Görüş Bildir
Haberler
Keşke Onlar Gibi Olsak Diye İç Geçirdiğimiz Oyun Tarihinin En Karizmatik 13 Karakteri

Keşke Onlar Gibi Olsak Diye İç Geçirdiğimiz Oyun Tarihinin En Karizmatik 13 Karakteri

Lunami
09.05.2022 - 16:30

İşte oyun dünyasının gelmiş geçmiş en karizmatik karakterleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mortal Kombat - Erron Black

1. Mortal Kombat - Erron Black

İlki 1992 yılında yayımlanan Mortal Kombat video oyun serisi on karakterle başlamıştı. İlerleyen yıllarda diğer sayıları çıkan oyundaki en ilginç karakterlerden biri de hiç şüphesiz ateş edeceği kişinin ismini mermi üzerine yazan Erron Black idir. Bir ödül avcısı olan Erron Black sadece Mortal Kombat'ın değil oyun dünyasının da en karizmatik karakterlerinden birisi.

2. Batman Arkham Games - Batman

2. Batman Arkham Games - Batman

Çizgi romanla başlayan seksen yıllık serüvenine video oyun serisini de eklemiş olan Batman, video oyunuyla da gönülleri çalmayı başarıyor. Gotham City'nin o karanlık ve yozlaşmış atmosferinde Batman karakterinin serüvenine tanık olduğunuz oyunda Batman büyülemeyi yine başarıyor.

3. Devil May Cry - Dante

3. Devil May Cry - Dante

Dante tam bir ideal tip! Tony Redgrave olarak da adlandırılan bu karakter kırmızı ceketi, kılıcı, iki silahı, ve beyaz saçlarıyla herkesi cezbeden bir oyun kahramanı. İnsanüstü güç, dayanıklılık, nişancılık, hız ve çeviklik gibi yetenekleriyle Devil May Cry oynayıcılarına hem görsel hem de eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.

4. Half-Life - Gordon Freeman

4. Half-Life - Gordon Freeman

Herkesi kendine çeken bir oyun karakteri olan Gordon Freeman herkesin hayallerini süsleyen bir bilim adamı. Gerek gözlüğü, gerek kendisiyle bütünleşen sakalı gerekse de atletik yapısıyla Fizik dalında uzman olan Freeman, çalıştığı Black Mesa tesisindeki bir deney sırasında çıkan terslikler sonucu serüvenine başlar. Bizlere de bu mükemmel karakteri oynamak kalır...

5. Prince of Persia - Pers Prensi

5. Prince of Persia - Pers Prensi

Pers Prensi: Zamanın Kumları adlı bir filminin de çıktığı bu video oyunundaki öne çıkan karakterimiz ana karakter olan Pers prensidir. 1989 yılında o güne kadar görülmemiş bir oyun deneyimi sunan Prince of Persia, Apple bilgisayar için yayınlanan bir oyun olmuştur. Ardından 2003 senesinde haklarının Ubisoft firmasına geçtiği oyunda, karizmatik Pers Prensi'nin maceralarına atıldığımız bir üçleme ortaya koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Witcher - Geralt of Rivia

6. The Witcher - Geralt of Rivia

Beyaz saçlarını tamamlayan sarı gözleriyle gönülleri çelen Witcher ya da diğer bir deyişle Geralt of Rivia (Rivia’lı Geralt) o keskin ve derin bakışlarıyla insanı bir karmaşanın içine atıyor. İkiliklerin tek bir bedende harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu karakter hem acımasız hem de merhametli bir avcı. 2019 yılında yayımlanan dizisinde de koruduğu o gizemli havasıyla oldukça karizmatik bir karakter.

