Görüş Bildir
Haberler
Kendimize Sarmadan Duramadık! 2021’de Tercih Edilen Estetik Trendleri

etiket Kendimize Sarmadan Duramadık! 2021’de Tercih Edilen Estetik Trendleri

Tuğba Erdem
11.12.2021 - 20:41

2021 bazen kapanmalarla bazen de hastalıkla geçti. Ama sosyalleşmenin tanımının değiştiği kesin. Sosyal medyada daha çok zaman geçirir, ayna karşısında kendimizle daha çok baş başa kalır olduk. E tüm bunların bazı sonuçları oldu elbette. Özellikle estetik sektörü canlandı. Bakalım 2021'de sıkça yaptırılan estetik trendler nelermiş.

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kök hücre uygulamaları

1. Kök hücre uygulamaları

Kök hücre uygulamaları yurt dışında uzun yıllardır kullanılan ancak ülkemizde henüz yaygınlaşmamış, tartışmalı bir uygulama.  Bazı hastalıkların tedavisinde de önemli gelişmeler sağlayan kök hücreler; embriyonik hücreler ve yetişkin hücreler olarak ikiye ayrılıyor. Yetişkin kök hücreler vücuttaki yağ dokusunda bolca bulunuyor ve medikal bir prosedür ile ayrıştırılıp vücutta yaşlanma belirtisi gösteren bölgelere enjekte ediliyor. Vücudun kendi dokusu olması sebebiyle iyileşme ve adaptasyon süresi oldukça kısa olan bu uygulama, yaşlanmayı yavaşlatmak ve zamanla hasar gören dokuların yenilenmesi için kullanılıyor.

Hücreleri canlandırmak için kök hücreli serumlar da özellikle Almanya'da sık kullanılıyor. Buradan serumlara  ulaşabilirsiniz.

2. Lazerle cilt yenileme (Laser skin resurfacing)

2. Lazerle cilt yenileme (Laser skin resurfacing)

Lazer uygulamaları uzun zamandır güzellik sektörünün içerisinde. Lazerle cilt yenileme operasyonu ise hasar görmüş üst dokuyu soyarak alttan yeni ve taze derinin çıkmasını sağlıyor. Uygulamanın uzman bir dermatolog ya da bir plastik cerrah tarafından yapılması gerekiyor. Tüm yüze yapılan uygulama ortalama iki saat sürüyor. Bir iki gün süren şişkinlik ve kızarıklık sonrası cilt yenileniyor ve elveda küçük kırışıklıklar, izler, lekeler ve düzensiz cilt tonu!

Bu aşamadan önce cilt yenilemenin evde uygulanan bir yöntemi var: dermaroller. Kolajen üretimini arttırarak cilt hücrelerinin yenilenmesini amaçlayan bu uygulamayı evinizde temek şeylere dikkat ederek uygulayabilirsiniz. Gerekli ürünü burada bulabilirsiniz.

3. Hyalüronik asit

3. Hyalüronik asit

2020’de adını hemen her yerde gördüğümüz, özellikle yaşlanma karşıtı kremlerde kullanılan hyalüronik asit, “değişime en az uğramış dolgu maddesi” olarak biliniyor. Bu maddenin vücudun kendi ürettiği hyalüronik aside oldukça yakın olması, alerjik reaksiyon riskini de azaltıyor. Cildin doğal ve genç görünümünü uzun süre korumak isteyenlerin tercih edebileceği bu uygulama; dudak dolgusu ve kırışıklıkların hafifletilmesinde oldukça sağlıklı ve estetik sonuçlar veriyor. 

Evde ise kremlerinizin altına daha fazla nem tutması için uygulayabilirsiniz. Satın almak için tıklayın!

4. DAXI

4. DAXI

Daxi aslında botoksun bir çeşidi. Dış görünüşüne özen gösteren insanların bir numaralı adresi botoks sık sık yenilenmesi gereken bir işlem. Senede yalnızca iki kere uygulama ile botoksa nazaran daha uzun süre genç ve gergin bir cilde sahip olunabiliyor. 

