Görüş Bildir
Haberler
Kız Kulesi’nin Yeniden Açılacağı Tarih Açıklandı

Kız Kulesi’nin Yeniden Açılacağı Tarih Açıklandı

İstanbul Boğazı’nın simgelerinden Kız Kulesi, yapılan restorasyon çalışmaları sebebiyle uzun süredir kapalı durumdaydı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, mart aynın sonunda Kız Kulesi’nin yeniden faaliyete geçeceğini duyurdu.

Kız Kulesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları tepki çekmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan çalışmaları yerinde inceledi

Bakan çalışmaları yerinde inceledi

Tarihi yapıdaki restorasyon, II. Mahmut dönemindeki ahşap kubbesinin yeniden yapılarak yerine konulmasının ardından tamamlanmış olacak.

Titizlikle yürütülen restorasyonun her aşamasını takip eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ahşap kubbeyi ve yapıda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Restorasyon çalışmalarıyla ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile mimar Han Tümertekin’den bilgi alan Bakan Ersoy, yüzlerce yıllık bu tarihi yapının restorasyon tamamlandığında müze olacağını kaydetti.

Bakan Ersoy, mart sonunda bitirilecek restorasyonun ardından İstanbul’un güzelliklerinin Kız Kulesi panoramasından gözlemlenebileceğini aktardı.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vejdin Dayan

ister misiniz başörtülü bir kız kulesi olsun

kenan öz

kız kulesini s.ktiler o artık bir hamile bir kadın.

Z. Kaan Budak

Keşke korunsalarmış

Havadabulut

Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Uluslararası Agha Khan mimarlık ödülü sahibi Han Tümertekin yürütüyor projeyi. İkisi de işini çok iyi yapan saygı değer kişilerdi... Devamını Gör