7. Street Fighter - Ryu

7. Street Fighter - Ryu

Japon bir dövüşçü olan azmiyle dikkat çeken Ryu, Street Fighter'ın ilk çıktığı 1987 yılından beri video oyununun ana kahramanı. Oyunu oynayanlar tarafından sıkça Ken (oyunun bir diğer karakteri) ile savaştırılan Ryu, hala oyun dünyasının en karizmatik karakterlerinden biri olmayı sürdürüyor.

8. Tomb Raider - Lara Croft

8. Tomb Raider - Lara Croft

Tomb Raider video oyun serisinin göz alıcı kahramanı Lara Croft akıllara durgunluk veren karizmasıyla oyunculara bol maceralı ve aksiyonlu bir serüven yaşatıyor. Karakter bir İngiliz arkeolog ve hazine avcısıdır. Kolsuz bir bluz, parmaksız eldivenler, şort ve bottan oluşan kostümünü tamamlayan silahlarıyla herkesi kendine hayran bırakan bir oyun karakteri. İlgisini çekenler varsa oyundan uyarlama, 2001 senesinde yayımlanan Tomb Raider - Lara Croft adlı bir film de bulunmaktadır.

9. Assassin's Creed - Edward Kenway

9. Assassin's Creed - Edward Kenway

Jack Sparrow gibi insana korsanlığı sevdiren bir diğer kurgusal karakter kesinlikle Assassin's Creed oyun serisindeki Black Flag'da yer alan Edward Kenway idir. Karizmanın beden bulmuş hali olan Edward gizemli bir korsan ve suikastçıdır. Yakışıklı kriterini eklemiş miydik? Eklemediysek onu da bir köşeye yazalım...

10. Assassin’s Creed - Ezio Auditore da Firenze

10. Assassin’s Creed - Ezio Auditore da Firenze

İster Ezio Auditore da Firenze deyin ister Ezio, hiç fark etmez! Görüp görebileceğiniz en karizmatik suikastçıdır kendisi. Assassin's Creed oyun serisinin ikincisinde, Brotherhood ve Revelations kısımlarında görebileceğiniz bu karakterin üstüne çıkan başka biri daha çıkmadı şu oyun dünyasında!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Shadow Of War - Talion

11. Shadow Of War - Talion

Sadık bir Gondor Korucusu olan Talion, kendisi ve ailesinin trajik ölümünün ardından ne ve nasıl olduğu bilinemeyen bir şekilde tekrar hayata döner ve ailesini öldürenlerden intikam almaya ant içer. Tabii bizim burada dikkat çekmek istediğimiz nokta daha çok Talion'un karizması... Kendisi oyunun ana karakterlerinden biri ve oyunda gerek “Motion Capture” tekniği ve 'Nemesis System'inin kullanılması Shadow Of War'u çok daha farklı bir boyuta taşıyor.

12. Call of Duty - Captain Price

12. Call of Duty - Captain Price

John Price namı diğer Captain Price, Call of Duty oyunun en sevilesi karakterlerinden. Call of Duty serisini Modern Warfare kısmında karşılaştığımız bu karakter taktiksel zekasıyla da herkesin kendine hayran bırakıyor. Oyunda yan karakterlerden biri olan bu tapılası adam karizmasıyla ortalığı darmaduman ediyor.

13. Mafia II - Vito Scaletta

13. Mafia II - Vito Scaletta

Büyük ihtimalle Godfather filmini duymayanımız çok azdır. İşte Mafia II'deki Vito Scaletta da aynı Godfather filmindeki Marlon Brando gibidir. Hem görünüşü hem de tavırları itibariyle Brando'yu andıran Vito oyundaki baş kahramandır ve bizi karizmasıyla darmaduman eder...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
14
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mselimm0

Assasin creed serisindeki neredeyse tüm karakterler dahil buna bence

grafty arts

scorpiooooon 👍🏽

rcpbyrm

tekken paul bu listede nasıl olmaz ? kavgadan önce saçını tarayan karizma.

Ruhsuz

Recep Bey, Tekken oynuyorsanız vs ye davetlisiniz :D