Botoks etkili kremler ise destekleyici olarak tercih edilmekte. İnce çizgileriniz varsa ve botoksa mesafeli iseniz botoks etkili kremleri kullanabilirsiniz. Buraya ekledim.

5. Göz kapağı estetiği

5. Göz kapağı estetiği

Düşük göz kapağı makyajı göstermeyen, üstelik sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteren bir genetik özellik. Daha güzel ve genç bakış için sıkça tercih edilen göz kapağı estetiği uzun ve zorlu bir süreç olsa da sonucu memnun ediyor. Göz kapağı düşüklüğünün giderilmesi, ifadenin dramatik biçimde değişmesini ve gençleşmesini sağlıyor.

Göz kapağınızın esnekliğini daha geç kaybetmesi ve kırışıklıkların geç görünmesi için nemlendirme en önemli adımlardan. Burada göz kapağınız için ürünleri bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doğal dudaklar

6. Doğal dudaklar

2021'de daha doğal görünen dudak dolguları yaygınlaştı. Bir anda büyütülen dudaklardansa aşamalı olarak dolgunluğu arttırılan ya da doğal görünen uygulamalar tercih edildi.

Evinizin rahatlığında dudaklarınızı dolgunlaştırmak istiyorsanız kalıcı bir çözüm olmasa da birkaç saatliğine dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz. Dolgunlaştırıcı dudak malzemeleri dudaklarınızı uyararak daha dolgun görünmesini sağlar. Buradan satın alabilirsiniz.

7. Ameliyatsız gıdı estetiği

7. Ameliyatsız gıdı estetiği

Vakum ve ısı temeline dayanan uygulama, cildin derin tabakalarına etki eder. Gıdı bölgesindeki kolajen lifleri ısıtıp, cildin dış yüzeyini gözle görülür şekilde gerginleştirir ve cilt sıkılaşması sağlar. Altı ay içinde yeniden yapılanan kolajen, cildi daha da sıkı, genç, sağlıklı ve elastik bir görünüme kavuşturur. Yaşlı ve kilolu görünümden kaçınmak isteyen sıkça tercih ettiği bir yöntem oldu. 

Bu tarz bir işleme gerek kalmadan önlem  almak istiyorsanız buraya gıdılara etkili birkaç ürün ekledim.

8. Burun dolgusu

8. Burun dolgusu

Burun dolgusu özellikle ufak müdahaleler gerektiren işlemlerde kemik ya da kıkırdak kırımı/kesimi yapmadan dolgu malzemesi ile yapılan estetik bir işlem. Burun dolgusu hyaluronik asit ile yapılırsa etkisi 6 ay-1 sene, yağ enjeksiyonu ile yapılırsa 2-3 sene, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılırsa yaklaşık 5 sene sürer.

Evde burun şekillendirme pek mümkün olmasa da buradaki ürünler sonuç alanlar mevcut.

9. Çene dolgusu

9. Çene dolgusu

Jawline olarak da bilinen çene dolgusu 2021'de de popüler bir uygulamaydı. Çene hattını belirginleştirerek daha keskin bir görünüm veren bu uygulama ile güzellik algılarına ulaşmak mümkün. 

Dolgu harici jawline egzersiz aleti ile bu alanda kasınızı belirginleştirebilirsiniz. Satın almak için tıklayın!

10. Göz altı ışık dolgusu

10. Göz altı ışık dolgusu

Göz altı ışık dolgusu enjeksiyonu, cilt dokularının derinliğindeki hidrasyon seviyesini arttırarak, cilt rengini güzelleştirerek ve esnekliğini, sertliğini ve pürüzsüzlüğünü arttırarak ışığı daha iyi yansıtmasını sağlayan bir tedavi tekniğidir. Bu tekniğe gerek kalmadan göz altlarınızdaki deformasyonu önlemek için göz altlarınızın nemi iyi aldığına emin olmalısınız. Özellikle gözaltları için özel geliştirilmiş formülleri tercih edebilirsiniz. Buraya ekledim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
7
6
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tülin Eroğlu

Etrafımda sürekli geren insanlar olduğu için estetiğe ihtiyaç duymuyorum çok şükür.