Görüş Bildir
Haberler
Kış Diyeti

Kış Diyeti

Kış Diyeti Nasıl Yapılır? Kışın Nasıl Zayıflanır?

Özellikle kışın rahatsızlıklardan korunmak için vitamin ve mineral içeren besinleri sık tüketmeliyiz. İçerisinde yüksek miktarda A, B6, C, E vitaminleri ve çeşitli mineraller bulunan kış sebzelerinden lahana, havuç, roka, sarımsak, soğan, brokoli ve marul bu konuda oldukça önemlidir. Aynı zamanda yine aynı vitaminleri ve mineralleri içeren meyvelerden greyfurt, kivi, portakal, elma, mandalina mutlaka gün içerisinde tüketilmelidir. Genellikle uzmanlar meyvelerin akşam öğününden sonra geç yatan kişilerin ara öğün olarak meyve yemesini tavsiye etmektedirler.

Yazın terleme aşırı olduğu için su içmeye ihtiyaç duyarız. Fakat kış mevsiminde metabolizma hızı yavaşlayacağı için terlemede azalır ve su ihtiyacımızda gözle görülür bir şekilde düşüş meydana gelir. Fakat su sağlığımız için oldukça önemli olduğu için kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Bu yüzden gün içerisinde mutlaka en az 2-2.5 litre su tüketilmesinde yarar vardır.

Kışın soğuk geçtiği için kişilerin dışarıda gezme, eğlenme gibi ihtimalleri daha azdır. Genellikle battaniye altında televizyon izlemek tercih edilmektedir. Fakat televizyon karşısında geçirilen saatler kişide yemek yeme eğilimi meydana çıkarmaktadır. Bu gibi durumlarda, çerez, cips veya bunun gibi şeker içeren abur cuburlar yerine hem sağlıklı olan hemde kilo almanıza engel olucak taze meyveler ve sebzeler tüketilmelidir.

Kış mevsiminde güneşin kendisini daha az göstermesinden dolayı psikolojik olarak daha mutsuz bir eğilim gösteririz. Hatta yapılan araştırmalar kışın depresyon vakalarında önemli bir artış olduğunu ortaya koymuştur. Kışın psikolojik açıdan kuvvetli olmak için mutlaka bir hafta içerisinde en az iki kere balık tüketmeli ve gün içerisinde ara öğün olarak 8-10 tane fındık ya da badem gibi kuru yemişler tüketilmelidir.

Özellikle bayanlarda ve çocuklarda demir eksikliğinden dolayı meydana gelen üşüme, yorgunluk, kendini bitkin hissetme ve baş dönmesi gibi durumlar kış aylarında daha sık rastlanılır. Vücuttan kaybedilen demirin tekrardan geri kazanılması için günlük beslenme programlarında mutlaka, nohut, barbunya, mercimek, et, kuru fasulye ve yeşil yapraklı sebzelerden birinin yer alması gerekmektedir. Ayrıca demirin vücut tarafından daha hızlı emilimini sağlamak açısından limon suyu yemeklerde veya salatalarda kesinlikle tüketilmelidir.Bitki çayları kuşkusuz kış aylarında en çok tercih edilen sıcak içeceklerdendir. İçerdiği bir takım maddeler sayesinde hem sağlığınızı koruyan hem kilo vermenizi sağlayan hemde içinizi ısıtan bitki çaylarının gün içerisinde 2-3 fincan içilmesi tavsiye edilmektedir. Ihlamur, nane-limon, adaçayı ve kuşburnu en çok tüketilen bitki çaylarıdır.

Pijama İç Giyim ve Ev Giyimi Markaları Gizli Çekmece

Kaynak: http://www.saglikvakti.com/kis-diyeti...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın