Görüş Bildir
Haberler
Kendinize Olan Güveninizi Arşa Çıkarıp Amaçlarınıza Ulaşmanızı Sağlayacak 14 Önemli Alıntı

Kendinize Olan Güveninizi Arşa Çıkarıp Amaçlarınıza Ulaşmanızı Sağlayacak 14 Önemli Alıntı

Rinascita
31.07.2017 - 18:20

Hayatta yapmak istediklerimizin peşinden koşacak cesaretimizin olması gerekir. Yapmak istediğimiz her şey, bizim sorumluluğumuzdadır. Ama bazen bulduğumuz bütün bahanelerin ardından bakarız ve gereken cesareti bulamadığımızı görürüz. The Mission'dan sizler için derlediğimiz bu içerikte, kendinize olan öz güveninizi arttıracak 14 önemli alıntıyı bir araya getirdik.

Kaynak: https://medium.com/the-mission/14-con...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yavaşlayın.

Hayallerinizin son kullanma tarihi yoktur. Derin bir nefes alın ve yeniden deneyin. -K.T. Witten 

Genellikle bir gece içerisinde amaçlarımıza ulaşmayı hedefleriz. Fakat içten içe biliriz ki, bu çok da mümkün değildir. Öz güvenimize zarar veren de aslında budur. Gelelim öz güveninizi yeniden arttıracak en önemli soruya:

Eğer her gün çok sıkı çalışırsanız, her hatanızdan bir ders çıkarırsanız ve asla vazgeçmezseniz, hedeflerinize önünde sonunda ulaşacak mısınız?

2. Gücünüzün farkına varın.

Kendinize inanın. Yeteneklerinize inanın. Gücünüze mütevazi ama mantıklı bir ölçüde güvenmeden, başarılı veya mutlu olamazsınız. -Norman Vincent Peale

Kendimize öz güvenimizin olmamasının bir diğer nedeni de kibirli veya fazla öz güvenli görünmekten korkmaktır. Kibir, kendinizi diğer insanlara göre daha yetenekli görmektir. Aşırı öz güven ise var olan yeteneklerinizin çok üstünde bir noktada olduğunuza inanmaktır. En doğrusu her şeyi olduğu gibi kabul edip, var olan yeteneklerinize ve güçlerinize inanmaktır.

3. Daha iyi olmaya devam edin.

Bir şeyi birkaç yüz saat boyunca denerseniz, en sonunda büyük bir gelişme göreceksiniz. -K. Anders Ericsson

Hiç amaçlarınıza ulaşmak için yeterince zeki veya yetenekli olmadığınızı düşündünüz mü? O zaman size bazı iyi haberlerimiz var: Öz güveninizi yalnızca ve yalnızca var olan yetenekleriniz üzerine inşa etmenize gerek yok. 

Bir hedefin peşinden giderken, var olan yeteneğiniz asla yeterli gelmez. Eğer hedefinize kolaylıkla ulaşabiliyor olsaydınız, o hedef olmazdı değil mi? 

Çalışmak, öğrenmek ve istedikleriniz doğrultusunda kendinizi geliştirmek zorundasınız. Bunu yapabilirsiniz. Dolayısıyla yeteneklerinizle ilgili endişe duymak yerine, daha iyiye ilerlemek için kendinize güvenin.

4. Kendinize karşı nazik olun.

İç sesiniz ve düşünceleriniz zengin veya fakir, sevilen veya sevilmeyen, mutlu veya mutsuz, çekici veya itici, güçlü veya zayıf olmanıza neden olur. -Ralph Charell

Öz güvenin en büyük göstergelerinden biri de kendinizle nasıl konuştuğunuzdur. Hayatınız boyunca, ne söylediğiniz önemli olmaksızın kendinizi başka birinden daha çok dinlemek zorunda kalacaksınız. 

İçinizdeki kötü sesi durdurun. Negatif düşüncelerinizi, pozitif düşünceler ile değiştirin. 

Mesela önceden yaptığınız bir konuşma hakkında 'Allah'ım, tam bir felaketti. Çok içe dönüğüm. Bir daha asla sahnede iyi olmayacağım.' şeklinde düşünmek yerine 'Konuşmada kendimi çizgimi bulamadım. Belki de bir kendime rahatlamak için bir dakika verdiğim bir gelenek başlatmalıyım ve konuşmaya sonradan başlamalıyım.' şeklinde düşünmelisiniz.

5. Hazırlıklı olun.

Öz güven, hazırlıktır. Bunun dışındaki her şey ise kontrolünüzün dışındadır. -Richard Kline 

Önemli bir konu ile karşı karşıya kaldığımız zaman, tedirgin hissetmeye başlarız. Endişeleri yaşamak normaldir, ama bunu abartmak ve hayatınıza engel olmasına izin vermek yerine kendinize 'Daha başarılı olmak için ne yapabilirim?' diye sorun. Elbette hazırlık bunu sağlayan tek basamak değildir, ama en azından kendinize olan güveninizin artmasına yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sürecin tadını çıkarın.

Kendinize güvendiğiniz zaman, birçok şeyden keyif alabilirsiniz. Ve keyif aldığınızda, ortaya harika işler çıkarabilirsiniz. -Joe Namath 

Baskının belli bir miktarı sağlıklıdır. İşinize veya yapmak istediğiniz şeye odaklandığınızı, değer verdiğinizi ve kendinizi buna adadığınızı gösterir. Fakat baskının fazlası yolunuza engel olur. 

Baskıdan kurtulmanın bir yolu, amaçlarına ulaşmak için ilerlediğiniz yoldaki sürecin tadını çıkarmak, yaptığınız hataları da bu sürecin bir parçası olarak kabul etmektir.

7. Yardım alın.

Takım arkadaşlarınız size öz güven verirler. Bana bütün bir yıl, güven verdiler. -LeBron James

Baskıyı azaltmanın bir diğer yolu da, aynı yolda yürüdüğünüz insanlarla takım çalışması yapmaktır. Eğer tek başınıza bir şeyleri yapmakta zorlanıyorsanız ve öz güveniniz azalıyorsa, sizi destekleyecek ve güveninizi arttıracak bireylerle takım olmalısınız.

8. Kendinizi toplayın.

Korkuyla her yüzleştiğimizde güç, cesaret ve öz güven kazanırız. -Theodore Roosevelt 

Son zamanlarda herhangi bir terslik yaşadınız mı? Kendinizden şüphe ediyor ve yeniden denemeye korkuyor musunuz? Tuhaftır ki, bir şeyleri yeniden denemek öz güveninizin artmasını sağlayabilir. 

Dünyanın en ünlü yüzleri de zamanında başarısızlığa uğramış kişilerdir. Sonrasında yeniden denerler ve öğrenirler. Hata, başarının bir parçasıdır. Bunun güveninizi zedelemesine izin vermeyin.

9. Ufak adımlarla başlayın.

Dağı yerinden oynatan adam, küçük taşları taşıyarak başlar. -Konfüçyüs 

Hedeflere bir seferde büyük bir çaba gösterilerek ulaşılmaz. Her şeyin düzenli ve sürekli olarak yapılmasıyla ulaşılır. 

Büyük bir hedef üzerinde çalışıyorken, yapıp yapamayacağınızdan emin olamadığınız zaman düşünmeyi bırakın ve yalnızca bir sonraki adımınıza odaklanın. Eğer bir sonraki adım, diğerlerine göre daha büyük olursa küçük parçalara ayırın. Kendinizden emin olana kadar bu şekilde ilerlemeye devam edin.

10. Aidiyet hissedin.

Burma'ya yardım etmenin en güzel yolu, Burma'nın insanlarını güçlendirmek, istediklerimizi elde edebilecek öz güvene sahip olmamızı sağlamaktır. -Aung San Suu Kyi

Bunun öz güven hakkında tuhaf bir alıntı olduğunu düşünebilirsiniz ama çok önemli bir noktaya değiniyor. Başka insanların size bir şeyler yapmasını sağlamak, öz güveninizi arttırmaz. Yardımı kabul ederken aynı zamanda herhangi bir işin zorluğunu da görmelisiniz. En büyük yardımın talimat ve cesaret olduğunu unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İyi şeyler yapın.

Bir birey kendi potansiyelini fark edip yeteneklerine güvendiğinde çok daha iyi bir dünya inşa edebilir. -Dalai Lama

Öz güven sorunu yaşamamızın bir diğer nedeni de, yürüdüğümüz yolun bizi nereye götürdüğünü bilmemektir. Her ne kadar öz güvenin fazlası insanlar için tehlikeli olsa da, içinde bulunduğumuz süreçler için de gereklidir. Kanseri yenmek, yoksullukla savaşmak, harika sanat eserleri oluşturmak ve çağımızın en büyük sorunlarıyla başa çıkabilmek için öz güvenli kadınlara ve erkeklere ihtiyacımız var.

12. Öz güveninizi koruyun.

Başkalarının, öz güveninizi zedeleyecek düşünceleri aklınıza sokmasına izin vermeyin. -Katori Hall

Başarınızın anahtarı özel bir alet veya bir çeşit uygulamalar ise, bu süreci dikkatli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz değil mi? Başkalarının aklınızı karıştırmasına izin vermezsiniz. 

Öz güveni de aynı şekilde düşünmelisiniz. Öz güven olmadan çalışamaz, sonuçları göremez ve istediklerinizi elde edemezsiniz. Öz güven hayatidir ve korunmalıdır.

13. Belirsizlikleri de sevin.

Cesaret her zaman kükremez. Bazen günün sonunda sesi kısılır ve yarın tekrar deneyeceğim, der. - Mary Anne Radmacher

Bu gönderi size öz güveninizi yeniden inşa etmeniz ve kendinizden şüphelenmekten vazgeçmeniz için gereken önerileri veriyor. Fakat yine de şüpheden tam anlamıyla asla kurtulamazsınız. Bu da normaldir.

Amaçlarımızın gözümüzde bu kadar büyük görünmesinin bir nedeni de, bizi deniyor olmasıdır. Eğer yeteneklerimize %100 güveniyorsak, hedeflerimize ulaşmak için uğraşacağız ve oyunun eğlencesi hiç kaybolmayacak. 

Şüphenin yok olmasını bir sonraki adımı atmadan beklemeyin. Korkularımızla yüzleşmek, hedeflerimizi daha anlamlı hale getirir.

14. Tırmanmaya başlayın.

Yola çıkıyorsun! Bugün senin günün. Dağın seni bekliyor. Hadi, yola koyul! -Dr. Seuss

Bir seferde bütün hedeflerinizi gerçekleştiremezsiniz ama adım atmakla işe başlayabilirsiniz. Yaşamak, bazı noktalarda hedeflerinize ulaşmaktan daha değerlidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
45
17
17
15
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azure_blue

Oldukça faydalı olacağını düşündüğüm içerik. En güçlü insanlar dahi zaman zaman kişisel motivasyona ihtiyaç duyar.Hele ki özgüven konusu, donanımlı insanlar ... Devamını Gör

Merve ceylan

Cidden öyle

Fırat Kaya

BÜYÜK GÜÇBÜYÜK SORUMLULK GEREKTİRİR

Merve ceylan

Offf nasıl olacak..söylemesi kolay