Görüş Bildir
Haberler
2020- 2021 Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor? Kış Lastiği Kimlere Zorunlu?

2020- 2021 Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor? Kış Lastiği Kimlere Zorunlu?

Sunay Korkmaz
25.11.2020 - 12:05

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. Söz konusu yetki, bakanlıkça valiliklere de devredilebiliyor. Araç sahiplerinin hem kendi güvenliği hem de diğer araçlardaki kişilerin hayati güveni için büyük önem taşıyan kış lastiği kullanımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde..  Kış lastiği kimlere zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Uygulama ne zaman başlayacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havaların soğumasıyla birlikte yurdun pekçok kentinde kar yağışı da başladı. Araç sahipleri de kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Zorlu kış şartlarında güvenli bir  sürüş sağlayan kış lastiği ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde...

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlıyor?

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2020 Salı günü başlayacak ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek.

KIŞ LASTİĞİ DENETLEMESİNİ KİM YAPIYOR?

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor.

Kış Lastiği Kimlere Zorunlu?

Kış Lastiği Kimlere Zorunlu?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil, ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Söz konusu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takılmasının zorunlu olduğunu belirterek, '1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takmamanın cezası 776 lira. Ceza 1 Ocak'tan itibaren yeniden değerleme oranı olan yüzde 9.11 artırılarak 846 liraya çıkacak' ifadelerini kullandı.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın