihsas-ı reyde bulunmuş ve sanığın suçsuz olduğu ve boşu boşuna suçlandığı yönündeki kanaatini duruşmada paylaşmıştır. Beraat kararının duruşmadan önce verildiği açık. Dernek olarak dosyanın peşini bırakmayacağımızı; her tür itiraz yoluna başvuracağımızı ve heyet ile üye hakimler konusundaki şikayet haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.

'Şükrü 6-7 yıl sonra cezaevinden çıkabilir'

'Şükrü 6-7 yıl sonra cezaevinden çıkabilir'

“Pedagog ve bizler tarafından Ankara Üniversitesi’nin çocuk hakkında “cinsel istismar nedeniyle yaşadığı travmadan ve bu travmanın etkisi ile intihara meyilli olduğundan” bahsedilen raporu hatırlatmamıza rağmen, çocuk yeniden travmaya uğratıldı.

“Çocuk, uzun zaman sonra ilk defa baba ile karşı karşıya bırakıldı. Sonrasında da çocuğun ve öldürülen Döndü’nün babaya iftira attığı; çocuğun halen bekâretinin korunduğu belirtilerek Beraat kararı verildi.  

'Bu durumun sonuçları ise, öncelikle babanın beraat kararı nedeniyle küçük kız üzerinde velayet hakkı olacak. Ayrıca Döndü’nün kendisine iftira attığı için, Döndü’yü öldürdüğünü iddia ederek haksız tahrik hükümlerinden yararlanacaktır. Bu durumda katil, 6-7 yıl yatarak cezaevinden çıkabilecek.”

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Xena

Siz Halil Sezailerle, Kadir Şekerlerle ve eşcinsellerle uğraşa durun tamam mı? Aynen devam. Bu kararları kim veriyor ya? Bu insanları listeleyip kiralık kati... Devamını Gör

mincir

Bazı hakimler, avukatlar bile olaya değil de bekarete bakarken toplumdaki bekaret,namus uğruna yaşayanları ve öldürenleri nasıl eğiteceğiz biz?

Yağız Çakır

Şaka gibi ülkede yaşıyoruz

samanyolundan

ülkeyle ne alakası var? insanoğlu bu,lanet olasıca