Görüş Bildir
Haberler
Kingston SSD V300 240GB İncelemesi

Kingston SSD V300 240GB İncelemesi

Technosfer
25.01.2016 - 00:32

Kingston SSD V300 240GB İncelemesi

Günlük yaşantımızın her alanında artık cihazlarımızın veri işleme hızlarının çok daha yüksek olmasını istiyor ve ürün alırken veri hızına göre alıyoruz. HDD'lerin eski bir teknoloji ile üretilmesi ve daha düşük fiyatlarla satılması nedeni ile cihaz üreticileri cihazlarının büyük bir kısımında HDD kullanıyor. Geleneksel sabit disklerin temel çalışma prensibi oldukça basittir. Veri, cam ve seramik karışımı veya alüminyum ve kobalt, krom, tantal, nikel ve platinden oluşan bir manyetik maddeyle kaplı bir plak üzerinde saklanır. Bu plaklar, masaüstü sürücülerde 7.200RPM ile dönerken, yüksek performanslı sunucularda 15.000RPM ile dönmektedir. Laptop'larda ise genellikle bu plaklar 5.400RPM hızında dönerler. Plağın üzerinde bulunan okuma başlığı ise belirlenen noktalara giderek sizlere istemiş olduğunuz verinin getirilmesini sağlar.

Geleneksel sabit diskler büyük oranda bilgisayarların çalışma hızlarını negatif yönde etkilerler bunun en büyük nedeni ise yazma ve okuma için aynı başlığın kullanılmasıdır. Bunun fark eden Kingston kullanıcılar için farklı fiyat aralıklarında farklı ürünler çıkarmaya başladı. Bunları da kendi arasında HyperX'den başlayarak fiyat ve performans olarak aşağıya doğru sıralamış gibi duruyor.

Bizlerde bugün Kingston'un kullanıcı odaklı ve uygun fiyatlı bir SSD'si olan SSDNow V300 240GB incelemesini gerçekleştireceğiz.

Öncelikle elimizde bulunan diskin özelliklerine bakarak incelememize başlayalım:

Marka

Kingston Teknoloji

Ağırlık

9 gr

Ürün Boyutları

7 x 10 x 0.7 cm

Ürün Model Numarası

SV300S37A/240G

Serisi

SV300S37A/240G V300

Renk

Black

Genişlik

2.5 inches

İşlemci Markası

Kingston

İşlemci Tipi

MXS

Ram Boyutu

245760 MB

Hard Drive Boyutu

240 GB

Güç

1 watts

Kutu tasarımı ve içeriği:

Ürün bizlerin karşısına normal bir sert plastik kutu ile geliyor. Kutunun üst kısımında 240GB  yazan ve onun da üst kısımında HDD disklere göre 10 kat daha hızlı olduğunu gösteren bir görsel bulunuyor. Ürünü dışarıdan net olarak görebiliyoruz. Kingston'un diğer ürünlerinin aksine bu ürünün kutusunun tasarımı biraz zayıf kalmış. Fiyat ve performans olarak SSD'ler içerisinde giriş seviyesinden biraz yukarıda olması nedeni ile kutu tasarımına bu üründe pek fazla dikkat edilmemiş gibi duruyor. Kutu tasarımına dikkat edilmesini isterdik ya da bir kutusu olmasını ürünün isterdik.

Ürünün paketinin içerisinden karşımıza 1 adet kullanım kılavuzu, 1 adet disk sabitlemek için küçük bir plastik parça ve 1 adette 240 GB SSD çıkıyor. Paket içeriğinin çok detaylı olduğunu söyleyemeyeceğiz çünkü içerisinden hiç bir şey çıkmıyor gibi ürünün. Ancak içerisinden çok fazla aksesuar çıkmaması kullanıcıları engelleyecek bir durum değil çünkü direkt olarak bilgisayarınızın HDD girişine veya ek HDD girişine takarak ürünün en verimli şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat cihazınıza harici olarak takacaksanız bu ürün pek kullanımınıza uygun değil. Harici olarak ürüne bir SSD kabı almanız gerekiyor.

Performans:

Bir SSD disk alırken sizin dikkat etmiş olduğunuz şey nedir performansı mı? Fiyatı mı? Yoksa her ikisi birden mi? Kingston SSD V300 incelememiz sırasında bizleri en çok şaşırtan durumlardan bir tanesi de ürünün fiyatından kat kat daha fazla iş yapması oldu. Genel de SSD disklerin büyük bir kısımında fiyatları çok yüksek olduklarında ancak beklenilen kadar üst düzey performans verebiliyorlardı. Bunun sebebi ise ürünlerin üretilirken yapılan Arge çalışmalarının bizim düşündüğümüzden çok üst düzeyde olması ve yeni parçaların yeni teknolojiler ile üretilmesi gösterilebilir. Bilgisayarında standart diski yeni bir SSD ile değiştiren kullanıcıların en çok dikkat ettikleri şey bilgisayarlarının açılış hızı olduğunu biliyoruz. Bir bilgisayarı hızlandırmak istediğimizde ise öncelikle diskimizi SSD ve Ram takviyesi yapmak aklımıza geliyor.

Şimdi gelelim bizim ürünümüzün performansına:

Biz testlerimizi yaparken piyasada bulunan SSD'lerin yazma ve okuma hızlarına göre aynı zamanda da bir kıyaslama yapmak istedik bu nedenle inceleme yazımızda TTO Disk Benchmark, HDTach, HD Tune, Crystal Disk Benchmark, IOMeter, AS-SSD, Anvil Storage Utilities ve PCMark 7 gibi programları kullandık. Bu testleri yaparken de sistem özelliklerini ve içerisinde bulunan dosyaların aynı olmasına çok fazla özen göstermeye çalıştık. Şimdi sistem özelliklerini size yazdıktan sonra V300'ün performansına detaylıca bakabiliriz.

