Görüş Bildir
Haberler
Kiev'deki Protestolarda Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Kiev'deki Protestolarda Ölü Sayısı Üçe Yükseldi

Onedio Medya
01.09.2015 - 23:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, parlamento binası ününde protesto gösterisi düzenleyen milliyetçilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda toplam üç güvenlik görevlisi öldü.

Ölümlerin, Ukrayna’nın doğusuna daha fazla özerklik verilmesini öngören anayasa değişikliği tasarısını protesto etmek için meclis binası önünde toplanan eylemcilerden birinin attığı el bombasından kaynaklandığı kaydedildi. Patlamada 10’un üzerinde polis de yaralandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun resmi web sayfasından yapılan açıklamada, ölenlerin yanı sıra çoğu güvenlik görevlisi olmak üzere 140’dan fazla kişinin de ağır ve kesici aletlerle yaralandığı bildirildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı gösterilerle ilgili, aralarında ulusal Svoboda Partisi lideri Oleh Tyahnybok ve bazı parti üyelerinin de bulunduğu 30’dan fazla kişiyi sorguya çağırdı. Yetkililer, el bombasını atmakla suçlanan bir parti üyesinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ancak eylemlerdeki şiddet olaylarıyla ilgili hiçbir sorumluluk Kabul etmeyen Svoboda Partisi, güvenlik görevlilerini eylemcilere saldırmakla suçladı.

Cumhurbaşkanlığı resmi web sitesi, trajediyle sonuçlanan gösterinin Svoboda Partisi ve Ukrayna Radikal Partisi’nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler ve örgütler tarafından düzenlendiğini savunuyor. Olayın ardından Ukrayna Radikal Partisi,beş partiden oluşan meclis koalisyonundan çekildiğini açıkladı.

Petro Posoşenko, meclis binası önünde yaşanan şiddet olaylarını Ukrayna karşıtı bir eylem olarak yorumladı.

VOA | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0