Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: 'Demirtaş'ı da, Kavala'yı da, Askeri Öğrencileri de Serbest Bırakacağız'

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da: 'Demirtaş'ı da, Kavala'yı da, Askeri Öğrencileri de Serbest Bırakacağız'

Batuhan
11.03.2022 - 12:12 Son Güncelleme: 11.03.2022 - 13:23

Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Basına kapalı yapılan programda Kılıçdaroğlu, Demirtaş'la ilgili bir soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'İktidara geldiğimizde Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de serbest bırakacağız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşamdan beri Diyarbakır'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programları dahilinde akşam saatlerinde bir otelde gençlerle basına kapalı bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gençlerden not aldığı 50 soruyu tek tek cevapladı. 'İktidara geldiğinizde Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacak mısınız' sorusuna, Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın hiçbir suçu olmadığını, hiçbir günahı olmadığını, Demirtaş, Osman Kavala gibi birçok mahkumu serbest bırakacaklarını söyledi.

"Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir"

"Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir"

2016 yılında bir anayasa değişikliği geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığını kaldıracağız. Getirirler Meclis'e, Meclis'te yarıdan fazlası el kaldırsa otomatikman dokunulmazlık kalkar. Dolayısıyla Selahattin Bey'in içeride tutulmasının temel nedeni şu, hiçbir suçu yok. Hiçbir günahı yok. Zaten yargı da bunu kabul etti. 'Cumhurbaşkanı adayı bile olabilirsiniz' dedi. 'Ben seni başkan yaptırmayacağım' dedi. Madem öyle söyledin. Ben de seni içeride tuttururum dedi. Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de ne kadar haksızlığa uğramış onlara göre düşünce mahkumları varsa, tamamını serbest bırakacağız. Selahattin Demirtaş ile en fazla görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir. Onu da bilmenizi isterim' dedi.

"PKK bir terör örgütüdür"

"PKK bir terör örgütüdür"

Bir gencin 'PKK terör örgütü müdür?' sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, 'Bizim partimizin düşüncesine göre, PKK bir terör örgütüdür. Sadece bizim partimize göre değil, pek çok ülkede de terör örgütü olarak geçmektedir. Bir arkadaşımız 'bir HDP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı, neden CHP'li vekiller el kaldırdı' dedi. Bir milletvekilinin elinde uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektirmesi doğru değil. Ben de yapsam suçtur. Siz de yapsanız suçtur. Dolayısıyla böyle bir tablo hukukun üstünlüğünün tartışıldığı bir yerde kabul edilemez. Suriye ile ilişkilerimizi kesinlikle düzelteceğiz. Türkiye'de yaklaşık 6 milyon 300 bin civarında Suriyeli kardeşimiz var. Kendi özgür iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. Ülkelerine gidecekler. Bunun alt yapısını oluşturduk. En son Gara operasyonuna karşı çıktık. Ama ülkemize karşı da bir tehdit varsa buna da karşı çıkacağız. Benim de, partimizin de düşüncesi bu' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
28
19
12
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kusuratialinmayanpi

Belki de bu yüzden yıllardır kaybediyorsunuz. Hdp nin kapatılması da demirtasin tutuklanıp hapiste olması da hukuku uygundur. Bu açıkça bellidir.

Pınar Yalçın

Kaç tane hdp kapatıldı? Ben sana pkk dahil bu yana kapatılan parti sayısını tek tek yazar söylerim. Partiler kapatılsa bile değişen hiçbirşey olmayacak.

Sometimes

Şimdi şunu anlıyorum bir adam gelip adaletin kestiği cezayı değiştirme yetkisine mi sahip olacak tek adam cumhuriyeti değişmiyor yani, allahım bir insan çıks... Devamını Gör

Ukela

Bende onu anlatmaya çalışıyorum , bu umut bağlanan küflü siyasilerin hiçbiri yeni değil , geçmişleri de bulanık. Mesela Meral Akşener RTE'dende eski ve Susur... Devamını Gör

Koray

Demirtaş terörizme açıkça destek veren bir partinin başındaydı. İçeri atılması için onlarca neden vardı. Kemal Bey bu açıklama ile kendi topuğuna sıktı bence... Devamını Gör

Ukela

Bazı cahillerin lafına inanma Demirtaş hükümlü , diğer davalarıda devam ediyor. Burada bilip bilmeden işkembeden sallayan çok olduğu için bence kendin araştı... Devamını Gör