İşlemci: Core i5 2500

Ankart: Asus P8P67 Deluxe

Ram: 8GB Corsair Vengeance LP “blue”

Ekran Kartı: Asus 5550 passive

Hard Drive: Intel DC S3700 800GB, OCZ 480GB RevoDrive3 x2

Güç Kaynağı: XFX 850

Okuma: 

Biz bu testimizi yaparken HDTach isimli programdan yararlandık ve bu programın vermiş olduğu değerler aşağı yukarı net değer sayılabilecek durumda. Anlık olarak vermiş olduğu sonuçtan daha çok ortalama hız değeri bizler için günlük yaşamda kat kat daha önemli. Günlük yaşantımız içerisinde disklerimizde aramış olduğumuz en önemli özellik çünkü okuma hızları. Bunun temel sebebi ise sizlerin bilgisayar üzerinde yapmış olduğunuz her sorgunun disk üzerinde bir noktada bulunan veriyi çağırması gösterilebilir.

Yazma performansı:

Kingston SSD Now V300 yazılı incelememizde sizlere yazma hızını verebilmek için öncelikle sistem üzerinde bulunan tüm disk alanlarını temizledik ve ardından HD Tune isimli program ile sizlere yazma hızını hesapladık. Yazma hızını bulabilmek için zaten disk üzerinde bulunan tüm yazılımların ve dosyaların temizlenmesi gerekiyor ancak bu sayede diskin en doğru sonuç vermesini sağlayabiliriz.

kingston ssd v300 inceleme

Almış olduğumuz test sonuçları bizleri şaşırttı çünkü 120GB'lık küçük versiyonu ile 240GB'lık daha büyük versiyonu arasında çok küçük bir fark bulunuyor.Atto Disk Benchmark

ATTO Disk Benchmark programı sürücüleri yazma ve okuma hızlarına göre kıyaslayan yapıya sahip bir benchmark programı. Giriş seviyesi dosya boyutlarında veriler ile sınamaya başlamış olduğu diskleri zamanla git gide arttırıyor. 

Atto Okuma

kingston ssd v300 inceleme Atto Okuma

Atto Yazma

kingston ssd v300 inceleme Atto Yazma

Kingston v300 tamda istediğimiz gibi bir performans verdi ve yüksek verilerde Geçiş Modu NAND ile eşleştirilmiş olan SF2281 tabanlı sürücüsü yardımıyla diğer tüm rakip ürünlerin üzerinde okuma ve yazma hızı sundu.Crystal DiskMark

Daha çok hızlı benchmark testleri yapılabilmesini sağlayan Crystal DiskMark yazılımı sayesinde hızlı bir biçimde Kingston V300 240 SSD incelememiz için rastgele ve sıralı okuma-yazma hızlarını test ettik. Sistem üzerinde 0 yük varken vermiş olduğu sonuçlar ise fiyat aralığındaki bir çok cihaza göre kat kat daha üstün gözüküyor.

Okuma:

kingston ssd v300 inceleme

Yazma:

PCMark 7 (HDD SUITE)

PCMark 7'nin bir çok uygulaması var ancak bizler bugün sadece bunlardan bir tanesini kullanıyoruz. HDD Suite isimli yazılım sayesinde diskimizi diğer sürüler ile rahatlık ile kıyaslayabiliyoruz. Akıllı telefonlar ve cihazlar içinde bir çok farklı yazılımı bulunan benchmark üreticinden Kingston V300'ün geçer not aldığını görmek bizleri sevindirdi. Fiyat aralığı giriş seviyesi olarak sayılabilecek bir SSD için bu kadar üst sonuçlar çıkması ve 5500 gibi bir puan alması her SSD sürücüsünün başarabileceği bir durum değil. Umarız ki diğer tüm üreticiler de kendilerine Kingston'u örnek alır. 

Windows 8 Başlatma süresi: 

Dünya üzerindeki bilgisayarların büyük bir bölümü hala Windows 8 kullanıyor ve biz bu testimizde Windows 8 kullanan kullanıcıların çekmiş oldukları sorunları bilerek Windows 8 kullandık. Açılış süresi Windows'un diğer işletim sistemlerine göre biraz daha geride olan 8 64bit sürümünün açılış süreleri aşağıdaki şekilde.

kingston ssd v300 incelemeAdobe CS6 Başlatma süresi: 

Sürekli olarak disk ile bir ihtiyacı olan ve disk üzerine hızlı veri yazması gereken tasarımcı insanların en çok kullanmış olduğu Adobe serisi ürünlerden CS6 serisi için açılış hızlarını kıyasladık almış olduğumuz sonuç ise aşağıdaki şekilde.

kingston ssd v300Sonuç:

Günlük yaşantılarında kullanmış oldukları cihazın performansını arttırmak ve aynı zamanda bunu düşük bir bütçe ile yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Minimum 269 TL'den satışa sunulan sürücünün maksimum fiyatı ise piyasada 350 TL olarak gözüküyor. Oyun oynamak amacı ile bir cihaz toplamıyorsanız ve SSD yanında bir HDD'de kullanacaksanız bu ürün sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Depolamadan daha çok önemli ve günlük kullanımı fazla olan yazılımların kurulumu için ideal bir performans verebilir. Bizler üzerinden 9.8 puan alan ürünü ayın ürünü ödülüne layık gördük.

Kaynak: http://technosfer.com/kingston-ssdnow...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın