Görüş Bildir
Haberler
Kendinizin Yapabileceği 5 Farklı 3D Tarayıcı Modeli

Kendinizin Yapabileceği 5 Farklı 3D Tarayıcı Modeli

Buğra Haksever
20.01.2015 - 18:16 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 01:46

3D Yazıcı teknolojisinin yaygınlaşması ile insanlar bir çok ürünü kendileri yapabileceğini fark etti. Hatta bu öyle bir noktaya geldi ki, internette paylaşılan dökümanlar ile bir 3D Yazıcıyı kendiniz yapabiliyorsunuz. Bu aslında yeni bir devrin başlangıcı olarakta kabul ediliyor.

3D Yazıcıların kullanımının artması için, olabildiğince fazla kişinin 3D Tasarım programına hakim olması ya da objeleri ve ya kişileri 3D Tarayabilmesi gerekmektedir. Bu  yazımda sizlere 3D Yazıcıları daha aktif kullanabilmeniz için size kendiniz 3D Yazıcı kullanarak yapabileceiğiniz 3D tarayıcıları paylaşacağım.

Kaynak: http://www.priyoid.com/3d-tarayici-mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 - Spinscan

1 - Spinscan

2011 yılında, dahi ve maker olan Tony Buser tarafından geliştirilen Spincan, lazer ve dijital kamera ile yapılmış açık kaynak bir 3D Yazıcıdır. Bu tarayıcı modeli daha sonra Makerbot tarafından ürüne dönüştürülmüştür ve Digitizer 3D Scanner adı ile piyasaya sürülmüştür.

2 - FabScan

2 - FabScan

Bir tez projesi olarak başlayan FabScan, küçük bir topluluk tarafından geliştirilmeye devam edilmiştir. FabScan aynı diğer lazer tarayıcılar gibi çalışmaktadır fakat kapalı olan yapısı ile taramada ki bozulmalar önlenmiş ve ışık seviyesinin korunması sağlanmıştır.

3 - VirtuCube

3 - VirtuCube

Lazer tarayıcılara alternatik olarak, bu tarayıcıda Pico projector kullanılmıştır. VirtuCube, bir kaç 3D yazıcı ile basılmış parçanın yanı sıra basit bir elektronik devreye sahip. Tarama işlemi sırasında, sistemi kapalı bir kutu içerisine yerleştirirseniz daha başarılı sonuçlar alabilrisiniz.

4 - Cyclop

4 - Cyclop

İspanyol firma BQ tarafından Consumer Electronics Show(CES)’te duyurulan Cyclop 3D Tarayıcı iki tane lazer ve USB webcam kamera kullanılmaktadır ve arduino kartı kontrol edilmektedir. BQ şirketi bu tarayıcının yanında kendi geliştirdikleri Horus adında ki 3D tarayıcı programınıda vermektedir. Henüz satışta olmayan bu ürünün , yıl içerisinde satışta olacağı öngörülüyor.

5 - Atlas

5 - Atlas

Bir kickstarter projesi olarak çıkan Atlas isminde ki 3D Yazıcı, Spinscan, Digitizer, ve Cyclop’te olduğu gibi lazer, webcam ve dönen bir platformdan oluşuyor. Kontrolünde ise Arduino ve Raspberry Pi kullanılmış. Açık kaynak kon olarak kalacağının sözünü veren Atlas, 129 Dolardan ön sipariş almakta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın