Görüş Bildir
Haberler
"Kendi Kalıbımı Kendim Yarattım" Burcu Tatlıses

"Kendi Kalıbımı Kendim Yarattım" Burcu Tatlıses

MediaK Online
11.05.2015 - 17:45 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 20:56

Burcu Tatlıses "En İyi Hissettiğim Yer Sahne"

Şarkı sözleri ve besteleriyle, Funda Arar, Mustafa Ceceli, Fatih Erkoç, Zuhal Olcay, Yıldız Usmonova, Nilgül, Göknur, Esma Er albümlerinde yer alan Burcu Tatlıses, yeni albümünü anlattı.

Müzikoza: Öncelikle müzik eğitiminizi öğrenelim istiyoruz. Müzikle tanışmanız nasıl oldu, kendinizi nasıl geliştirdiniz ?

Burcu Tatlıses: Mühendislik eğitimi aldım ben, konservatuvara gitmedim. Müzik eğitimimi kendi planladığım ve doğru olduğunu düşündüğüm şekilde gerçekleştirdim. Seçtiğim insanlarla çalıştım, hem müzik teorisi hem şarkı söyleme anlamında özel eğitim aldım. Müzikle tanışmanın belli bir zaman dilimi yok hayatımda, hep fonda vardı zaten müzik, hiç bir yerde çalmazsa beynimin içinde dönüyordu, hala öyle. Her şeyden vazgeçip, müziği hayatımın merkezine koyma kararım ise 2000’li yıllara denk düşüyor.

Müzikoza: Müzik sektöründe seni bir kalıba sokmak isteyen kimselerle karşılaştın mı?

Burcu Tatlıses: Hayır. Kendi kalıbımı kendim yarattım yazdığım şarkılarla ve yorumumla. Kendimi bulma sürecinde tabii ki birilerinden etkilendim, onlar gibi söylemeye çalıştım, üstüne kendimi koydum. Nihayetinde olsa olsa bana benzetilebilirim an itibariyle. Ama aman diyorum, beni benim kalıbıma bile hapsetmesin kimse.

Müzikoza: Albüm öncesinde şarkı sözü yazarlığı kimliğiniz ön plana çıkıyor, Albüm sonrası başka isimler için söz yazarlığına devam edecek misiniz yoksa bu albümle birlikte bu işi bıraktınız mı?

Burcu Tatlıses: Şarkı yazarlığı kimliğim daha önce görünür oldu sadece, yıllardır şarkı söylüyorum bir yandan. Bugüne dek söz yazdığım şarkıları hep kendim seçtim. Dinlediğim bir müziğe dair söyleyeceklerim varsa, yazdım. Hiç bir zaman birileri söylesin diye oturup mesai harcayıp şarkı yazmadım. Çok etkilendiğim, beni heyecanlandıran, acıtan, keyiflendiren yani bende bir karşılığı olan besteleri sözlendirdim. Bu sebeple o şarkıların hepsi çok fazla insana ulaştı, gerçek oldukları için. Şimdiden sonra da böyle buluşmalarda kendimi durdurmam. Tabii ki öncelikle kendim için yazıyorum şarkılarımı bundan böyle ama belki başka bir şarkıcıyla yol almak ister yazdığım bir şeyler, neden olmasın derim.

Müzikoza: Biraz öne çıkabilecek parçalardan bahsedelim. Albümün öne çıkanlarından ilk klip “Ay”a geldi. Albümde başka hangi şarkılar öne çıkacak sizce?

Burcu Tatlıses: Aslında albümdeki hiç bir şarkı diğerinden ayrı değil. Birbirinden bağımsız 11 şarkı yok ortada, müzikal, şiirli bir hikayenin cümleleri var. Birileri için bir cümle daha anlamlı, ötekiler için diğerleri. Tabii ki tüm şarkıları bir anda video kliplendirmek mümkün değil, Ay’la başladık biz bu sürece. Olabildiğince resimli hale getireceğiz şarkıları, çünkü seyir halinde dinlemenin başka bir tadı var.

Kaynak: http://www.muzikoza.com/2015/05/burcu...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın